• BIST 9939.26
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

Bakan Kılıç, Büyüklü Anadolu Lisesi’nin Temelini Attı

Bakan Kılıç, Büyüklü Anadolu Lisesi’nin Temelini Attı
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Samsun'da yaptırılan Tekkeköy Büyüklü Anadolu Lisesi'nin temel atma töreni Bakan Akif Çağatay Kılıç'ın katılımıyla...

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Samsun'da yaptırılan Tekkeköy Büyüklü Anadolu Lisesi'nin temel atma töreni Bakan Akif Çağatay Kılıç'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözünü verdiği Samsun Tekkeköy Büyüklü Anadolu Lisesi'nin temeli atıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yaptırılan ve okul arsasını hayırsever işadamı Cemal Yeşilyurt'un bağışladığı Büyüklü Anadolu Lisesi'nin temel atma töreni görkemli bir açılışla gerçekleştirildi. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, yüklenici firmadan 1 yıl olan bitirme süresinin 9 aya düşüp lisenin yeni eğitim öğretim yılına yetişmesini istedi. Yapım tutarı 5 milyon lirayı geçmesi beklenen okul inşaatının 2016-2017 eğitim-öğretim sezonuna yetiştirilmesi hedefleniyor.

Temel atma törenine Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın yanı sıra, AK Parti Samsun Milletvekilleri Çiğdem Karaaslan, Ahmet Demircan, Orhan Kıcalı, Samsun Vali Yardımcısı Osman Nuri Çobanoğlu, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, hayırsever işadamı Cemal Yeşilyurt ve vatandaşlar katıldı. Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, hizmet için vatandaşların kendilerine beş yıllık bir görev verdiklerini söyledi. Togar, "Bizim de vatandaşlarımıza verdiğimiz sözlerin bir tanesini daha gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Allah, bizi verdiğimiz sözlerin karşısında mahcup etmesin" dedi.

"HALKIN BİZİ BENİMSEDİĞİNİN BİR GÖSTERGESİ"

Temel atma töreninin, halkla ne kadar iç içe olduklarının bir göstergesi olduğunu belirten AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, halkın da AK Parti'yi ne kadar benimsediğinin göstergelerinden biri olduğunu söyledi.

"TOPLUMLARIN GELECEĞİ DE İNSANA YAPILAN YATIRIMA BAĞLIDIR"

Temel atma törenindeki kalabalığın Tekkeköy halkının eğitime verdiği önemin bir göstergesi olduğunu dile getiren AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kıcalı, "En önemli yatırımlardan bir tanesi insana yapılan yatırımdır. Uzun vadede yapılan bir yatırımdır. Ama toplumların geleceği de insana yapılan yatırıma bağlıdır. İnsana yapılan yatırımların en önemlilerinden bir tanesi de okula yapılan yatırımdır" diye konuştu.

"İNSANLARA OLAN BORCUMU VERMEYE ÇALIŞIYORUM"

Törende konuşan hayırsever işadamı Cemal Yeşilyurt, "Bana Allah hak ettiğimden fazla verdiğine inanıyorum. Ben 17 yıl Of'ta kaldığım müddet Of'lu ve Trabzonluydum, 30 yıl Karabük'te kaldım o zaman Zonguldak ve Karabüklüydüm, Şimdi ise 30 yıldır Samsunlu ve Tekkeköy'lüyüm. Ben insanlara fazla bir şey verdiğim kanaatinde değilim. Allah'ın bana verdiği bu lütfü ben insanlarla paylaşmaya çalışıyorum. Ben insanlardan kazanıp insanlara olan borcumu vermeye çalışıyorum" şeklinde konuştu.

"CUMHURBAŞKANIMIZIN SÖZÜNÜ YERİNE GETİRMENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Sayın Cumhurbaşkanımızın sözünü yerine getiriyor olmanın mutluluğu ve gururunu yaşıyoruz. Bugün burada Tekkeköy Büyüklü Anadolu Lisesi'nin yeni binasının temelini atıyoruz. Normalde biz temel atma törenleri yapmıyoruz AK Parti iktidarlarında Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığı döneminde de dile getirdiği bir durum var. "Biz temel atmıyoruz açılışını yapıyoruz" diye. Ama bunun büyük bir önemi var. Burası seçim döneminde Sayın Cumhurbaşkanımızın bizzat talimatlandırdığı ve sözünü verdiği bir inşaat. Büyüklü Anadolu Lisesi'nin yapılması noktasında kendisinin iradesi olmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımızın sözünü yerine getiriyor olmanın mutluluğu ve gururunu yaşıyoruz" dedi.

Binanın arsasını kazandıran Yeşilyurt ailesine teşekkür eden bakan Çağatay Kılıç, "Binanın yapımı gerçekleşecek, bu hayırların devamını inşallah sizlerden bekliyoruz. Bizler de o noktada sizlerin emrindeyiz. Tüm öğrencilerimiz adına sizlere teşekkür ediyoruz sağ olun" ifadelerini kaydetti.

"16 DERSLİKLE ANADOLU LİSEMİZİ İNŞA EDECEĞİZ"

2003 yılında Samsun'da 7 bin civarında olan dersliğin 10 bini aştığını hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, "Yatırımlarımız artarak devam edecek. Burada önemli olan başarıdan başarıya koşan gençliğimizin genç yavrularımızın fiziki anlamda da daha rahat öğrenim görebilecekleri kendilerini geliştirebilecekleri ve bu anlamda ülkemize gelecekte çok farklı hizmetler içerisinde bulunabilecekleri imkanların sağlanmasıdır. Biz bugün temel atıyoruz. İnşallah hızlı bir şekilde 5 milyon lirayı aşan yatırımımızı 16 derslikle Anadolu Lisemizi inşa edeceğiz. Ama temel atma için bu kadar yoğun bir katılımın olmasının sebebi. Samsun'da Tekkeköy'de eğitim ile ilgili çalışmaların yakından takip edilmesidir. Sizlerin yoğun ilgisi ve takibi olduğu için bu eserler hızlı bir şekilde inşa edilecek. Biz hep söyledik AK Parti verdiği sözü yapar. Bunun da sözü verildi temeli atılıyor İnşallah hızlı bir şekilde tamamlanacak" diye konuştu.

"EYLÜL AYININ SONUNDA HEP BİRLİKTE GELİP AÇILIŞINI YAPACAĞIZ İNŞALLAH"

Konuşmasının sonunda yüklenici firma yetkilisi ile sıkı pazarlıklar yapan Bakan Çağatay Kılıç, "Bitiş tarihi için teknik olarak sizin ön gördüğünüz tarih ne 2016'nın Aralık ayı mı diyorsunuz, onu biraz kısaltmamız lazım. 1 yıl sürmez inşallah. Önümüzdeki yılın eğitim öğretimine yetişir mi? 9 ay, bu konudaki yatırım ile ilgili bir ödenek sıkıntısı yok. Eğitim öğretim yılına yetişecek diyelim mi? 9 ay diyelim mi? Ama bizi mahcup etmek yok. Eylül ayının sonunda hep birlikte gelip açılışını yapacağız inşallah. Okulumuz Tekkeköy'e hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından katkılarından ötürü Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve hayırsever işadamı Cemal Yeşilyurt'a teşekkür plaketi verilerek hep birlikte temel atma butonuna basıldı.

Bakan Kılıç, Büyüklü Anadolu Lisesi’nin Temelini Attı

Bakan Kılıç, Büyüklü Anadolu Lisesi’nin Temelini Attı

Bakan Kılıç, Büyüklü Anadolu Lisesi’nin Temelini Attı

Bakan Kılıç, Büyüklü Anadolu Lisesi’nin Temelini Attı

Bakan Kılıç, Büyüklü Anadolu Lisesi’nin Temelini Attı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim