• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

Bakan Kaya: “Hiçbir güç, kalbimizdeki Kudüs sevdasını söndürmeye yetemeyecek”

Bakan Kaya: “Hiçbir güç, kalbimizdeki Kudüs sevdasını söndürmeye yetemeyecek”
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, sivil toplum kuruluşlarının Kudüs için düzenlediği kermeste konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, sivil toplum kuruluşlarının Kudüs için düzenlediği kermeste konuştu. Bakan Kaya yaptığı konuşmada, "Hiçbir güç, kalbimizdeki Kudüs sevdasını söndürmeye yetemeyecek. Müslüman kadınlar olarak annelerin göz yaşını dindireceğiz" dedi.

Yardım Kardeşliği Platformunun ev sahipliğinde, 26 Sivil Toplum Kuruluşu'nun katılımıyla Kudüs'teki Müslümanlara destek olmak için düzenlenen "Kudüs için birleştik" programı Topkapı Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirildi. Programa, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ve İstanbul Valisi Vasip Şahin'in eşi Şeyma Şahin de katıldı. Kudüs'te bakımsızlıktan yıkılmak üzere olan evi onarılan ve oradaki durumu anlatan Fethiye Kutayne'nin konuşması katılımcıları duygulandırdı.

"Hiçbir güç kalbimizdeki Kudüs sevdasını söndürmeye yetemeyecek"

STK'larla bir araya gelerek Kudüs'ün işgali hakkında konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "İstanbul'un kadınları, Türkiye'nin kadınları olarak yüz yıl değil de bin yıl da geçse hiçbir güç kalbimizdeki Kudüs sevdasını söndürmeye yetemeyecek. Kudüs mücadelemizi durdurmaya yetemeyecek. Kudüs'te yanan özgürlük meşalesi İslam coğrafyasını aydınlatmaya, bizlere ilham vermeye inşallah devam edecek" dedi.

"İsrail bir korku devletidir"

Bakan Kaya konuşmasının devamında, "İsrail, maalesef bir korku devletidir. İsrail, Çocukların, kadınların, masum çocukların ve kadınların inancından korkuyor. Silahsız masum insanların mertçe değil zalimce, korkakça, alçakça saldırıyor. Filistin'de çocuk olmak, zulme ve işgale karşı tankların, silahların karşısına yüreğiyle, imanıyla çıkmak demektir" dedi.

"Müslüman kadınlar olarak annelerin göz yaşını dindireceğiz"

Tüm dünyayı başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin Devleti'ni tanımaya davet eden Bakan Kaya, "Biz inşallah Müslüman kadınlar olarak annelerin göz yaşını dindireceğiz. Çocukların yarasına inşallah merhem olacağız. Filistin'in, Kudüs'ün özgürlüğü için hep birlikte mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. İlk kıblemiz olan Kudüs'ü işgal edenlere karşı tek vücut yek vücut olacağız. Biz de buradan tüm dünyayı başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin Devletini tanımaya davet ediyoruz. Amerikan yönetimini ve İsrail'e de en önemli mesaj, en güzel cevap da bu olacaktır" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim