• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 12 °C

Bakan Işık, Kocaelili Pazarcıları Ankara’da Ağırladı

Bakan Işık, Kocaelili Pazarcıları Ankara’da Ağırladı
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaelili pazarcıları Ankara'daki makamında ağırlayarak, pazarcıların sorunlarına çözüm buldu.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaelili pazarcıları Ankara'daki makamında ağırlayarak, pazarcıların sorunlarına çözüm buldu.

Türkiye Sebzeciler Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu Başkanı Ali Karaca, Kocaeli Pazarcılar Odası Başkanı Ahmet Serim ve Kocaelili pazarcılar, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ı ziyaret etti. Esnaflarla bakanlık binasında öğle yemeği yiyen Bakan Işık, siyasi çalışmalarında pazarcılara özel önem verdiğini anlattı.

Pazarcılarla sohbet eden Bakan Işık, "Pazarcılık gibi bazı meslekler var ki gerçekten çok önemliler. Hayattaki en zor mesleklerdendir. Kışın yağmurunda çamurunda, soğuğunda, yazın sıcağında, gecesinde, gündüzünde insanlarımıza hizmet vermek için özverili ve gayretle çalışıyorsunuz. En taze sebze meyveyi en uygun fiyatla ulaştırmak için elinizden gelen gayreti gösteriyorsunuz. Bunu bir gün, iki gün, bir yıl, iki yıl yapmıyorsunuz. Öyle alışveriş yaptığımız arkadaşlar var ki, 30 yıldır aynı tezgahı açıyorlar. Bu çok zor bir iştir. Onun için pazarcıların kazandığı ekmeğin ne kadar helal olduğunu iyi bilen bir arkadaşınızım. Rabbim helal kazancınızı artırsın bereketlendirsin. İnşallah daha güzel geleceği her birinize nasip etsin" dedi.

"DERTLERİNİZE DEVA OLMAK BİZİM GÖREVİMİZ"

Bakan Işık, "Sizlerin yanınızda olmak, destek vermek, sıkıntılarınızı çözmek, dertlerinize deva olmak bizim görevimiz. İl başkanlığı dönemimden itibaren sizlere özel önem verdim sizlerin sorunlarınızla ilgilenmek en temel görevim oldu. Bu kadar fedakarlığın yapıldığı meslekte sizin sorunlarınızı çözmek hakkınızın teslim edilmesi bizim görevimiz. Sorunlarınızı biliyoruz ve çözüyoruz. En kısa sürede Perşembe ve Cumartesi pazarları kalıcı adresine alınacak" şeklinde konuştu.

DOĞU KIŞLA BÜYÜKŞEHİR'E DEVREDİLECEK

Pazarcı esnafının uzun süredir beklediği müjdeyi veren Bakan Işık, "Perşembe ve Cumartesi pazarlarının, her ikisinin de kalıcı yerlere kavuşturulması, çağdaş şartlarda hizmet verebilmeniz için bir alt yapı gerekiyordu. Daha önce sizlere iletmiştik. Sorunun kalıcı çözümü için oturduk, konuştuk. Birlikte mutabakat sağladık. İlgili belediyelerle gerekli çalışmaları yaptık ve Doğu Kışla'da ki bölgeye hem Cumartesi hem de Perşembe pazarımızı alalım, esnafımızın burada güzel bir yeri olsun dedik. Merkez bir nokta. Dört taraftan rahat ulaşılsın, rahat ticaretinizi yapın dedik. "Tamam" dediniz. Söz verdik, adım attık. Ya tutamayacağınız sözü vermeyeceksiniz ya da verdiğiniz sözü de ölümüne tutacaksınız. Arkadaşlar bunu özellikle ifade ettim geçen hafta burada Valimiz, milletvekillerimiz, il başkanımız ve belediye başkanlarımızla önemli toplantı yaptık. Doğu Kışla'nın Kocaeli Büyükşehir Belediyemize devrini konuştuk. Yakında sonuçlanacak. Sonra projeyi hazırlayıp hayata geçireceğiz ve sorununuzu kalıcı olarak çözeceğiz" ifadelerini kullandı.

(DA-GY-ASA

- TELEFONLA İNTİHAR EDECEĞİNİ SÖYLEDİ DOĞALGAZ BORUSUNA KENDİNİ ASTI

(FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜLÜ)

İSMAİL KURT

KOCAELİ(İHA) – Kocaeli'nin Derince ilçesi 60 Evler bölgesinde 28 yaşındaki bir kadın, yakınlarını arayarak intihar edeceğini söyleyerek kendini doğalgaz borusuna astı.

Derince Yavuz Sultan mahallesi Emniyetçiler sokakta bulunan bir sitede ikamet eden ve Ö.C. ismindeki çocuğuyla yaşayan Günay Budak, doğalgaz borusuna bağladığı iple intihar etti. Edinilen bilgiye göre İstanbul'daki bir yakınını telefonla arayan Günay Budak, intihar edeceğini söyledi. Telefonun kapanmasının ardından Dudak'ın yakını İstanbul'ndan yola çıkarak Derince'ye geldi. Telefonla Burak'a ulaşamayan yakını, evin kapısını da açan olmayınca durumu polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri çilingir eşliğinde girdikleri evde, Günay Budak'ı doğalgaz borusuna asılı halde buldu.

Budak'ı bulunduğu yerden indiren ekiplerin ardındans ağlık ekiplerince yapılan incelemede genç kadının hayatını kaybettiği belirlendi. Genç kadının cesedi, Derince Eğitim Araştırma hastanesi morguna kaldırılırken polis ekipleri olay hakkında inceleme başlattı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim