• BIST 8715.56
  • Altın 2240.804
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.1052
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C

Bakan Eroğlu müjdelerle geliyor

Bakan Eroğlu müjdelerle geliyor
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu 67 milyon lira tutarındaki 15 adet yatırım müjdesi ile Manisa'ya geliyor.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu 67 milyon lira tutarındaki 15 adet yatırım müjdesi ile Manisa'ya geliyor.

Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Manisa programı kapsamında Yunusemre, Akhisar, Demirci, Kula ve Alaşehir ilçelerinde düzenlenecek toplu temel atma ve açılış merasimlerinde Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü (OGM) ile Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek olan toplam 21 tesisin temellerini atacak ve açılışını yapacak. Bakan Eroğlu ayrıca, Gördes ilçesinde düzenlenecek ORKÖY Sertifika Dağıtım Merasimine iştirak edecek.

Bakan Eroğlu, 28 Mart Salı günü Manisa'da düzenlenecek olan toplu temel atma ve açılış merasimleri ile 231 milyon TL yatırım bedelli 21 adet tesisin temelini atacak ve açılışını yapacak.

Manisa'ya 231 milyon TL'lik 21 tesis

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, ilk olarak saat 10.00'da Yunusemre Belediyesi bahçesinde düzenlenecek temel atma ve açılış merasiminde DSİ tarafından inşa edilecek 10 adet tesisin, OGM tarafından yapılacak 1 adet tesisin ve DKMP tarafından inşa edilecek Spil Dağı Milli Parkı Sağlık Oteli ile 1 adet tesisin temellerini atacak. Ayrıca, DKMP tarafından yapımı tamamlanan 1 adet tesis de hizmete alınacak.

Prof. Dr. Veysel Eroğlu saat 11.30'da Akhisar Merkez Park İçi Kültür Salonu'ndaki temel atma merasiminde DSİ tarafından inşa edilecek Akhisar Çamönü Barajı ve Sulaması ile 1 adet taşkın koruma tesisinin temellerini atacak.

Akhisar'dan sonra Gördes'e geçecek olan Prof. Dr. Veysel Eroğlu saat 13.15'te Şehit Ömer Halisdemir Parkı'nda düzenlenecek olan orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ve ORKÖY Kredi Sertifikaları Dağıtım Merasimine katılacak.

Bakan Eroğlu daha sonra saat 14.45'te Demirci Ticaret ve Kültür Merkezi Konferans Salonu'ndaki temel atma merasiminde DSİ tarafından inşa edilecek 3 adet sulama tesisinin temellerini atacak.

Saat 17.00'de Kula Yunus Emre Kültür Merkezi'nde düzenlenecek merasime katılacak olan Bakan Eroğlu, burada Kula Emre Barajı ve Sulamasının temelini atacak. Son olarak saat 18.30'da Alaşehir Spor Salonu'nda düzenlenecek temel atma merasimine iştirak edecek olan Bakan Eroğlu, DSİ tarafından inşa edilecek Alaşehir Toygarlı Barajı ve Sulamasının temelini atacak.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 6 ilçede düzenlenecek olan merasimlerde toplam 55 aileye gelir getirici tür sertifikası ve 23 aileye de ORKÖY sertifikası verecek ve 6 ilçede ceviz, zeytin, fıstık çamı, mavi servi ve kara servi fidan türlerinden oluşan toplam 15 bin 300 adet fidanı vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtacak.

Manisa yatırımlarla donatılıyor

Bakan Eroğlu tarafından temeli atılacak ve açılışı yapılacak tesislerle 17 bin 840 dekar zirai arazi suya kavuşacak. 23 bin 790 dekar alanın sulama şebekesi kapalı basınçlı hale getirilerek, modern sulama sistemine dönüştürülecek. 30 milyon metreküp su depolanırken, 2 ilçe, 5 yerleşim yeri taşkın zararlarından korunacak. Ayrıca, ağaçlandırma ve milli park alanında önemli çalışmalar şehre kazandırılacak.

Manisa'ya son 4 yılda 702 milyon TL'lik 88 müjde

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu programı çerçevesinde ayrıca 13 Mart 2014, 16 Ekim 2015 ve 12 Mayıs 2016 tarihlerinde Manisalılara verdiği 635 milyon TL'lik 73 müjdeye ilave olarak 67 milyon lira yatırım bedeline sahip 15 müjde daha verecek. Böylece son 4 yılda Manisalılara toplam 702 milyon TL yatırım bedelli 88 müjde vermiş olacak. Müjdeler arasında baraj ve sulaması, sulama şebekesi yenilemesi, rekreasyon göleti, taşkın kontrol tesisi, fidan üretimi, gelir getirici tür ağaçlandırma, orman köylülerine kredi, bal ormanı, mesire yeri, Spil Dağı Milli Parkı'na 2 adet seyir terası, kır lokantası yapımı ile çevre düzenlemesi çalışmaları ve 3 adet otomatik meteoroloji gözlem istasyonunun kurulumu yer alıyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim