• BIST 9827.45
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

Bakan Eroğlu: Ben dahil herkesin dokunulmazlığı kaldırılacak

Bakan Eroğlu: Ben dahil herkesin dokunulmazlığı kaldırılacak
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, milletvekillerinin dokunulmazlık dosyalarının doğrudan yargıya gönderilmesini sağlayacak anayasa değişikliğine...

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, milletvekillerinin dokunulmazlık dosyalarının doğrudan yargıya gönderilmesini sağlayacak anayasa değişikliğine ilişkin, "Ben dahil herkesin dokunulmazlığı kaldırılacak." dedi.

Eroğlu, ziyaret, koordinasyon toplantısı ve toplu açılış ve temel atma törenine katılmak üzere Çankırı'ya geldi. Milletvekilleri M. Emin Akbaşoğlu ve Hüseyin Filiz, Vali Yardımcısı Nedim Özırmak, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Ak Parti İl Başkanı Celal Kaman tarafından Bölge Trafik önünde karşılanan Bakan Eroğlu, Başkan Dinç'i makamında ziyaret ettikten sonra basın toplantısı düzenledi.

Çankırı'da yapılan, çalışması devam eden ve yapılacak çalışmalar hakkında ayrıntılı bilgiler veren Bakan Eroğlu, gündeme dair soruları da cevaplandırdı. Dün Şırnak'ta çıkan çatışmada şehit düşen Ilgaz nüfusuna kayıtlı Serdal Uyanık için konuşmasının başında başsağlığı dileyen Eroğlu, Türkiyeyi bölmek, parçalamak için pek çok ülke hesap yapıyor dedi. Eroğlu, şunları kaydetti: "Başımız sağolsun, dün maalesef acı bir haber aldık. Bugün Ilgaz'da kahraman bir kardeşimiz Serdal Uyanık şehit düştü. Bugün cenaze namazını Allah nasip ederse ikindi üzeri Ilgaz'da kılacağız. Allah gani, gani rahmet eylesin. Şehitlerimize minnet borcumuz var. O şehitler canlarını seve seve feda etmeseler bu şanlı bayrağımız bu topraklarda dalgalanmaz. Türkiye üzerinde öyle oyunlar oynanıyor ki, Türkiye'yi bölmek parçalamak için pek çok ülke hesap yapıyor. Cenaballah'ın da bir hesabı var. Hesapları alt üst olacak. Başta Çankırımız, Ilgazımız olmak üzere bütün milletimizin başı sağ olsun. Başta aile olmak üzere, herkese Cenabı Allah'tan sabrı cemil niyaz ediyorum. Şehidimizin ruhu şad olsun."

TÜRKİYE DİM DİK AYAKTA

Bir gazetecinin sorusu üzerine terör ile ilgili açıklamada da bulunan Bakan Eroğlu, şu ifadeleri kullandı: "Devlet uyumuyor ayakta, onların hepsini tespit etti. Aşağı yukarı bütün kırsal da ve odaklandığı bazı ilçelerde terör tamamen süpürülüyor. Şu anda Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti her zamankinden çok daha güçlüdür ve terörle mücadele de en etkin mücadeleyi şu anda Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti yapıyor. Eskiden istihbaratı başka ülkelerden gelirdi. Yanlış koordinatlar verirdi. Şimdi dünyada 6 ülkede olan insansız uçaklarımız var. Tespit ediyor hatta Kandil'deki mağarayı tespit ediyor, onların kapılarını neredeyse bombalayarak kapatacak şekilde çalışmalar yapıyor. Terör örgütü son çırpınışları dolayısıyla bunları yapıyor. Bütün Türkiye'de biz her taraftayız, Diyarbakır'a, Sur'a gittik biz her yerdeyiz. Şanlı bayrağımız Türkiye'nin her noktasında dalgalanıyor. Dalgalanmaya da devam edecek. Kendi silahımızı kendimiz yapıyoruz. ATAK helikopterlerimiz var. Dağları tamamen temizledik. Biz sadece PKK terör örgütü ile mücadele etmiyoruz. Onun arkasında silah veren, gelişmiş bir takım hava toplarını dahi veren, onları eğiten bazı ülkeler var. Şu anda kahraman ordumuz onlarla mücadele ediyor. Ve özel harekatçılar, özel kuvvetler orada çalışıyor. Türkiye dimdik ayakta."

DOKUNULMAZLIK KANUNU DEĞİŞTİRİLECEK

Dokunulmazlıkların kaldırılması hakkında açıklama yapan Eroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "HDP maalesef terör örgütünü arkasına almış, halbuki biz onlara "demokrasi var, gelin Meclis'te konuşun biz bu konuda her türlü fikir düşünce açığız, ama biz silahlı terör örgütüne karşı arkasını silaha veya terör örgütüne, kandile dayayan gruplara karşıyız." Bunlar maalesef dokunulmazlık zırhına bürünmüş, tabi ki hiçbir milletvekilinin devlete, emniyet güçlerine karşı böyle bir tavır içerisinde olması dünyada hiçbir parlamentoda kabul edilemez.

Dolayısıyla biz dedik ki biz dahil hepimizin dokunulmazlığı kalksın, terör örgütüne destek veren, terör örgütüne arabasıyla silah götüren, bomba götüren hainler gerekirse mahkeme huzuruna çıksın diye bir çalışma yaptık. Onlar bunu bildikleri için bunu önlemek için her türlü saldırıyı yapıyor. Buna müsaade etmeyeceğiz. Dokunulmazlık kanunu değiştirilecek. Ben dahil herkesin dokunulmazlığı kaldırılacak, bir suçumuz varsa gideceğiz mahkemeye, onları da kanun önüne teslim edeceğiz."

Cihan

Bakan Eroğlu: Ben dahil herkesin dokunulmazlığı kaldırılacak

Bakan Eroğlu: Ben dahil herkesin dokunulmazlığı kaldırılacak

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim