• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Bakan Çelik'ten Avrupa'ya: Aynaya baktıkları zaman Ortaçağ'ı görecekler

Bakan Çelik'ten Avrupa'ya: Aynaya baktıkları zaman Ortaçağ'ı görecekler
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, "Batı, mültecilere sırtlarını dönüyor. Batı, battı gitti. Utanmadan sıkılmadan soykırım iddiası ile...

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, "Batı, mültecilere sırtlarını dönüyor. Batı, battı gitti. Utanmadan sıkılmadan soykırım iddiası ile bu aziz millete çamur atmaya çalışanların kendilerini aynaya bakmaya davet ediyorum. Aynaya baktıkları zaman Ortaçağ'ı görecekler. Onların Ortaçağ'da yaptıkları Türk milletinin geçmişinde yok." dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ve Bursa Valisi İzzettin Küçük, Bursa'da yaklaşık 5 bin çiftçiyle iftarda bir araya geldi.

"İSLAM ALEMİ KENDİSİNİ ÇEK ETMELİDİR"

Osmangazi ilçesindeki Bursa Ticaret Merkezi'nin bahçesinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın çiftçilere verdiği iftarda konuşan Bakan Faruk Çelik, İslam aleminin kendisini çek etmesi gerektiğini söyledi. Yanı başımızda yeni bir dünya savaşı yaşandığını dile getiren Çelik, "Akdeniz, akan kanlarla Aldeniz haline geldi. İslam alemi kendisini çek etmelidir. Kendisine dönüp bakmalıdır. Dinimizin adı İslam, barış dini. Ama coğrafyamızda yaşananlara baktığınızda barış ile terörü aynı yerde tutmak mümkün değil. "Müslümanım" diyen herkes yaşanan bu olaylardan ibret almalıdır. Çare öze dönüştür" diye konuştu.

"GÜNDÜZ KÜLAHLI GECE SİLAHLILARA ARTIK MÜSAMAHA YOK"

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yaşanan terör saldırılarına sert tepki gösteren Çelik, "Terörle mücadelenin kökü sökülüp atılıncaya kadar devam edeceğiz. Ya milletin yoluna girecekler ya da kandilin yoluna girecekler. Gündüz külahlı, gece silahlı kişilere artık kimseye müsamaha göstermeyecek. Bin yıldır bu topraklarda kardeşlik var. Bu topraklarda kardeşlik barınacak; kalleşlik barınmayacak. Doğmamış çocuğun annesini, babasını öldüren bu örgüte karşı ne verecek bir avuç toprağımız var, ne bir avuç yaprağımız var" ifadelerini kullandı.

"BİZİM GEÇMİŞİMİZDE SABUN FABRİKALARI, GAZ ODALARI YOK"

Batı ülkelerinin Türkiye'ye çamur atmadan önce kendi geçmişlerine bakmalarını isteyen Bakan Çelik, konuşmasına şöyle devam etti:

"Batı, mültecilere sırtlarını dönüyor. Batı, battı gitti. Utanmadan sıkılmadan soykırım iddiası ile bu aziz millete çamur atmaya çalışanların kendilerini aynaya bakmaya davet ediyorum. Aynaya baktıkları zaman Ortaçağ'ı görecekler. Onların Ortaçağ'da yaptıkları Türk milletinin geçmişinde yok. İnsanları sabun yapan ve gaz odalarında zehirleyen anlayışlar bizim milletin tarihinde yok. Önce kendi geçmişlerine baksınlar. Bizim ecdadımız tarihe şeref vermiştir. Biz milletlerin dili ve diniyle uğraşsaydık Balkanlar'da bugün İslam'dan başka hiçbir din olmazdı"

"OVALARA BETON DEĞİL FİDAN DİKECEĞİZ"

Dünya ekonomisinin telefonsuz, televizyonsuz olabileceğini fakat buğdaysız olamayacağını ifade eden Çelik, tarımın gelecekte ne kadar önemli olacağını bildikleri için çoğu ülkenin arazi kiraladığını vurguladı. Çelik, "Şimdi kanun getiriyoruz. Türkiye'de ekilmeyen bir metrekare arazi kalmayacak. Türkiye'de her yer ekilecek. İnsanlarımıza sağlıklı gıdalar, besinler sunacağız. Şu anda 24 milyon hektar arazimiz var. Amacımız bunu küçültmek değil büyütmek. Tarıma elverişli arazileri daha da verimli hale getireceğiz. Ovalara beton değil fidan dikeceğiz" diyerek önümüzdeki günlerde yeni bir yasa üzerinde çalışacaklarını açıkladı.

"BUNDAN SONRA MASADA DEĞİL TARLADA OLACAĞIZ"

Havza bazlı destekleme modeliyle Türkiye genelindeki 184 ovayı sit alanı haline getireceklerini söyleyen Bakan Çelik, "Bursa'mızın 17 ilçesi var. Buradaki toprağımızın özelliği nedir, ne yapılması gerekiyor bunların üzerinde çalışıyoruz. Türkiye genelinde 900 ilçemizde çiftçilerimizle görüşerek atılması gereken adımları atacağız. Bu çalışmanın sonunda havza bazlı destekleme modelini hayata geçireceğiz. Ağustos ayında bunu ilan edeceğiz. Bundan sonra masada olmayacağız sahada, tarlada olacağız" şeklinde konuştu.Cihan

Bakan Çelik'ten Avrupa'ya: Aynaya baktıkları zaman Ortaçağ'ı görecekler

Bakan Çelik'ten Avrupa'ya: Aynaya baktıkları zaman Ortaçağ'ı görecekler

Bakan Çelik'ten Avrupa'ya: Aynaya baktıkları zaman Ortaçağ'ı görecekler

Bakan Çelik'ten Avrupa'ya: Aynaya baktıkları zaman Ortaçağ'ı görecekler

Bakan Çelik'ten Avrupa'ya: Aynaya baktıkları zaman Ortaçağ'ı görecekler

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim