• BIST 8840.69
  • Altın 2238.96
  • Dolar 32.3379
  • Euro 35.0999
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C

Bakan Arslan uçaklarda elektronik cihaz yasağını değerlendirdi

Bakan Arslan uçaklarda elektronik cihaz yasağını değerlendirdi
KARS (İHA) – Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, ABD ve İngiltere'ye düzenlenecek uçuşlarda, yolcuların cep telefonundan daha büyük...

KARS (İHA) – Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, ABD ve İngiltere'ye düzenlenecek uçuşlarda, yolcuların cep telefonundan daha büyük elektronik cihazları kabinde taşımasını yasaklayan karara ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu uygulamaya rağmen biz hava limanlarımızda ve uçaklarımızda yolcuların herhangi bir sıkıntı yaşamaması adına alınması gereken bütün tedbirleri alıyoruz" dedi.

Çeşitli inceleme ve ziyaretlerde bulunmak amacıyla geldiği Kars'ta, valiliği ziyaret eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Arslan, bugünden itibaren ABD ve İngiltere'ye düzenlenecek uçuşlarda, yolcuların cep telefonundan büyük elektronik cihazları kabinde taşımamasına dair kararın uygulamaya konulacağını söyledi. Bakan Arslan, "Gönül istiyor ki, inşallah doğru niyetli, art niyetsiz bir şekilde bu kararlar alınıyor olsun. Eğer art niyetsiz bir şekilde bu kararlar alındıysa biz eminiz ki, bu söylediğimiz ilave tedbirleri alarak bunların yapılabilirliğini, muhataplarımıza anlatarak biz bu uygulamanın kalkabileceğini hatta kalkması gerektiğini düşünüyoruz. Zaten başka niyetler varsa o da süre içinde ortaya çıkar. O zaman girişimlerimizi o seviyede ona göre sürdürürüz ve muhataplarla görüşmeleri ona göre yaparız" dedi.

Bakanlık olarak görüşmeleri daha çok teknik düzeyde yaptıklarını, Dışişleri Bakanlığının ise diplomatik seviyede devrede olduğunu ifade eden Arslan, her iki ülkedeki muhataplarına mektup yazdığını belirtti.

Arslan, "Mektupların özeti şuydu, evet güvenlik tedbirleri alınması gerekir ki biz de alıyoruz. Bu konuda hiç şüphe yok. Hele ki terörün böyle bütün dünyanın başına bela olmaya çalışıldığı ve özellikle ülkemizin de şu söylemi kullandığı bir ortamda, terörle mücadelenin dünyanın her yerinde, herkes tarafından yapılması gerekir söylemini kullandığımız bir ortamda güvenlik tedbirlerinin alınması kadar doğal bir şey yok. Biz ülke olarak bu konuda en üst seviyede güvenlik tedbirlerini alıyoruz. Uluslararası sivil havacılığın otoritesinin koyduğu kuralların üstünde tedbirler alıyoruz. Bunu muhataplarımıza özellikle vurguladık ve muhataplarımıza söylediğimiz bir şey daha var. Teknik düzeyde şu an alınan tedbirlerin üzerinde bir tedbir alınması gereği varsa ve bununla ilgili bir teknik donanım varsa, bunu kullanmaya her zaman hazırdık, yine hazırız. Eğer bir terör tehdidi varsa, eğer bir güvenlik zafiyeti oluşacak korkusu varsa bu sadece belirli havalimanlarında değil, bütün havalimanlarında olur. Dolayısıyla tedbirleri bazı hava limanlarını seçip özellikle orada uygulamak o zaman başka yerlerde zafiyet oluşması anlamına gelir. Yok değilse de o zaman buralarda özellikle böyle tedbirlerin alınması başka yorumları, başka sonuçları çıkarıyor. Ve başka anlamlar yüklüyor. Umarım o yüklenen anlamlar anlamında bir girişim yoktur" diye konuştu.

"Bu uygulamaya rağmen biz hava limanlarımızda ve uçaklarımızda yolcuların herhangi bir sıkıntı yaşamaması adına alınması gereken bütün tedbirleri alıyoruz" diyen Bakan Arslan, "En önemli tedbirimiz de şu, yolcularımız havalimanına gelip aranmışsa eğer aramadan geçtikleri halde laptoplarını kullanabilecekler. Yani artık yolcuların uçağa alındığı anda Türk Hava Yollarındaki ilgili ekipler orada laptopları yolcudan birebir teslim alacaklar ve onları özel ayrı bir kabinde taşıyacaklar. Yolcunun indiği yerde de bizzat yolcuya teslim edecekler. Normal bagaj gibi olmayacak. Direkt yolcudan teslim alınacak, yolcu indiğinde de yolcuya teslim edilecek ki yolcularımızın bu anlamda herhangi bir mağduriyeti olmasın. Özellikle Türk Hava Yolları'nın konforunu düşündüğünüzde, uzun uçuşlarda zaten her yolcunun önünde bir ekran var. Yolcu, ekran marifetiyle işlem yapabilir halde. Hatta gerektiğinde telefonunu bağlayıp işlem yapabiliyor. Wifi ile internette yapması gereken işlemi de yapabiliyor. Kimsenin mağdur olmaması için bu tip imkanlar zaten yolcularımıza sunuluyor" şeklinde konuştu.

Bakan Arslan uçaklarda elektronik cihaz yasağını değerlendirdi

Bakan Arslan uçaklarda elektronik cihaz yasağını değerlendirdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim