• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

Bakan Ala: Terör örgütleri ittifak kurarak Türkiye'ye saldırdı

Bakan Ala: Terör örgütleri ittifak kurarak Türkiye'ye saldırdı
Birlik Vakfı Bursa Şubesi'nin düzenlediği iftar programına katılan İçişleri Bakanı Efkan Ala, bakanlık olarak yaptıkları araştırmalar sonucu istikrarsızlık...

Birlik Vakfı Bursa Şubesi'nin düzenlediği iftar programına katılan İçişleri Bakanı Efkan Ala, bakanlık olarak yaptıkları araştırmalar sonucu istikrarsızlık ihtimalini fırsat bilen terör örgütlerinin ittifak kurarak Türkiye'ye saldırdıklarını tespit ettiklerini açıkladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman ve İçişleri Bakanı Efkan Ala, Birlik Vakfı Bursa Şubesi'nin düzenlediği iftar programına katıldı. Bursa merkez Osmangazi ilçesi Çekirge semtindeki vakıf binasının bahçesinde düzenlenen iftar programına Kahraman ve Ala'nın yanı sıra Bursa Valisi İzzettin Küçük, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, Birlik Vakfı Genel Başkanı Mehmet Alacacı, vakıf yetkilileri ve partililer de katıldı.

"YENİ STATÜKOLAR, YENİ DÜZENLER KURULACAK"

İçişleri Bakanı Efkan Ala, programda yaptığı konuşmada, "Son derece ciddi bir yüzyılın eşiğindeyiz. Geçtiğimiz yüzyılda ortaya konan statüko ve koskoca insanın insanla ilişkisine dair yeryüzünün en büyük devletini, devlet-i aliyyeyi parçalayan geçtiğimiz yüzyıldaki düzen, bu içinde bulunduğumuz yüzyılda anlaşılıyor ki, ciddi bir sarsıntı geçirecek. Belki de yerle yeksan olacak, yok olacak. Çünkü şu anda Ortadoğu'da bütün sistemler çatırdıyor. Ama Avrupa'da da görüyorsunuz işte dün geçen gün alınan kararla İngiltere Avrupa Birliği'nden ayrıldı. Yani Avrupa dediğiniz zaman akla gelen, o siyasal iklimi oluşturan en önemli üç sacayağından birisi ayrıldı. Fransa, Almanya, İngiltere. İngiltere ayrıldı. Bu şu demek; yeni statükolar, yeni düzenler kurulacak. Pek bu yeni düzene aktif ya da pasif, negatif ya da pozitif yeryüzünde en fazla katkıda bulunacak beş ülke sayın deseniz bunlardan birisi Türkiye'dir. Onun için Türkiye çok güçlü olmak zorunda. Türkiye'nin bu gidişatına en fazla katkıda bulunabilecek olan ama o katkıda bulunmadığı zaman da alternatif zararı olacak olan, yanlış bir şey yapmasa bile zarar vermiş olarak nitelendirilecek olan beş il sayın deseniz bunun birisi Bursa'dır. Peki Bursa'da ve Türkiye'de bu gidişata yeterli katkıda bulunmasının milletimizin beklediği, bunu göremediği zaman huzursuz olacağı ve vicdanının rahatsızlık duyacağı bunu da bize ifade edeceği beş tane sivil toplum örgütü sayın deseniz bunun birisi Birlik Vakfı'dır" dedi.

"TERÖR ÖRGÜTLERİ İTTİFAK KURARAK TÜRKİYE'YE SALDIRDI"

Bakanlık olarak yaptıkları araştırmalar sonucunda terör örgütlerinin ittifak kurarak Türkiye'ye saldırdıklarını tespit ettiklerini açıklayan Bakan Ala; şunları söyledi: "Bakınız geçen dönemde istikrarsızlık ihtimali yani siyasi istikrarsızlık ihtimali ortaya çıktı ve şu anda yaptığımız bütün değerlendirmeler, incelemeler, soruşturmalar şunu ortaya çıkardı ki; o istikrarsızlık ihtimalinden dolayı terör örgütleri ittifak kurdu ve Türkiye'ye saldırdılar. Onların tek başına hareket etmediğinin hepimiz şuurundayız. Onların arkasındakiler, onlara o görevi verenler Türkiye'nin bu yüzyılda yeterli inisiyatifi almasını istemeyen devletlerdir. İşte bu bakımdan önümüzdeki dönemde de istikrarsızlık ihtimali çıkmasın diye sistem tartışmasını Türkiye'nin gündemine getirdik. Yoksa şu anda bizim siyasal gücümüz birçok işi yapmaya yetiyor ve yapıyoruz da Allah'ın izniyle. Yüzde 52 oyla gelmiş bir Cumhurbaşkanı ve dünyanın her yerinde mazlumların meselesini dile getiren bir lider, hükümet tek başına yüzde 49 buçukla tek başına hükümet. Kararları alıyoruz, uyguluyoruz. Fakat diyoruz ki her sandık ortaya geldiğinde bir istikrarsızlık ihtimali veya tereddütüyle oraya gidilmesin. Her halükarda Allah'ın izniyle mutlak suretle bir istikrar çıkacak diye gidilsin ki kimse heveslenmesin. Onun dışında Başkanlık Sistemi'nin tartışılmasını Türkiye'nin gündemine getirdik. Başkanlık Sistemi'ne Türkiye'nin ihtiyacı var. Sandıktan artık mutlak suretle istikrar çıksın ve demokrasimiz bu istikrarla ekonomimizle birlikte yol alsın diye bu tartışmaları Türkiye'nin gündemine getiriyoruz. Çünkü buna Türkiye'nin ihtiyacı var. Çünkü Türkiye'ye bu adaletsizliklerin içerisinde kıvranan dünyanın ihtiyacı var. Çünkü her birine de hem sizin hem bizim ihtiyacımız var, onların da bizlere ihtiyacı var."Cihan

Bakan Ala: Terör örgütleri ittifak kurarak Türkiye'ye saldırdı

Bakan Ala: Terör örgütleri ittifak kurarak Türkiye'ye saldırdı

Bakan Ala: Terör örgütleri ittifak kurarak Türkiye'ye saldırdı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim