• BIST 9774.34
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Bahçeli'den Erdoğan'a: Ülkeyi yakıyorsun

Bahçeli'den Erdoğan'a: Ülkeyi yakıyorsun
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın yolsuzluk olaylarının konuşulmasının önüne geçmek için ülkeyi ateşe attığını söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'de 89 günden bu yana yolsuzluk ve rüşvet olaylarına kulak tıkayan ve konuyu saptıran bir Başbakan bulunduğunu söyledi. Bahçeli, MHP iktidarında Başbakan Erdoğan'ın 7 göbeğinden yolsuzluk ve rüşvetin hesabını soracaklarını söyledi.
 
MHP lideri Bahçeli, Kayseri’nin İncesu, ardından Yeşilhisar, Yaylalı ve Develi ilçelerinde konuştu. Gündeminde yolsuzluk operasyonu ve sonrasında yaşanan gelişmeler vardı.
 
AK Parti’nin rüşvetle Türkiye’yi boğduğunu söyledi. Milletin konuştuğu yolsuzluk ve rüşvet olayını Başbakan’ın görmezlikten geldiğini söyledi. Kayseri’nin İncesu ilçesinde halka seslenen Bahçeli, “Bunu bir komplo olarak, ya da bunu bir montaj olarak kabul ediyorsan, o zaman kendinle beraber Türkiye’yi de yakmaya başlıyorsun demektir.” ifadelerini kullandı.
 
MHP iktidarında Başbakan’ın 7 göbeğinden yolsuzluk ve rüşvetin hesabını soracağını açıkladı. Bahçeli, şunları söyledi:
 
“Ülkemiz yolsuzluk ve rüşvet sıkıntısıyla yüz yüzedir. Başbakan, yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası kalktı ‘bana komplo yapıldı’ dedi. Yarın bunların hepsi su yüzüne çıkarsa o zaman halin ne olur? Hiç mi düşünmüyorsun? Meclis’te çoğunluğunla fezlekeleri Meclis’te reddedin dersen, aklınca yolsuzluk ve rüşveti önlemiş mi olacaksın? 4 tane bakanın çocuklarını saklamış mı olacaksın? Şunu bil ki devletin kayıtlarına düşen hiçbir şey saklanamaz. Ne kadar iktidar olursan ol, ne kadar diktatör olursan ol. Kendi iktidarında bunu sakladın diyelim, peki MHP’nin iktidarında ne yapacaksın? Senin 7 göbeğinden bu haram paranın hesabını sormazsam namerdim.” 
 
MHP lideri, AK Partili seçmene de seslendi, Başbakan’ı uyarmalarını istedi. Başbakan’ın millete yakışmayan bir üslup kullandığını belirten Bahçeli, “Herkese söven sayan bu üsluptan kendisini vazgeçiriniz. Bu milletin evlatları hainlik yapmaz. Yolsuzluk ve rüşvetin eğer bir görünen yanı ve işaretleri varsa onu dillendirmek vatandaşlar gibi hepimizin görevidir. Saklamanın bir manası yok. Sayın Başbakan, bir yandan dolar alıp kazanıyorsun, öbür yandan zehir saçıyorsun. Bu gidişatın gidişat değil.” diye konuştu.

http://www.istanbulhaber.com

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim