• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 16 °C

Bahçeli'den 'Büyük Filistin Mitingi' ve 'Cumhuriyet kutlamaları' tartışmalarına yanıt

Bahçeli'den 'Büyük Filistin Mitingi' ve 'Cumhuriyet kutlamaları' tartışmalarına yanıt
'Büyük Filistin Mitingi' ve 'Cumhuriyet kutlamaları' tartışmalarına yanıt veren Bahçeli, "28 Ekim'de İstanbul'da düzenlenen Büyük Filistin Mitingi'nin cumhuriyet kutlamalarını örtbas için planlandığını söylemek soysuz bir yalandır" dedi. Bahçeli, CHP'ye '100. yılda kongre' göndermesi de yaptı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM'deki grup toplantısında açıklamalarda bulundu. MHP lideri, "Yeni yüzyılda zaman ve mekanda üstünlük Türkiye'ye geçecek. Yeni yüzyılın yörüngesi Türkiye olacaktır. Türk ve Türkiye Yüzyılı başlamıştır" dedi.

Meclis'teki küfür tartışmasına değinen Bahçeli, "Celal Adan sahipsiz değildir. Saldırılar ve istifa çağrıları ayaklarımızın altındadır. İsabetli bir söz, (Celal Adan) gerekli cevabı vermiştir. İstanbul'da 3 ilçe başkanımız şehit edilmişti. 3 ilçede de Celal Adan ilçe başkanı olmuştur. Akıllarını alırım onların" diye konuştu. 

'Büyük Filistin Mitingi' ve 'Cumhuriyet kutlamaları' tartışmalarına yanıt veren Bahçeli, "28 Ekim'de İstanbul'da düzenlenen Büyük Filistin Mitingi'nin cumhuriyet kutlamalarını örtbas için planlandığını söylemek soysuz bir yalandır. CHP yöneticileri 29 Ekim resepsiyonunu akıllarına getirdikleri kadar büyük kongrelerini cumhuriyetin 100. yılında yapmaktan niye kaçtılar?" dedi. 

Bahçeli'nin açıklamaları: 

Kurtuluş Savaşımızın mümtaz lideri, Türkiye Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile dava arkadaşlarının, bütün kahramanlarımızın kutlu hatıralarını hürmet, minnet ve rahmetle yad ediyorum. Milli Mücadele'nin nihai sonucu tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'dir. 29 Ekim 1923'e kolay gelinmemiştir. Birinci Meclis'in pencereleri camsızdı, çatısında kiremit bulunmuyordu, iç sıvası yapılmamıştı. Başkanlık kürsüsünün arkasındaki duvarda çatlak vardı. Mekteplerden sıralar getirilmiş, odun sobası kurulmuştu. O tarihte Ankara'da kiralık ev yoktu, olsa da para yoktu. Mebuslar öğretmen okulunda 25 kişilik koğuşta yatıp kalkıyorlardı. Mebus başına 50'şer kuruş toplanmış ve tabldot sistemi kurulmuştu. Yedi düvele boyun eğilmedi ve bu zorlu şartlarda Cumhuriyet kuruldu. 

"YENİ YÜZYILDA ZAMAN VE MEKANDA ÜSTÜNLÜK TÜRKİYE'YE GEÇECEK"

Aziz Atatürk, Nutuk'ta Cumhuriyeti 'Milli hakimiyet esasına dayanan halk hükümeti' şeklinde tanımlayarak can alıcı bir şekilde ifade etmişti. Hedefi olmayan, heyecanı olmayan bir mücadelenin başarıya ulaşma şansı yoktur. Ağır sorunlara teslim olmak yerine onlarla başa çıkma direnci gösteren aziz milletimiz tarihi istikamet ve iradesinden şaşmamıştır. Ülkesine ve devletine sahip çıkmaktan asla vazgeçmemiştir. Şu an Türk tarihinin yeni bir eşiğindeyiz. Kader ve kavşak noktasındayız. Türk Milleti'nin ve Türkiye Devleti'nin önümüzdeki yüzyılda muktedir fermanını dünyaya okumak için hazırlıklıyız, inanç doluyuz. Yeni yüzyılda zaman ve mekanda üstünlük Türkiye'ye geçecek. Yeni yüzyılın yörüngesi Türkiye olacaktır. Türk ve Türkiye Yüzyılı başlamıştır. 

Türk Milleti Cumhuriyet ile özdeşleşmiştir. 29 Ekim 2023 Pazar günü kutlamalar şölen ortamında, muazzam bir coşku havasında yapılmıştır. Fener alayları, toplu yürüyüşler ve gösteriler milli birlik ve beraberliğimizin sönmeyecek meşalesi gibi parlamıştır. 

Havada uçan jetlerimiz, karada yürüyen kahraman askerlerimiz, İstanbul Boğazı'ndan sırayla geçen savaş gemilerimiz, dosta güven düşmana da korku salmıştır. İşgal ve istilalara eyvallah etmeyecek irademiz dünyaya tembih edilmiştir. Aziz Atatürk'ün 10. yıl nutku konuşmasının son cümleleri şöyleydi: "Türklüğün unutulmuş büyük uygar kabiliyeti geleceğin yüksek uygarlık ufkunda yeni bir güneş gibi doğacaktır." Aziz Türk Milleti'nin ve siz muhterem arkadaşlarımın bir kez daha 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum. 

Türk Milleti yeni yüzyıla da mührünü vuracaktır. Kaldı ki gayemiz bu hedefin gerçekleşmesine hizmetle mükelleftir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş yıllarındaki anlayış ve amaçların yeni yüzyılda da nokta kılavuzu olacağı kanaatindeyim. İç ve dış işgal cephesinin tahrip, taciz ve terkibi ile korkunç tehlikelere muhatap kalan milletimiz geleceğini belirleme imkanını cumhuriyet ilanı ile bulmuştur. Mazlum milletlere de örnek ve öncü bir nitelik taşımıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, egemenlik hak ve sınırlarını, bin yıla yaklaşan bir tarih tecrübesi üzerinde inşa etmiştir. Cumhuriyet yeni bir rejim ihdası değil, sosyokültürel gelişimin, milletleşme sürecinin yeni bir aşamasıdır. Cumhuriyet demokrasiyi geliştiren en iyi sistemdir. Türkiye Cumhuriyeti yüksek demokrasi standartlarına aşama aşama ulaşmaktadır. Bunun hilafına inkarcılığa sapanlar, sorumsuz ve sağduyu yoksunlarıdır. 

Muhalefet cenahından aynı anda, benzer cümlelerle demokrasi sorgulaması işitilmiştir. Demokrasiden bihaber siyasi çıkarcılar, söz oyunlarıyla, esasen cumhuriyete yönelik potansiyel hazımsızlıklarını kafalarında yer etmiş, tahammülsüzlüklerini eş zamanlı seslendirmişlerdir. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, bir konuşmasında gene çürük tahtaya çivi çakma gayretkeşliğinde 'İkinci yüzyılda Cumhuriyet’i demokrasiyle taçlandırdığımızda, o zaman huzurlu, güvenliği güçlü, kültürel yapısı sağlam bir Cumhuriyet’i yeniden inşa edeceğiz' demiş. Çelişkiler içinde bocaladığından mola vermeden ilerlemektir. Cumhuriyet demokrasi olmadan nasıl ayakta duracaktır. Halk egemenliğine dayanan Cumhuriyetin demokrasiden mahrumiyeti hangi akla sığabilecek ifadedir.

"KÜRT KÖKENLİ KARDEŞLERİMİZ PKK'NIN BASKISINA KARŞI KORUNACAKTIR"

Bizde cüzdan gibi cebe koyulacak can değil, gerektiğinde feda edilecek can vardır. Bu canda da Türk Milleti'ne ve Türkiye Cumhuriyeti'ne bin defa helaldir. Artık yeni yüzyıl, bölücülüğün kökünü kurutma yüzyılıdır. Terörü hayatımızdan söküp çıkarmanın vakti gelmiştir. Terörle mücadele etkili ve amansız bir biçimde yürütülecektir. Bu mücadelede bölge halkı ve teröristler arasında gerekli ayrım yapılacak ve Kürt kökenli kardeşlerimiz PKK'nın baskısına karşı muhakkak korunacaktır. 

"AKILLARINI ALIRIM ONLARIN"

(HEDEP milletvekillerinin Celal Adan'a yönelik tepkisi) Celal Adan sahipsiz değildir. Saldırılar ve istifa çağrıları ayaklarımızın altındadır. İsabetli bir söz, (Celal Adan) gerekli cevabı vermiştir. İstanbul'da 3 ilçe başkanımız şehit edilmişti. 3 ilçede de Celal Adan ilçe başkanı olmuştur. Akıllarını alırım onların. MHP'nin her mensubu doğruya doğru, yanlışa yanlış diyecek cesaret ve ahlaki tutarlılıktadır. Hiç kimse, hele hele Türkiye husumetini siyaset malzemesi yapan, Türk düşmanlığından nemalanan bize üslup dersi veremez. Türk milliyetçilerinin alayı Türkçe bilir, PKK'nın uydusu olanların kaçı Kürtçe bilir. Gerçekleri anlatmaya başlarsak değil Ankara sokaklarında, Diyarbakır sokaklarında bile gezemezler. 

"FİLİSTİN MİTİNGİ'NİN CUMHURİYET KUTLAMALARINI ÖRTBAS İÇİN PLANLANDIĞINI SÖYLEMEK SOYSUZ BİR YALANDIR"

Sayın Cumhurbaşkanımızın tarihi mesajları, Türk Milleti'nin mesajıdır. Türk Milleti Gazze'deki katliamlara sessiz kalmayacaktır. Kalıcı barış ve ateşkes rejimi kaçınılmaz hedef olmalıdır. 28 Ekim'de İstanbul'da düzenlenen Büyük Filistin Mitingi'nin cumhuriyet kutlamalarını örtbas için planlandığını söylemek soysuz bir yalandır. CHP yöneticileri 29 Ekim resepsiyonunu akıllarına getirdikleri kadar büyük kongrelerini cumhuriyetin 100. yılında yapmaktan niye kaçtılar? Madem cumhuriyetin yaşı ile aynıdır partinin yaşı, neden aynı günde kongre toplamaktan imtina edecek ürkekliği gösterdiler. Mescid-i Aksa'yı çok özledik, zalimlere karşı da öfkeyle ayaktayız. (Haber Global)

İstanbul Haber Ajansı

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim