• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

Bahçeli: MHP Fezlekeler İçin Gereğini Yapacaktır

Bahçeli: MHP Fezlekeler İçin Gereğini Yapacaktır
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP'lilerin dokunulmazlık fezlekelerine ilişkin, "Fezlekeler Meclis'e geldiğinde MHP üzerine düşeni yapacaktır" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisince düzenlenen Siyaset ve Liderlik Okulu 12. Dönem Açılış Töreninde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Dokunulmazlık fezlekelerine ilişkin soruya yanıt veren Bahçeli, "Fezlekeler gelir gerekçeler iyi incelenir ise bu fezlekeler yoluyla dokunulmazlıkların kaldırılması ve Türk yargısının önüne çıkarılması temel tercihimiz olacaktır. Fezlekeler Meclis'e geldiğinde MHP 40 milletvekiliyle üzerine düşeni yapacaktır" şeklinde konuştu.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dün Diyarbakır'da kıldığı cuma namazı sonrası rest çekerek şu ifadelere yer vermişti: "Savcılar sizin emrinizde, bize soruşturma açabilir. Senin savcın var ama bizim halkımız var. Bugün sen devletin kudretinin zorbalıkla bize dayatabilirsin. Bizim dokunulmazlığımız kaldırınca zannediyor musun senin önünde yalvaracağız? Zannediyor musun ki size biat edeceğiz? Elinden geleni ardına koyma. Bütün bu kudretiniz, şatafatınızla yok olup gideceğinizi biz göreceğiz."

BAHÇELİ'NİN AÇIKLAMALARINDAN SATIRBAŞLARI;

"Bazı partilerin sorumlu olan şahsiyetlerin Türkiye'nin çok yoğun bir terör döneminde teröristlerle bağdaşık ve barışık bir halde daaliyet içerisinde bulunmamalarının tespit edilmesi halinde bir fezlekenin hazırlanması ve bununda Başbakanlık yoluyla Genel Kurul'a gönderilmesi halinde, MHP'nin bu konudaki milli hassasiyetleri bilindiği içindir ki, Fezlekeler gelir gerekçeler iyi incelenir ise bu fezlekeler yoluyla dokunulmazlıkların kaldırılması ve Türk yargısının önüne çıkarılması temel tercihimiz olacaktır. Fezlekeler Meclis'e geldiğinde MHP 40 milletvekiliyle üzerine düşeni yapacaktır.

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ TARTIŞMASI

Bir fidanın iki dalı olan iki ayrı kurum mensupları yol ayrımına gelmiştir. Bugünlerde de örtülü bir çatışma ortamına girmişlerdir. Hem üretim, hem medya alanında önemli çalışmalarla istihdam ve katma değer yaratan veya medya ile Türk toplumunun bilgilendiren müessesilerin bu tür kaba davranışlarla üzerine gidilmesini tasvip etmiyoruz. Bu uygulamalardan başta siyasi iktidar vazgeçmelidir. Medyaya gerekli alakayı göstermeli, aykırı davranışların tespiti yapılırsa gereken yapılmalı.

YENİ ANAYASA

Anayasanın uzlaşı yönüyle değişimi konusunda partiler tercih ortaya koydu. 60 madde üzerinde verimli çalışmalar paket içerisine alınmıştır. Bu çalışma şimdi tekrar başlatılmıştır. Bu masa çok geniş bir masadır. O masanın içinde 3 partinin bulunması çok sığ kalır. Anamuhalefetin dışarıda kalması uzlaşmaya ters düşer. Masa tabirini de çok yanlış kullanıyoruz. Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda bulunmayı, sorumluluğu taşımayı ve fikirlerini söylemeyi ve milletimiz için faydalı olacaklara evet, karanlığa götürecek unsurlara hayır diyecek şekilde çalışmayı sürdürecektir.

"MHP MASADAN KAÇMAZ"

3 arkadaşımız orada oturuyor. Televizyonda gördüğümüz şekilde, oraya yakışıyorlar. Masadan kalkmadan herkesi davet ederiz. Gelen olursa masaya otururlar. Gelen olmazsa iktidar B planını ortaya koymalıdır. Referandum yoluyla bu mümkün olabilir. AKP ve CHP diyalog kurmak suretiyle masaya davet etmesini diliyoruz. İktidar dahi masadan kalksa MHP'li üyeler masada kalacaktır.

MHP'DE YAŞANANLAR

İl başkanlıkları kapatılmış değildir. 17 tanesi görevden alınmıştır, yerlerine yeni arkadaşlar atanmıştır. MHP'nin hiyerarşik kademesinde eksiklik yoktur."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim