• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C

Bahçeli: Hiçbir rakibimizin yabancılarca küçük düşürülmesine ortak olmayız

Bahçeli: Hiçbir rakibimizin yabancılarca küçük düşürülmesine ortak olmayız
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bir Alman komedyenin Türkiye Cumhuriyeti'ne, Türklüğe ve Cumhurbaşkanı'na saldırmasının, dünün ihmal ve düşüncesizliklerinin...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bir Alman komedyenin Türkiye Cumhuriyeti'ne, Türklüğe ve Cumhurbaşkanı'na saldırmasının, dünün ihmal ve düşüncesizliklerinin eseri olduğunu söyledi. Özgürlüğü, iki yanı keskin silah gibi kullanan çevre ve kimseler için duracak sınır olmadığını belirten Bahçeli, "Alman komedyanın kendi kültür ve toplum dairesinde melun söz ve şiirinin bir karşılığı olabilir. Hatta buna kahkaha atanlar da çıkabilir. Ne var ki Türk-İslam ahlakında böyle bir mizah anlayışına, böylesi bir soysuzluğa cevaz yoktur, hiç de olmayacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi millidir, hakkın ve haklının yanındadır. Siyasi mücadele halinde olsak da, hiçbir rakibimizin yabancılar tarafından küçük düşürülmesine ortak olmayız, buna seyirci kalmayız." diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu.

Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye Raporu'nu 14 Nisan 2016 Perşembe günü kabul ettiğini belirten Bahçeli, "Rapor Türkiye'nin hiçbir hassasiyetini gözetmemiş, hiçbir değerine saygı duymamış ve dikkate almamıştır. Doğal olarak ölü doğmuş, Türkiye tarafından isabetli şekilde yok sayılmış ve aynen iade edilmesi yönünde bir irade belirmiştir." dedi.

Avrupa Parlamentosu'nun, Türkiye'den PKK'ya orantılı güç kullanmasını yüzsüzce istediğini kaydeden Bahçeli, "Avrupa zihniyeti orantılı olmaktan ne anlamaktadır? Teröristler evlatlarımıza kıyarken, büyükşehirlerimizde canlı bombalar patlarken orantısız ilgisizliğin içine gömülenler bize ne anlatmaktadır? PKK'yı Avrupa başkentlerinde konuk edip sırtını sıvazlayanlar bize insanlık mı öğretmektedir? Avrupa Parlamentosu ikircikli ve tutarsızdır. Ve Türkiye'nin aleyhine bir karara imza atmıştır. Avrupa Parlamentosu; sözde Kürt sorununun barışçı çözüme kavuşturularak ihanet sürecinin yeniden başlatılmasını, Güneydoğu'da sokağa çıkma yasaklarına son verilmesini, Kıbrıs Rum kesimiyle birlikte sözde Ermeni soykırım iddialarının tanınmasını istemiştir. Avrupa Parlamentosu'nun başka bir derdi ve arzusu var mıdır? Şayet paşa gönülleri dilerse vatanımızı bırakalım, tarihi haklarımızdan hemen vazgeçelim. Yoksa istenen bu mudur?" diye konuştu.

Avrupa Parlamentosu'nun raporunda, PKK terör örgütünün AB terör örgütleri listesinden çıkarılması talebinin gündeme getirildiğini hatırlatan Bahçeli, "Söz konusu Rapordaki bir diğer açmaz ise, Türkiye'nin AB ile yürüttüğü müzakere sürecinin yavaşlatılması, askıya alınması, sağlanan fonların kesintiye uğraması çerçevesindeki tavsiyedir. AB, Türkiye'nin üyelik sürecinin mülteciler konusundan ayrı tutulacağını belirterek, verdiği sözlere bağlı kalmayacağını açıkça göstermiştir. Raporda geri kabul anlaşması kapsamında Türkiye'ye sunulacak vize muafiyeti hakkının da Haziran'a yetişmeyeceği anlaşılmaktadır." şeklinde konuştu.

Bir Alman komedyenin Türkiye Cumhuriyeti'ne, Türklüğe ve Cumhurbaşkanı'na saldırmasının, ahlaksız ifadelerle şaklabanlığa yeltenmesinin dünün ihmal ve düşüncesizliklerinin eseri olduğunu anlatan Bahçeli, şöyle konuştu: "Özgürlüğü iki yanı keskin silah gibi kullanan çevre ve kimseler için duracak sınır yoktur. Nasıl olsa özgürlük her kilidi açacaktır. Tıpkı vahşilerin özgür oldukları için birbirlerini yemeleri gibi, özgürlüğü istismar edip işine geldiği şekliyle yorumlayanlar hiçbir kural ve insafı takmamaktadır. Hakaretin özgürlüğü olamaz. İhanetin özgürlüğü olamaz. Düşmanlığın da özgürlüğü olamaz. Mizah bir zeka, kabiliyet ve bellek ürünüdür. Fakat gülmek adına hiçbir insan aşağılanamaz, hiçbir millet terbiyesizce küçümsenemez. Alman komedyanın kendi kültür ve toplum dairesinde melun söz ve şiirinin bir karşılığı olabilir. Hatta buna kahkaha atanlar da çıkabilir. Ne var ki Türk-İslam ahlakında böyle bir mizah anlayışına, böylesi bir soysuzluğa cevaz yoktur, hiç de olmayacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi millidir, hakkın ve haklının yanındadır. Siyasi mücadele halinde olsak da, hiçbir rakibimizin yabancılar tarafından küçük düşürülmesine ortak olmayız, buna seyirci kalmayız."

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim