• BIST 10247.75
  • Altın 2400.636
  • Dolar 32.257
  • Euro 34.6756
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 28 °C

Bahçeli: Bu nankörlük, kalleşlik ve kahpeliktir

Bahçeli: Bu nankörlük, kalleşlik ve kahpeliktir
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli grup toplantısında çözüm süreciyle ilgili olarak konuştu.

PKK'nın bölgede devlet otoritesinin zayıflattığını iddia eden MHP lideri Bahçeli, çözüm sürecinin ihanet süreci olduğundan bahsetti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na süreçle ilgili olarak kritik sorular soran Bahçeli'nin tavrı oldukça sertti. 

İşte Bahçeli'nin çözüm süreci ve peşmergenin Kobani'ye geçişiyle ilgili yaptığı açıklamalardan satır başları: 

'PKK DEVLET OTORİTESİNİ SIFIRLAMIŞTIR'

"Bizim tespit ve müşahedelerimiz ihanet sürecinin Türkiye'yi çöküşe götürdüğüdür. PKK yol kesmekte, haraç toplamakta, özerklik ilan etmekte ve kanlı eylemlerini sıklaştırmaktadır. Devlet otoritesi sıfırlanmaktadır. PKK meseleyi uluslararası platforma taşımak için elinden geleni yapmaktadır. Türkiye çözülme ve kanlı savaş tehditleri arasına sıkışmıştır."

"SÜREÇ TAM BİR CURCUNA VE KARGAŞADIR"

"Kırmızı kitabı eline alanlar Türkiye üzerine kırmızı kalemi çekmek istemektedir. Erdoğan başbakan iken çözüm süreci umut yolculuğu demişti. Bahar kalıcı olacak demiş, neyin kalıcı olduğu bugünlerde iyice açığa çıkmıştır. Terör prangasını söküp atıyoruz diyerek pembe tablolar çizmiş sökülenin ne olduğunu aziz milletimiz görmüştür. Süreç tam bir curcuna ve kargaşadır."

BAHÇELİ: PKK VATAN EVLATLARINI ENSESİNDEN VURURKEN...

"Cumhurbaşkanı ve başbakan süreçten ne anlaşılması gerektiğini açık açık Türk milletine anlatmalıdır. Herkes süreç ihanetinin iç yüzünü öğrenmelidir. Bu egemenliğin sahibi Türk milletinin en tabi hakkıdır. Terörist başının açıkladığı 156 sayfalık sözde yol haritasıyla ihanet sürecinin bir bağı var mıdır? Yabancı servisler tarafından eline tutuşturulan bu kanlı plana çözüm mü denmektedir? Bakanlar Kurulu'ndaki şahısların bir çoğunun öğrenemediği bu süreç nedir? PKK vatan evlatlarını ensesinden vururken hala süreçten bahsetmek hala müzakereleri şerefsizce sürdürmek nasıl olabilir?"

"KORMAYINIZ, SÖYLEYİNİZ VE İTİRAZ EDİNİZ"

"Sayın Erdoğan sayın Davutoğlu birileri sizi tehdit mi ediyor, şantaj altında mı tutuluyorsunuz? Korkmayınız, söyleyiniz, itiraf ediniz. Eğer ki siz kafa kola alışmışsanız, oyuna geldiyseniz, eğer ki hesabını veremeyeceğiniz ilişkileriniz bulunuyorsa yine de milletin şefkatine sığınınız. Emperyalist planların lord hesaplarının içinde olsanız da eğer tehdit edildiğinizi beyan ederseniz sahipsiz kalmayacaksınız."

Bahçeli Peşmerge kuvvetlerinin Habur üzerinden Suruç'a oradan da Kobani'ye geçişini eleştirirken peşmergenin yabancı asker olmadığını ve geçişinin suç teşkil ettiğini iddia etti. 
Bahçeli sözlerine şöyle devam etti: 

"Peşmerge yabancı asker değildir. Peşmerge yönetimi bir korsan devlettir. MHP'nin desteği milli bekanın korunması içindir. Peşmergeye alan ve koridor açmak vatan suçudur. Fistanlı teröristlerin elinde oyuncak olmuştur AK Parti. Kamu düzeni derken vatan toprakları çiğnendi. Abin Barzani Erbil'den füzelerle geldi. Bunu kendine yedirebildin mi? Peşmerge'nin geçişine ABD dayatmasıyla yeşil ışık yakanlar suç işlemişlerdir. Anlaşılan o ki Kürdistan'ın inşası için ABD devreye girmiştir. Obama'yı bu kadar seven kalabalıkların Türkiye'de ne işi vardır. Bunlar hem ekmeğimizi yiyecekler hem de dönüp bir yanda askerimize kurşun sıkarken diğer yanda ABD sevdasıyla yanıp kavrulacaktır. Bu nankörlüktür, bu kalleşliktir bu kahpeliktir. Bunlar Türk milletinden uzak olmalıdır. Erdoğan bu oyun rastgele bir oyun değildir diyor.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim