• BIST 10247.75
  • Altın 2400.636
  • Dolar 32.257
  • Euro 34.6756
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 28 °C

Bahçeli: Başbakan suçüstü yakalanmıştır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye’nin, Başbakan ve hükümetinin soygunuyla karşı karşıya olduğunu öne sürerek “İznikli esnaftan çalınanlar ayakkabı kutularına koyulmuştur” dedi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli İznik Belediyesi’nin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, sorunların arttığını, gerilim ve çatışma ortamının genişlediğini vurgulayarak, “İçinden geçtiğimiz zaman zarfında milletçe huzurumuz kalmamıştır. Türkiye Cumhuriyeti gittikçe güç ve derman kaybetmektedir. Türk milleti mutsuz ve gelecekten umutsuzdur. Karşı karşıya olduğumuz meseleler çığ gibi büyümektedir. Hayat pahalılığı gün geçtikçe ağırlaşmaktadır. Ekonomik sıkıntılar gün geçtikçe yaygınlaşmaktadır. İznik sebze ve meyve ambarı olmasına rağmen, zamlar, fahiş vergiler İzniklileri canından bezdirmiştir. Başbakan ve hükümeti ekonomideki kara deliklerin faturasını İznikli kardeşime çıkarmıştır” ifadelerini kullandı.

Hükümet’in başarısızlıkların bedelini İznikliye ödetmeye çalıştığını savunan Bahçeli, “Merkez Bankası Döviz Rezervini artırmakla yalan ve asılsız yere övünen Başbakan, gerçekte milletimizin borcunu, çilesini, şikâyetini, sızlanışını, feryadını yükseltmiştir. İznikli kardeşim işsizdir, fakat Başbakan IMF’ye borç ödemekten, üstelik bununla yetinmeyerek ve aldatmada rekor kırarak bu kuruma borç vermekten dem vurmaktadır. Biliniz ki, tarihimizin hiçbir devrinde bu kadar palavracı, bu kadar kurusıkı atan, milletimizi ahmak yerine koyan bir şahsiyet görülmemiştir” dedi.

“PARAYI BULAN SİZLER DEĞİL, BAKANLAR VE ÇOCUKLARIDIR”

Türkiye'nin zenginleşmediğini, zenginleşenin Başbakan’ın kendisi, hısımları, dünürleri ve evlatları olduğunu öne süren Bahçeli, “Başbakan Erdoğan’ın pembe tabloları yalnızca yandaşlarının karnını çatlatırcasına doyurmaktadır. İznikli kardeşim sofrasından çalınan nimetlerden, cebinden aşırılan paralardan dolayı mağdurdur, fakat Başbakan büyüdük, geliştik, zenginleştik masalları anlatmayı sürdürmektedir. Başbakan ise 2002 yılına kıyasla milli gelirdeki artıştan bahsetmekte, kendi çalıp kendi oynamaktadır. Peki milli gelir 230 milyar dolardan 800 milyar dolara ulaşmışsa, yani 11 yılda 570 milyar dolarlık bir gelir artışı varsa, bu para nerededir, nereye gitmiştir? Soruyorum sizlere, bu artıştan payınıza düşeni aldınız mı? Ekonomik anlamda feraha kavuştunuz mu? Milli gelir arttı da, sizlerin yüzü mü güldü? İş mi buldunuz, ekmeğiniz mi çoğaldı, pazar ve market fileleriniz mi doldu taştı? Hayır diyorsanız, bu 570 milyar dolarlık rakamsal artış kimlerin cebine inmiş, kimlerin banka hesabına eklemlenmiştir?” ifadelerini kullandı.

“YOLSUZLUĞU KAPATMAK AMACIYLA KOMPLO TEORİLERİ ÜRETİLMİŞTİR”

Yolsuzluğu örtebilmek için dış saldırılar icat edildiğini ve milli iradeye suikast iddialarından medet umulduğunu ileri süren Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:

“Başbakan Erdoğan’a göre, yakın tarihin en önemli ‘Rüşvet ve Yolsuzluk Soruşturması’ milletimizi, ülkemizi, vatanımızı ve istikbalimizi hedef alan bir saldırıdır. Buna göre yolsuzluk iddiaları düzmecedir. Hedef Türkiye, millet, vatan ve gelecektir. Yine bu zihniyete göre, ülke içinden aktörler, ajanlar, maşa ve taşeronlar kullanılmıştır. Tuzak ise yurt dışından kurulmuş, düğmeye de Türkiye aleyhtarı çevreler basmıştır. Başbakan bunlarla da yetinmemiştir. Türkiye’nin istikrarlı büyümesinden rahatsız olanlar ‘Rüşvet ve Yolsuzluk Operasyonu’nun içindedir. Türkiye’nin küresel bir güç haline dönüşmesinden, terörü sona erdirerek kardeşliği yüceltmesinden sözde keyfi kaçan çevreler bu operasyonlarla harekete geçmişlerdir.”

“BAŞBAKAN ERDOĞAN, ETRAFIYLA BİRLİKTE SUÇÜSTÜ YAKALANMIŞTIR”

Ancak bir suçlunun bu denli telaşa kapılacağını, iktidarın kanunsuzluk çukuruna battığını ve Başbakan Erdoğan’ın bu işten yakayı kurtaramayacağını ileri süren Bahçeli, “Başbakan Erdoğan gerçekleri değiştiremeyecektir. Paralel devlet ezberleriyle kirliliği temizleyemeyecektir. Komplo tezleriyle, suikast iddialarıyla neden olduğu karanlıktan çıkamayacaktır. Şayet devlet içinde bir devlet varsa bunun sorumlusu da kesinlikle Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin temelinden dinamitlemek için 11 yıldır didinen, mücadele veren, her türlü ihaneti meşru gören bu zihniyet kazdığı kuyuya sarsıla sarsıla düşecektir. Paralel devlet varsa, devletin tüm organlarına sinmiş ve bulaşmışsa bunu bulup ortaya çıkarmak siyasi namus meselesi olarak görülmelidir” açıklamasında bulundu.

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim