• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 22 °C

Bahçeli: Anayasada en ciddi bariyer Başbakan

MHP grup toplantısında konuşan Bahçeli, komisyon çalışmaları ile ilgili olarak MHP'nin masadan kalkmayacağını söyledi. Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ı da Türkmenleri yok saydığı gerekçesi ile eleştirdi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, yeni anayasa çalışmalrı ile ilgili olarak, "MHP masadan kalkan taraf olmayacak. Çiçek olmasa da uzlaşma çalışmaları sürecek" dedi.

Açıklamadan satır başları

-Türklük bir kabuldür, bir şuurdur ve ancak hakedenlerin bağrında bayrak gibi sallanır.Türkmenler sistmematik olarak imha edilirken, başbakanın Barzani ile birlikte hareket etmesi tarafını tüm çıplaklığıyla ortaya koymuştur.

Başbakan kuru sıkı atmayı bırakmalı

-Başbakan’ın Mursi hayranlığı, Rabia işaretiyle avunması külfetler getirmiştir. Mısır’da yaşanan açık bir darbedir. Buna masum bakmak imkansızdır. Demokrasi konusunda hakemliğe savunanlar Mısır’da sınıfta kalmışlardır. Darbeye karşı çıkmak, tenkit etmek ahlaken vazgeçilmez ise de Mısır’da taraf tutmak akılsızlıktır. Başbakan her konuda olduğu gibi burada da ipin ucunu kaçırmıştır.
Başbakan sabah akşam dört yaparak zevkten dört köşe olmuştur. Böyle yaparak hangi saldırıyı önlemiş, neye çare olmuştur.
Başbakan kuru sıkı atmayı bırakmalı, Türk milletine sahip çıkmalıdır.

"Savaş boyası sürülmüş canavarla barış müzakeresi yapılmakta, çözüm süreci yürütülmektedir"

-Başbakanın bağrına bastığı iblis Türkmenlerin kanını içiyor. Türklüğe bu denli şaşı bakan birinin TC Başbakanı olması hepimiz için ibretliktir.

-Başbakan'ın her türlü desteği sağladığı gruplar Türkmenler'i perişan ediyor. Başbakan Erdoğan Türkmenleri ateşe atmış, ölüm makinalarının önüne atmıştır. Suriyenin PYD, PKK'nın eline geçerken, Başbakan sakat dış politikasını deşifre etmiştir. Başbakan hükümetinin politik ambargajında Türkmenler yok sayılmıştır. Türkmensiz Irak olamayacağı gibi Suriye de olamaz. Irak ve Suriye'nin toprak bütünlüğü korunmalıdır. Şayet tüm yollar denendikten sonra bir bölünme söz konusu olursa Türkmenlerin eli kolu bağlı duracakları düşünülmemelidir. Gerekirse tüm Türkmenlerin biraraya geleceği bilinmelidir. Tek parçalı Kürdistan peşinde koşanlar, 4 parçalı Türkmenistan fikrini engelleyebilecekler mi?

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim