• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 16 °C

Bahçeli: 218 aile yandı; dökülen şehit kanlarının vebali kimin omuzunda?

Bahçeli: 218 aile yandı; dökülen şehit kanlarının vebali kimin omuzunda?
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Şanlıurfa Suruç'taki canlı bomba saldırısıyla başlayan terör eylemlerinde toplam 94 polis, 115 Mehmetçik ve 5 korucunun...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Şanlıurfa Suruç'taki canlı bomba saldırısıyla başlayan terör eylemlerinde toplam 94 polis, 115 Mehmetçik ve 5 korucunun şehit düştüğünü, yani 218 ailenin yandığını, yıkıldığını söyledi. Dilinin ayarı kaçmış bazı AKP'lilerin ise şehit gelmeyeceğini ileri sürdüğünü kaydeden Bahçeli, "Dökülen şehit kanlarının vebali kimlerin omuzlarındadır? Küçücük yaşta babasız kalan yavruların sorumluluğunu kimler, nasıl üstlenecektir? Sayın Erdoğan, evladının İstanbul'da 5 restoran açmasıyla ilgili itiraflarını "Gıda sektöründe küçük çaplı işler" diyerek savunmayı biliyorsun da, bu milletin tertemiz çocuklarının yarınsız kalmasını ne hakla mesele etmiyorsun? Bir yandan haram limanlarında demirleyen gemicik filosu sahipliğinden karlı restoran zincirine uzanan talihli mahdumlar, diğer yanda yetim ve zorda kalan körpecik çocuklar, işte Türkiye'nin çelişkisi bu kadar gün yüzünde, Türk milletinin dramı bu kadar meydandadır." diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde partisinin grup toplantısında konuştu.

1 Kasım'da yapılan 26. Dönem Milletvekilliği genel seçimleri üzerinden 45 güne yakın bir sürenin geçtiğini beliren Bahçeli, "Başbakan, AKP'li yöneticiler ve havuz medyası ağız birliği etmiş gibi 1 Kasım'dan sonra huzurun geleceği, siyasi belirsizliğin biteceğini söylüyorlardı. İstikrar ve güvenin yerleşeceğini iddia ediyorlardı." dedi. Dilinin ayarı kaçmış bazı AKP'lilerin ise şehit gelmeyeceğini ileri sürdüğünü kaydeden Bahçeli, "Maalesef hazin ve vahim sonuç ortadadır. 1 Kasım'dan bu yana 14 polisimiz, 15 Mehmetimiz şehit edilmiştir. 20 Temmuz'dan bu tarafa kabaran bilanço ise korkunç boyutlara ulaşmıştır. Suruç'taki canlı bomba saldırısıyla başlayan terör eylemlerinde toplam 94 polisimiz, 115 Mehmetçiğimiz ve 5 korucumuz şehit düşmüştür. Yani 218 aile yanmış, yıkılmıştır." diye konuştu.

"Dökülen şehit kanlarının vebali kimlerin omuzlarındadır?" diyen Bahçeli, "küçücük yaşta babasız kalan yavruların sorumluluğunu kimler, nasıl üstlenecektir. Sayın Erdoğan evladının İstanbul'da 5 restoran açmasıyla ilgili itiraflarını "Gıda sektöründe küçük çaplı işler" diyerek savunmayı biliyorsun da, bu milletin tertemiz çocuklarının yarınsız kalmasını ne hakla mesele etmiyorsun? Bir yandan haram limanlarında demirleyen gemicik filosu sahipliğinden karlı restoran zincirine uzanan talihli mahdumlar, diğer yanda yetim ve zorda kalan körpecik çocuklar, işte Türkiye'nin çelişkisi bu kadar gün yüzünde, Türk milletinin dramı bu kadar meydandadır." şeklinde konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim