• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 22 °C

Bafra’da “Kobigel” Projesi Tanıtıldı

Bafra’da “Kobigel” Projesi Tanıtıldı
Samsun'un Bafra İlçe Ticaret ve Sanayi Odası'nda(TSO) "KOBİ Gelişim Destek Programı" (KOBİGEL) hakkında basın açıklaması yapıldı.

Samsun'un Bafra İlçe Ticaret ve Sanayi Odası'nda(TSO) "KOBİ Gelişim Destek Programı" (KOBİGEL) hakkında basın açıklaması yapıldı.

Oda toplantı salonunda yapılan basın açıklamasında konuşan Bafra TSO Başkanı Göksel Başer, "KOSGEP İl Müdürlüğü Samsun Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteriyor. Samsun'a gidip gelmek çok önemli zaman kaybı oluyor. Haftada bir gün cuma günleri üyelerimiz ve esnafımız Samsun'a gitmeden kurtularak Bafra'da KOSGEP Bölge Müdürlüğü'nden gelen arkadaşımız tarafından burada esnafımızı ve üyelerimizi sürekli bilgilendirecek" dedi.

Her hafta cuma günü Bafra'da olacağını söyleyen KOSGEP İl Müdürlüğü KOBİ Uzmanı Nebahat Livaoğlu, "Buradaki KOBİ'lerin KOSGEP programından yararlanması için bilgi vereceğim, gerekirse başvurularını alacağım ve böylece ulaşım bakımından kolaylık sağlanacak" diye konuştu.

KOBİGEL projesi hakkında açıklamalarda bulunan Livaoğlu şunları kaydetti: "KOSGEP yakın bir zamanda KOBİGEL projesi altında çağrıya çıktı. Bu çağrı programında 1 milyon TL KOBİ'lere destek var. 300 bini geri ödemesiz, 700 bin TL de geri ödemeli olmak üzere toplamda 1 milyon TL'lik hibe bir programı kapsıyor HADİGEL projesi. İki tür firmalara destek veriyor. Bir geleneksel imalat yapan firmaların katma değerini arttırmak konusunda bir de orta ve yüksek teknoloji üreten firmalarda kapasite artırılması konusunda çağrıya çıktık. Geleneksel imalatta çalışan firmalarda 200 bin geri ödemesiz, 400 bin geri ödemeli desteğimiz var. Orta ve düşük teknolojide imalat yapan firmalarda 300 bin geri ödemesiz, 500 TL de geri ödemeli destekler. Geri ödemeli destekler üretimde kullanacakları makine ekipmanı almak istediklerinde geri ödemeli kısmını alabilecekler. Proje süresince KOBİ'lere para ödenmeyecek, banka teminatı yoluyla geri ödemeli destek alınabilecek. Teminat giderlerinin yüzde yüzünü KOBİGEL karşılayacak. Proje süresi 12 ay oluyor ve 12 ay boyunca hiç para ödemeyecekler. 6 ayı da ödemesiz olacak yani toplamda 18 ay boyunca hiç para ödenmeyecek. Sonrasında 3'er ay bölümler halinde de 8 eşit taksitte para geri ödenecek. Bu para faizsiz bir para. Bir de ses analiz, muayene kalibrasyona yönelik makine ve tesisat alımlarında ise hibe desteğimiz var. Yani o makine giderlerini hibe olarak veriyoruz. Destek oranımızda KDV hariç fiyatlarımız yüzde 80'i şeklinde oluyor. Orta ve düşük teknolojide 2014-2015 verilerine göre ortalama satış hasılatı 200 TL olan ve çalışan sayısı ortalama 2 olan ve 2 yıl faaliyet gösteren işletmeler faydalanabiliyor. Yani kendi faaliyet alanında belirli bir yol kat etmiş ve büyümeye açık firmalar bu çağrıdan faydalanabiliyor.Diğer türlü de gelişmiş yüksek teknolojide net satışları en az 300 bin TL'lik 2 yıl faaliyet göstermiş ve en az 3 çalışanı olması gerekiyor. 1 Nisan'da süreç başladı, 6 Mayıs'ta son başvuru tarihi yani 6 Mayıs'ta başvurular kapanıyor."

Bafra’da “Kobigel” Projesi Tanıtıldı

Bafra’da “Kobigel” Projesi Tanıtıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim