• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Aziz Yıldırım: Diğer motorları kapattık, sadece Yandex'i açtık!

Aziz Yıldırım: Diğer motorları kapattık, sadece Yandex'i açtık!
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, internet arama motoru Yandex ile yapılan forma sponsorluğu anlaşmasını duyururken, taraftarlara Google ve Yahoo gibi diğer arama motorlarını bırakmaları çağrısında bulundu.

Yıldırım, "Fenerbahçe Yandex'ten ne kadar arama yaparsanız kulüp o kadar para kazanır. Diğer arama motorlarını kapattık, sadece Yandex'i açtık. Buradan gelecek paralarla Messi'ler, Ronaldo'lar rahatlıkla alınabilir" mesajını verdi.

Fenerbahçe Kulübü ile internet arama motoru Yandex arasındaki forma göğüs reklamı anlaşması bugün düzenlenen törenle kamuoyuna duyuruldu.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki törene, kulüp başkanı Aziz Yıldırım ile Yandex Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Mehmet Ali Yalçındağ katıldı.

Toplantıda ilk konuşmayı yapan Aziz Yıldırım, bu anlaşmadan yılda 100 milyon dolara varan gelir elde edilebileceğini belirtirken, bu rakamı taraftarların belirleyeceğini söyledi. Yakın zamanda görevi bırakacağının sinyalini de veren Yıldırım, şunları söyledi:


 

"MESSI, RONALDO, İBRAHİMOVİÇ HAYAL DEĞİL"

"Ne Aziz Yıldırım ne de Fenerbahçeli zenginler transferlerde katkı yapmadı. Fenerbahçe'ye katkı getireceğine inandığımız için Yandex'le anlaştık, 3 yıl sürecek. Bu anlaşmada maddi gelir biz Fenerbahçeli taraftarlar detayları yerine getirdikleri takdirde sağlanacak.

Yılda 30 milyon, 50 milyon, 100 milyon dolarlara gidecek bir kazanç demektir. Buradan gelecek parayla ilgili benden sonra gelecek olanlara da tavsiyem; Messi'ler Ronaldo'lar çok rahatça alınabilir. Ibrahimovic, Robben de öyle.. Bunların gelmesi hayal değil...


 

"BEN DE BİLMİYORDUM, ÖĞRENİYORUM!"

Tüm Fenerbahçelilerin bunu yapmasını istiyorum. Yandex'e gece gündüz girerek kulübe katkıda bulunabilirler. Diğer arama motorları kapattık, sadece Yandex'i açtık!  Yıl sonunda her bir kişinin Fenerbahçe’ye faydası 30-40 Dolar olacaktır. Ben de bilmiyordum, öğreniyorum giriyorum şimdi. Artık arama motoru olarak Yandex'i kullanacağım. Hayırlı olsun."

Yandex adına konuşan Mehmet Ali Yalçındağ ise, şunları ifade etti:

"Aziz Yıldırım’ın küçük kızı Gülşah demiş ki 'Biz bu kampanyayı altını üstüne getiririz, Yandex’i batırmayalım' demiş. Gülşah izliyorsa; 'Sen rahat ol Gülşah. İstediğin kadar tıklayabilirsin.' Bu bir hedef, bir vizyon. Bu hedefin bu sene avrupa ligi finali, gelecek yıl şampiyonlar ligi olduğunu duyduk. Bu bizi çok etkiledi.

"BİR KİŞİ YILDA 35-40 DOLAR KAZANDIRABİLİR"

40 milyon dolar gibi bir parayı Fenerbahçe’nin göğüs sponsorlukları için bir köşeye ayırdık. Bir kişi günde 35-40 kez Fenerbahçe Yandex üzerinden arama yaparsa  o kişi üzerinden Fenerbahçe, yılda 36 dolar kazanacak. 1 milyon kişi 1 yıl boyunca bunu yapınca Fenerbahçe’ye 40 milyon dolar kazanacağız. Bu gerçekleşirse Fenerbahçe büyük yıldızlar alacak. Başkan böyle bir fon oluşturmuş." 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim