• BIST 10252.42
  • Altın 2401.823
  • Dolar 32.2594
  • Euro 34.6419
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 27 °C

Azerbaycan'a Aliyev'e "Nurculuk" dosyası vermek için gitmiş

Azerbaycan'a Aliyev'e "Nurculuk" dosyası vermek için gitmiş
Başbakan Erdoğan, 30 Mart Yerel Seçimlerinin ardından alelacele Azerbaycan'a Aliyev'e "Nurculuk" dosyası vermek için gitmiş. "Karabağ'a destek karşılığı Nurcuları temizleyin".

Başbakan Erdoğan, 30 Mart Yerel Seçimleri ardından alelacele ilk yurt dışı gezisini Azerbaycan'a yaptı. Erdoğan'ın, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e ülkedeki Nurcuları temizlemesi için dosya verdiği ortaya çıktı. Erdoğan'ın, Aliyev'e, "Biz Türkiye olarak Karabağ meselesine  desteğimizi devam ettirmek istiyoruz. Siz de Azerbaycan'daki Nurcuları temizleyin" dediği öğrenildi.050420140846274073561_3.jpg
 


Bu önemli iddia, Azerbaycan'ın en çok satan gazetelerinden olan Yeni Musavaat gazetesinde yer aldı. Gazetede yer alan habere göre, Erdoğan'ın bir günlük Bakü ziyaretinin esas nedeni, hazırlanan Nurculuk dosyasını bizzat Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e teslim etmek ve ondan söz almak.
 
Türkiye medyası, Erdoğan'ın Bakü ziyaretinin gerçek yüzünü Azerbaycan’ın İçtimai Televizyonunun kadın muhabirinin sorduğu soru ile öğrendi. Azerbaycan’da eğitim ve medya hizmetlerinde en öne çıkan grup olarak Fethullah Gülen hareketi bulunuyor. Azerbaycanlılar da bu hareketi “Nurcular” olarak biliniyor. 
 
Türkiye’deki bazı Nurcu grupların Erdoğan’ın partisini desteklediği bilgisi, Azerbaycan’da kafa karışıklığına neden olmuş durumda. İçtimai Televizyonunun muhabiri, Erdoğan’a doğrudan “Partinizin Nurculukla alakası var mı?” diye sordu. Erdoğan da cevabında, hiçbir alakasının olmadığını net bir şekilde ortaya koydu.
 
El Cezire muhabiri de Erdoğan’a, Aliyev’den Azerbaycan’daki Türk okullarının kapatılması talebinde bulunup bulunmadığını sordu. Erdoğan cevap olarak, iki ülke arasında hangi sıkıntılar varsa onları konuştuklarını ifade etti.
 
ALİVEY’E DOSYAYI ELDEN VERDİ
 
Türkiye’de seçimler öncesinde, Gülen Cemaatini etkisizleştirmek ve yalnız bırakmak için Nur cemaatinin öteki gruplarını yanına çekmek için her yola başvuran Erdoğan, Azeri muhabirin sorusunu, “Bizim öyle bir bağlantımız söz konusu değil” diyerek cevaplandırdı. 
 
Erdoğan’ın bu alelacele ziyaretinin ilk perde arkasını ise Bakü’de yayınlanan Yeni Musavaat gazetesi ortaya koydu. Gazetenin haberine göre, Erdoğan’ın 17 Aralık operasyonunun ardından Azerbaycan hükümetinden de Gülen Hareketini ülkesinden temizlemesi çağrısını yapmış. 
 
Yeni Musavaat’ta yer alan habere göre, Erdoğan bu konuda İlham Aliyev’den kesin adım atmasını istedi. Türkiye’nin Dağlık Karabağ meselesi konusunda duruşunu hatırlatan Erdoğan, “Biz Türkiye olarak Karabağ meselesine  desteğimizi devam ettirmek istiyoruz. Siz de Azerbaycan'daki Nurcuları temizleyin” talebinde bulundu.
 
Erdoğan’ın basın toplantısında gündeme getirdiği ve ayrıntılarını aktarmaya çalıştığı Azerbaycan Türkiye arasında inşa edilmesi planlanan TANAP boru hattı projesine ilişkin açıklamaların ise esas gündemi perdelemek için olduğu belirtiliyor.
 
SOÇİ KIŞ OLİMPİYATLARI
 

Başbakan Erdoğan’ın, 7-23 Şubat tarihleri arasında yapılan Soçi Kış Olimpiyatları’nın açılışı sırasında, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile yaptığı görüşmede de Türk okulları konusunu gündeme getirdiği biliniyor. 
 
Erdoğan’ın her iki liderden de Türk okullarını kapatması için talepte bulunduğu ve buna ilişkin birer dosya sunduğu kaydediliyor. 

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim