• BIST 9790.46
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Azerbaycan Milletvekili Paşayeva Kırşehir’de

Azerbaycan Milletvekili Paşayeva Kırşehir’de
Azerbaycan ilişkileri ve Karabağ Hakikatleri" konferansı kapsamında Kırşehir'e gelen Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, "Avrupa'da terör suçken, neden...

Azerbaycan ilişkileri ve Karabağ Hakikatleri" konferansı kapsamında Kırşehir'e gelen Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, "Avrupa'da terör suçken, neden terör bizde olunca suç değil. Gençlerimiz duyarlı olacak ve ben ne yapabilirim düşüncesinde olacağız. Ben başarılı ve duyarlıysam milletim ve ümmetim de başarılıdır. Dünyaya da bu gerçeği göstereceğiz" dedi.

Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen programda Ahi Evran Üniversitesinde konuşan Azerbaycanlı milletvekili Paşayeva şöyle konuştu:

"Özellikle gençlerimizle bazı şeyleri geniş şekilde konuşmamız ve onlarda fikir alışverişinde bulunmamız gerekir. Gerçekçi konuşarak protokol konuşmalarından hoşlanmıyorum. Biz gerçekleri hissederek kendimize eleştirisel bakmadan istediğimiz başarıyı kazanma imkanımız olmayacaktır. Ben bir milletvekili gibi değil de kardeşiniz olarak konuşacak ve haritadan biz Avrasya'nın neresindeyiz diye kendinize soracaksınız. En önemli noktalarda oturan önemli milletlerden bir tanesi biziz. Acı, üzüntü, keder bizim coğrafyamızda var. Kırım Türklerinin mücadelesi önemli, balkanlarda neler yaşandı son dönemler orada yaşayan insanlarımızın ne üzüntüleri var. Güneyi ayrı kuzeyi ayrı dert. Acı ve üzüntü ile yaşayan insanlar sizlerin kardeşidir."

Hocalıda katliamı yapanların adalet karşısında hesap vermediklerini ifade eden Paşayeva, "Türklerin yaşananlardan belki de çoğundan birbirinden haberi yoktu. Dedelerimizin mirası dediğimiz bölgelerde yüzde 20 oranında dahi nüfus kalmamış, başlarına bomba atılan kardeşlerimiz sizlerin de kardeşidir. Türkiye'de yeniden dirilen terör var ya, sadece yüzde gördüklerimiz değil terörün arkasında olan silah veren, politik destek veren, ekonomik destek veren, siyasi destek verenler var. Dedelerimizin bir zamanlar verdiği mücadeleyi şimdi bizlerin vermesi gerekir. Türkiye kalesi zayıflarsa düşmanlar istediğini yapabilir. Gençlerimiz hangi parti ve ideolojiden olursa olsun aman ha, bugün Türkiye'nin yanında olmak zamanıdır. Türkiye zayıflarsa Azerbaycan'da zayıflar, Türkiye güçlenirse Azerbaycan'da güçlenir. İdeolojilerin savaşları geride kalırken kültürler arası gerilimler olacak. Onlar her şeyi çok iyi biliyor. Ama bize gelince onlar bazı şeyleri görmek istemiyor. Uluslar arası hukuk çökmüştür. " ifadelerini kullandı.

"ADALETSİZ DÜNYADA HAKLARI SAVUNMAK İÇİN GÜÇLÜ OLMAK GEREKİR"

Adaletsiz bir dünyada hakları savunmak için güçlü olunması gereğini belirten Paşayeva, "Bizim en büyük problemlerimizden bir tanesi tarihi iyi okumamaktan kaynaklanır. Tarihini iyi bilenler dostu ve düşmanını da iyi analiz eder ve ibret alır. Hangi meslek gurubundan olursa olsun her birey mutlaka tarihi bilmeli, Türk milletinin tarihini iyi okumak gerekir. Sıcak denizlere inmek için bir oyunun senaryosunu bunlar yazdı. Osmanlı Devletine başımızın üstüne çıkarttıklarımız Osmanlı Devleti zayıflayınca tepemize çıkmak istedirler. Onlar bu bölgelerde ki çıkarlarından hiç vazgeçmediler. O dönemlerde alamadıkları birçok şeyi şimdi almanın hesabı içerisindeler. Kurulan senaryolar adım adım uygulanmaya başlanıyor. Bazı oluşumların ciddi anlamda farkında olunması gerekmektedir. Ermenistan Savuma Bakanını PKK'ya asker gönderirken gördük. Zihniyet hiç değişmedi. Bu coğrafyada ki üzüntü ve acılar bir bölgenin değil bütün bir milletin sorunudur. Avrupa'da terör suçken, neden terör bizde olunca suç değil, gençlerimiz duyarlı olacak ve ben ne yapabilirim düşüncesinde olacağız. Ben başarılı ve duyarlı isem milletim ve ümmetim de başarılıdır. Dünyaya da bu gerçeği göstereceğiz. Bu coğrafyada birçok oyun oynanırken bizlerin eğlenmeye hakkı olmamalı. Bizler öğrenmeli ve öğretmeliyiz" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim