• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 22 °C

Azerbaycan Milletvekili Paşayeva Eskişehir’de Programlara Katıldı

Azerbaycan Milletvekili Paşayeva Eskişehir’de Programlara Katıldı
Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği'nin (ESAZDER) düzenlediği kitap imza töreni ve "Hocalı Soykırımı ve Karabağ"...

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği'nin (ESAZDER) düzenlediği kitap imza töreni ve "Hocalı Soykırımı ve Karabağ" konulu konferansa katıldı.

Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, ESAZDER Başkanı Cavid Aydın, İzmir Azerbaycan Kültür Kardeşlik ve İşbirliği Derneği Başkanı Asif Kurban, Eskişehir Türk Ocağı Başkanı Nedim Ünal, Eskişehir Ülkü Ocakları Başkanı Engin Şahan'ın yanı sıra çeşitli dernek başkanları, üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Azerbaycan Ulusal Marşı okundu. İzmir Azerbaycan Kültür Kardeşlik ve İşbirliği Derneği Başkanı Asif Kurban'ın açılış konuşmasının ardından sahnede şiir okuyan 8 yaşındaki Doğu Türkistanlı Mücahit Kaşgarlı, ilk şiirinden sonra okuyacağı metni hatırlayamadı. Bir süre metni anımsamaya çalışan minik çocuk, sahnede duygulanınca Milletvekili Paşayeva, sahneye çıkarak Mücahit Kaşgarlı'ya destek çıktı ve ağlamaması gerektiğini söyleyerek telkin etti. Daha sonra "Hocalı Soykırımı ve Karabağ" isimli konferansta salondakilere Hocalı'da yapılan katliamı anlatan Paşayeva, yapılması gerekenleri de bildirdi. Konferansın ardından "Karabağ Hikayeleri" adlı kitabını imzalayan Paşayeva, vatandaşlar tarafından imza alanında ilgiyle karşılandı. Burada bir süre vatandaşlarla sohbet eden Milletvekili Paşayeva, kitabını imzaladıktan sonra bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

"SİVİLLERİ KATLETTİLER AMA MAALESEF DÜNYA BUNA GEREKEN TEPKİYİ GÖSTERMEDİ"

İmza töreni sonrasında İHA muhabirlerine açıklamalarda bulunan Azerbaycan Milletvekili Paşayeva, "Karabağ Hikayeleri" isimli kitabındaki amacının Ermenistan'ın işgal ettiği Azerbaycan topraklarında yapılan soykırımların, acımasızlıkların, tarihi kültürel abidelerin tahrip edilmesinin ve 1 milyon insanın göç ettirilmesinin dünyaya duyurmak olduğunu belirtti. 24 yıl önce modern dünyanın gözünün önünde Hocalı'da Ermenistan'ın bir soykırım yaptığına dikkat çeken Paşayeva, "Sivilleri katlettiler ama maalesef dünya buna gereken tepkiyi göstermedi. Terörler yaptılar. Metroda, otobüste, trenlerde sivil halkı katlettiler Azerbaycan Türklerini. Dünya buna duyarsız kaldı. İşgal ettiler 1 milyon insanı evinden göçmen saldılar. Dünya buna duyarsız kaldı. Bu kitapları yazmakta amaç ve kardeş Türkiye'de insanlara da daha çok ulaştırılmasındaki maksat bu bilgileri birlik ve beraberlik içinde buradaki insanımızla beraber dünyaya sesimizi daha çok duyuralım. Bu konuda çalışmalarımızı daha da hızlandıralım. Hocalı Soykırımı'nı yapanlar hala adalet karşısında cevap vermiş değiller. Biz, onların adalet karşısında cevap vermesini istiyoruz. Çünkü bu insanlık için önemli onlar adalet karşısında cevap versin" dedi.

"TÜRKİYE İLE BİRLİKTE ÇALIŞMALARIMIZI TÜM DÜNYADA BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE HIZLANDIRALIM"

Kendilerinin evine dönemeyen 1 milyon insanın evine dönmesini istediklerini söyleyen Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, "O konuda tabi ki bizim için çok önemlidir ki kardeş Türkiyemizle beraber bu çalışmalarımızı tüm dünyada daha da çok birlik ve beraberlik içinde hızlandıralım. Bu da gençlerimizin bu konuda daha çok bilgili olması ve konuya vakıf olmasından geçiyor. Bu kitaplardan gençlerimizin daha çok bilgi alabilmesi için Türkiye'de basılmış bir kitaptır" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'NİN GÜCÜ GÜCÜMÜZ, AZERBAYCAN'IN GÜCÜ İSE TÜRKİYE'NİN GÜCÜDÜR"

Eskişehir'deki vatandaşlara duyarlılığı için teşekkürlerini ileten Paşayeva, şöyle devam etti:

"Gençlerimizi daha da çok görmek isteriz. Ama tabi ki gittiğimiz her vilayette dün İzmir'de, bugün Eskişehir'de, yarın Balıkesir'de biz çok teşekkür ediyoruz ki insanlarımız Azerbaycan'a, Azerbaycan konusuna böyle duyarlı ve hassas oldukları için. Çünkü Azerbaycan'da aynıydı. Türkiye'nin acısı acımız, sevinci sevincimizdir diyoruz. Türkiye'nin gücü gücümüz, Azerbaycan'ın gücü ise Türkiye'nin gücüdür. O yüzden birlik ve beraberlik içinde daha da çok çalışırsak bu bölgede gücümüz daha da artar ve buna çok ihtiyacımız var."

Azerbaycan Milletvekili Paşayeva Eskişehir’de Programlara Katıldı

Azerbaycan Milletvekili Paşayeva Eskişehir’de Programlara Katıldı

Azerbaycan Milletvekili Paşayeva Eskişehir’de Programlara Katıldı

Azerbaycan Milletvekili Paşayeva Eskişehir’de Programlara Katıldı

Azerbaycan Milletvekili Paşayeva Eskişehir’de Programlara Katıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim