• BIST 9939.26
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

Azerbaycan Eğitim Müşaviri Nesibova’dan Rektör Bircan’a Ziyaret

Azerbaycan Eğitim Müşaviri Nesibova’dan Rektör Bircan’a Ziyaret
Azerbaycan Büyükelçiliği'nde görevli Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova, ADÜ Rektörü Prof.

Azerbaycan Büyükelçiliği'nde görevli Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan'ı makamında ziyaret etti.

ADÜ'de eğitim gören Azerbaycanlı öğrenciler hakkında bilgiler alan Eğitim Müşaviri Necibe Nesibova, öğrencilerini Adnan Menderes Üniversitesi'ne emanet etmekten duyduğu mutluluğu ifade etti. Nesibova, ADÜ'nün Azerbaycanlı öğrencilerin hem eğitim hem de ihtiyaçlarının karşılanması anlamında özveriyle çalıştığını ifade etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan da, "Dost ve kardeş ülke Azerbaycan'dan gelen öğrencilerimiz artık bizim evlatlarımız oldu. Öğrencilerimizin ihtiyaçlarının karşılanmasında ve kendi kültürlerini tanıtma amacıyla etkinlik düzenleme fırsatları sunuyoruz" dedi.

Daha sonra Aydın İli Stratejik Planlama ve Yenilik Merkezi (AİSYEM) binası konferans salonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recai Tunca ve Dış İlişkiler Ofisi'nden Öncel Sencerman'ın katılımıyla Azerbaycanlı öğrencilerle bir araya gelen Doç. Dr. Necibe Nesibova, öğrencilere okulları hakkındaki düşüncelerini sorarak derslerindeki başarıları konusunda bilgiler aldı.

Türkiye'de 76 ilde Azerbaycanlı öğrenci bulunduğuna dikkat çeken Nesibova, öğrencilere sorumluluklarının ağır olduğuna değinerek, "Öncelikle kendinize, ailenize ve Azerbaycan Devletine karşı sorumlusunuz. Burada da hocalarınıza, okulunuza ve yöneticilerinize karşı sorumlusunuz. Ülkemizi hakkıyla temsil edin. Eğitiminizi tam ve eksiksiz alın ve zamanında mezun olun. Yarın daha iyi yerlerde çalışabilmeniz için bugünü iyi değerlendirin. İnanıyorum ki hocalarınız sizleri iyi yetiştirmek için ellerinden gelenin en iyisini yapıyor. Bu konuda Adnan Menderes Üniversitesinden memnunum" diye konuştu.

Azerbaycan Büyükelçiliği'nde görevli Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova, öğrencilere her hangi bir sorunla karşılaşmaları durumunda Büyükelçilik ve Müşavirliğin her zaman yanlarında olduğunu anlatarak iletişim numaralarını öğrencilerle paylaştı. Konuşmalarının ardından öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektiren Nesibova, öğrencilerden daha fazla bir araya gelmelerini ve kendi kültürlerine yönelik etkinlikleri arttırmalarını istedi.

Azerbaycan Eğitim Müşaviri Nesibova’dan Rektör Bircan’a Ziyaret

Azerbaycan Eğitim Müşaviri Nesibova’dan Rektör Bircan’a Ziyaret

Azerbaycan Eğitim Müşaviri Nesibova’dan Rektör Bircan’a Ziyaret

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim