• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C

Ayvalık’ta Öğrencilerin Karne Heyecanı

Ayvalık’ta Öğrencilerin Karne Heyecanı
Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, merkez ve merkeze bağlı okullardaki yaklaşık 12 bin öğrenci karnelerini alarak yarıyıl tatiline girdi.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, merkez ve merkeze bağlı okullardaki yaklaşık 12 bin öğrenci karnelerini alarak yarıyıl tatiline girdi.

Ayvalık'ta 2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılının ilk yarısının sona ermesi nedeniyle İstiklal İlkokulu'nda düzenlenen karne dağıtım törenine Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, öğretmenler, veliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Törende konuşan İstiklal İlkokulu Müdürü Yusuf Turan, 28 Eylül'de başlayan 2015-2016 eğitim öğretim yılının 1. Döneminin sonuna gelindiğini hatırlattı.

Bugünün küçüklerinin yarının büyükleri olarak nitelediği öğrencilere seslenen Müdür Turan, "Bu eğitim öğretim yılında da çok çalışarak bir tatili hak ettiniz. Hepinizi tebrik ediyorum. Bu tatil sürecinin, eksik yönlerinizin değerlendirmesini yapmak için çok önemli bir fırsat olduğunu unutmayınız. Ara tatilini verimli ve güzel geçirmek için kendinize ailenizle beraber mutlaka bir tatil programı hazırlayıp, bu programda dinlenmeye, eğlenmeye ağırlık vermeli, bol bol kitap okumalı, kendinizi eksik bulduğunuz konuların tekrarı için de zaman ayırmalısınız" dedi.

Öğretmenlere yönelik, "Her zaman daha iyiyi, daha yeniyi ve daha fazlasını öğretmek amacıyla canla başla mücadeleyi kendinize ilke edinerek kutsal bir görev ifa ediyorsunuz. Pırıl pırıl yetişen bu yeni nesil, sizin emeğiniz, sizin alın terinizdir. Fedakârca yaptığınız çalışmalardan dolayı hepinizi tebrik ediyor, iyi tatiller diliyorum" sözlerini kullanan Müdür Turan velileri de unutmadı.

Öğrenci velilerinin eğitim ve öğretim sürecine aktif katılmalarının önemin işaret eden Yusuf Turan, "Öğrencilerimizi hem sosyal hayatta hem de okul hayatında daha başarılı kılacaktır. Çocuğunuzu tanımaya, onu objektif olarak değerlendirmeye çalışın. Öğrencilerimizin dönem boyunca sergilediği performans akranları veya kardeşleriyle karşılaştırılıp kıyaslanmamalıdır. Yetenek, ilgi ve beceri olarak bakıldığında her çocuğun kendine özgü özellikleri olduğu unutulmamalıdır. Çocuğunuzun okuldaki performansını yakından takip etmeniz önemlidir. Bu ise sadece ders notlarını öğrenmek, onlara ders çalışma öğütleri vermek değildir. Anne babaların, okul ile işbirliği içine girerek çocuğun daha iyi bir geleceğe hazırlanması için yardımcı olmaları gerekir" ifadelerini kullandı.

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılının 2. döneminde daha etkili bir işbirliği ve daha koordineli çalışmalarla sürdüreceklerini kaydeden Yusuf Turan, "Bu süreçte bizlerden hiçbir desteğini esirgemeyen ilçe milli eğitim müdürümüz Sayın Erkan Bilen'e İstiklal İlkokulu olarak teşekkürü bir borç biliriz. Karne törenimizde bizleri yalnız bırakmayan siz değerli misafirlerimize şükranlarımı sunuyor, tüm öğrenci ve öğretmenlerimizi kutluyor, iyi tatiller diliyorum" diye konuştu.

İstiklal İlkokulu bahçesinde soğuk bir havada gerçekleşen törende, minik öğrencilerin hazırladıkları şiirler, halk oyunları ve piyeslerden oluşan gösterimleri ilgiyle izlenirken, başarılı öğrencilere ödüllerini Kaymakam Namık Kemal Nazlı verdi.

Törenin ardından öğrencilere sınıflarında, Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen ve öğretmenleri tarafından eğitim-öğretim yılının ilk yarısındaki başarı performanslarının bir göstergesi olan karneleri dağıtıldı.

Takdirname ve teşekkür belgelerini alan öğrencilerin sevinçleri görülmeye değer olarak nitelendirilirken, karnelerin de zayıf olan öğrencilere ise öğretmenleri tarafından üzülmemeleri gerektiği ve ikinci dönem daha çok çalışarak zayıf olan derslerini düzeltebilecekleri telkinlerinde bulunulduğu gözlendi.

Ayvalık’ta Öğrencilerin Karne Heyecanı

Ayvalık’ta Öğrencilerin Karne Heyecanı

Ayvalık’ta Öğrencilerin Karne Heyecanı

Ayvalık’ta Öğrencilerin Karne Heyecanı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim