• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Ayvalık CHP’den Köy Enstitüleri Açıklaması

Ayvalık CHP’den Köy Enstitüleri Açıklaması
Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanlığı tarafından 17 Nisan, Köy enstitülerinin kuruluş yıldönümü ile ilgili...

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanlığı tarafından 17 Nisan, Köy enstitülerinin kuruluş yıldönümü ile ilgili bir basın açıklaması yapıldı.

CHP Ayvalık İlçe Başkanlık binasında saat 12.00'de İlçe Başkanı Ahmet Toker tarafından yapılan açıklamada, "Köy Enstitülerinin temelleri 1935'lerde atılmış, 17 Nisan 1940 tarihinde kabul edilen Köy Enstitüleri Kanunu ile yasal temele oturtulmuştur. Köy Enstitülerini çağdaş, demokratik eğitim kurumları yapan, aydınlanma, çağdaşlaşma ve modernleşme özlemine hitap etmesidir. Köy insanı yüzyıllardan beri ezilmiş ve geri bırakılmıştır. Cumhuriyet rejimini gerçek bir halk egemenliğine dayandırabilmek için halkı siyasal bilince kavuşturmak gerekmekteydi. Köyü kalkındırmak yetmezdi. Onun rejime sahip çıkması, daha ileri demokratik özlemlere sahip olması gerekiyordu. Köy Enstitüsü sistemi, her insanı, cins, din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin bir değer kabul etmiştir. Sistem tam anlamıyla bir kişilik eğitimden yanaydı. Her insanın, bilimsel bilgi öğrenme yanında, müzik, spor, sözel sanatlar, resim etkinlikleri gibi etkinliklerden geçerek, çok yönlü gelişmelerine önem verilmiştir. Bu ulusal projenin amacı; Atatürk devrimlerini köylere götürecek öğretmen yetiştirmekti. Öğretmen devrimci düşüncenin öğreticisi olmalıydı. Devrimci düşüncenin adamı Köy Enstitülerinden yetiştirilecekti. Köy Enstitüsü sisteminde gerçek rehber bilimdir. Bilimsel bilgiler, deneme ve gözlem olanaklarından yararlanılarak kazandırılmıştır. Merak eden, araştıran, neden sonuç ilişkisi üzerinde ısrarla duran bir anlayış temel alınmıştır" ifadeleri yer aldı.

Ayvalık CHP’den Köy Enstitüleri Açıklaması

Ayvalık CHP’den Köy Enstitüleri Açıklaması

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim