• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Ayso’dan KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürü Ceylan’a Ziyaret

Ayso’dan KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürü Ceylan’a Ziyaret
Aydın Sanayi Odası (AYSO) heyeti, Aydın KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürü Sadık Ceylan'ı ziyaret etti.

Aydın Sanayi Odası (AYSO) heyeti, Aydın KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürü Sadık Ceylan'ı ziyaret etti.

Ziyarete Aydın Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, AYSO Yönetim Kurulu üyeleri Mehmet Küçük, Fetay Eliçelik ve Sinan Yılmaz katıldı.

AYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, yaptığı açıklamada; "Sanayi kuruluşlarımız için KOSGEB destekleri çok önemli. KOSGEB'in verdiği destekler ve hizmetler ile personel çalıştıran, fuarlara katılan ve tasarım yapan üyelerimiz olduğu gibi girişimcilik konusunda da önemli destekler verilmektedir. Özellikle, yatırımcıların AR-GE ve İnovasyon konusundaki projelerine artık daha fazla destek verilmesi imalat sektörüne olumlu yansımaktadır. Bu çalışmalarda yatırımcımıza inanmalıyız, destek imkanlarını biraz daha esneterek sunmalıyız. Çünkü, şartlar zorlaştığında, yatırımcıdan beklenenler arttığında; yatırımcı üretim dışında daha farklı enstrümanları kullanarak kolay yolu seçme eğilimi göstermektedir. Bu durum sanayici üyelerimiz içinde veya ilimize gelecek yatırımların azalmasına sebep olmaktadır. Bu konuda KOSGEB'in daha fazla sanayicimize ulaşması için birlikte çalışabiliriz. Odamız üyelerimize yaptığımız firma ziyaretlerinde, üyelerimizin üretim süreçlerinde pek çok iyileştirici ve yenilikçi metotlar kullandıklarını görüyoruz. Hatta, bazı üyelerimizin yaptıkları ürünlerin teknik özelliklerine göre ülkemizde tek üretici konumunda olduklarını görüyoruz ve gurur duyuyoruz. Bu firmaların hepsi KOBİ niteliğinde, daha fazla destek alsalar daha çok istihdam sağlayıp, daha fazla üretim ve ihracat yapacaklar. KOSGEB ile sanayicimizi sonuç odaklı daha fazla bir araya getirmeliyiz. Bunu birlikte başarmak için biz hazırız" dedi.

KOSGEB'in girişimciler ve sanayiciler için önemli desteklerinin devam ettiğini ifade eden KOSGEB Müdürü Sadık Ceylan da, amaçlarının bu desteklerden daha fazla genç girişimcilerin ve sanayi kuruluşlarının yararlanmasını sağlamak olduğunu kaydetti. KOBİ'lere KOBİ Proje Destek Programı, Tematik Destek Programı, AR-GE İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı, İşbirliği-Güçbirliği Destek Programları konusunda Değerlendirme Kuruluna ulaşan projeleri ekonomiye kazandırmak için destek verdiklerini açıklayan Ceylan, bu konularda daha çok proje beklediklerini, bunun için de Sanayi Odası ile yapılacak ortak çalışmalar için hazır olduklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim