• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 18 °C

Aydın'ın URGE projesinde ilk çalışma başladı

Aydın'ın URGE projesinde ilk çalışma başladı
Ekonomi Bakanlığı'nca kabul edilen, "Aydın İli Gıda Sektöründe Markalaşma, Tanıtım ve Uluslararasılaşma Odaklı İşbirlikleri ile Rekabetçiliğin...

Ekonomi Bakanlığı'nca kabul edilen, "Aydın İli Gıda Sektöründe Markalaşma, Tanıtım ve Uluslararasılaşma Odaklı İşbirlikleri ile Rekabetçiliğin Geliştirilmesi" projesinin ilk çalışması, Aydın Ticaret Borsası (ATB)'nda yapıldı. Projeyle Aydın'ın 17 firmasının uluslararası alanda beş ülkeyle işbirliği, sürdürülebilir ihracat yapabilmesi ve uluslararası rekabet gücünü geliştirmesi, gıda sektöründe markalaşma, tanıtım ve uluslararasılaşma odaklı işbirlikleri sağlanacak. Firmaların hem ekonomisini hem de vizyonunu geliştirecek olan 1 milyon 570 bin dolarlık proje üç yıl sürecek. Firmalara, proje kapsamında devlet tarafından yüzde 75 destek sağlanacak.

Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (URGE) programı kapsamında, Aydın Sanayi Odası ortaklığı ve TOBB Aydın İl Kadın Girişimciler Kurulu destekleriyle ATB tarafından hazırlanıp başvurusu yapılan proje, Ekonomi Bakanlığı tarafından desteklenmeye uygun görülmüştü. Projeye katılan firma yetkilileri, bir toplantıyla bilgilendirildi. İlk etapta firmaların ihtiyaçları tespit edilecek. Bunun için firmalarla 2,5 ay sürecek bir çalışma yapılacak. Çalışmaya katılan ATB Başkanı Adnan Bosnalı, bu tür projelere katılım ve destek istedi. Sanayi Odası ile başlattıkları bu çalışmanın, İl Kadın Girişimciler Kurulu tarafından da ilgiyle devam ettirildiğini belirten Bosnalı, "Şirketlerin uluslararası pazarlarda rekabet gücünü arttırmaya yönelik eğitim, danışmanlık, alım heyetlerinin ilimizi ziyareti, yurtdışı pazarlama programları giderlerinin desteklenmesi amacıyla 2015 yılında borsamız başvurusu, Aydın Sanayi Odası ve Kadın Girişimciler Kurulu desteğiyle Ekonomi Bakanlığı'na sunulan URGE projemiz, desteklenmeye uygun görülmüştü. Aydın'da kuru incir ve zeytin sektöründe faaliyet gösteren 17 firmamızın sürdürülebilir ihracat yapabilmesi, şirket içi yapılanmanın ihracat stratejilerine uygun hale getirilmesi, şirketlere sistematik dış ticaret ve pazar araştırması yetkinliği kazandırılması, hedeflenen yeni pazarlarda ihracata başlamalarını sağlayarak uluslararası rekabet gücünü geliştirmesi amacını taşıyan projemiz başladı. Bu projeyle firmalarımız uçuşa geçecek." dedi.

Aydın'ın URGE projesinde ilk çalışma başladı

Aydın'ın URGE projesinde ilk çalışma başladı

Aydın'ın URGE projesinde ilk çalışma başladı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim