• BIST 9885.87
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

Aydın’da Sigorta Ve İlaç Operasyonu

Aydın’da Sigorta Ve İlaç Operasyonu
Sosyal Güvenlik Kurumu Aydın'da çeşitli birimlerde yolsuzluk operasyonları başlattı.

Sosyal Güvenlik Kurumu Aydın'da çeşitli birimlerde yolsuzluk operasyonları başlattı. Polisin de desteği ile sürdürülen operasyonlar kapsamında devletten maaş almak amacıyla kağıt üzerinde boşanıp aynı evde yaşayanlar, sigortasız işçi çalıştıran kurumlar ve daha önce kendisinden ilaç alan müşterilerin bilgilerini kullanarak sahte ilaç yazdırıp devleti dolandıran bir eczane ve çok sayıda hekimin de takip altında olduğu öğrenildi.

Gelen ihbarlar doğrultusunda Aydın Atatürk Devlet Hastanesi karşısında uzun yıllardır faaliyetine devam eden bir bayan eczacıya ait eczaneyi takibe alan SGK ve Mali Polis eczanede kısa sbir süre içerisinde yaklaşık 5 milyon TL civarında ilaç satışını takibe aldı. Yapılan incelemede daha önce eczaneden ilaç alan pek çok kişinin adına düzenlenmiş reçete ile eczaneden ilaç satışı yapılmış gibi gösterilip devletin ciddi miktarda zarara uğratıldığı belirlenince olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

"BAYAN ECZACI İLE YENİ KOCASI SORGUYA ALINDI"

Olayın bir şikayet üzerine başlatılan soruşturma kapsamında ortaya çıktığı öğrenilirken, yapılan incelemelerde yolsuzluk olduğu belirlenince eczacı A.M. ile eczacının eski kalfası ve yeni kocası H.M. de sorguya alındı. Edinilen bilgiye göre eczacı A.M.'nin eşinin vefat etmesi üzerine yanında kalfa olarak çalışan H.M. ile evlendiği ve evliliğin ardından yaşanan yolsuzluk olayı nedeniyle sorguya alındıkları öğrenildi. Ekipler tarafından eczacı bayan ile kalfası ve kocasının evlerinde yapılan aramada da çok miktarda ilaç ve şikayete konu çeşitli evraklar ele geçirildiği öğrenildi. İki yıl önce başlatılan takip ve soruşturmanın ardından bahse konu eczanenin kapandığı öğrenilirken tahkikatın ve mahkemenin devam ettiği bildirildi.

"KAĞIT ÜZERİNDE BOŞANMALAR DA TAKİPTE"

Sosyal güvenlik kurumu aracıyla devleti zarara uğratan bir diğer kesimin de anne-babadan kalan maaşı almak amacıyla bazı çiftlerin kağıt üzerinde boşanmaları olduğu belirtildi. Aydın'da geçtiğimiz yıl vicdanen rahatsız olduğu için evlilik hayatı sürdürmelerine rağmen kağıt üzerinde boşanan bir yakınına ihbar eden vatandaşın şikayeti üzerine il genelinde başlatılan soruşturmada çok sayıda kişinin kağıt üzerinde boşanıp aynı evde evlilik hayatı sürdürdüğü öğrenildi. Müfettişlerin çalışmaları kapsamında bu tür kişilerin de cezalandırılacağı belirtildi.

"BELEDİYELER DE DENETİMDE"

Operasyon kapsamında hizmet alımı ihalesi ile işçi çalıştıran belediyelerin de denetim altında olduğu ve bazı belediyelerde çalışan taşeron işçilerin sigortasız çalıştırıldığı belirlendi. Geçtiğimiz hafta Aydın'da belediyelere yönelik yapılan denetimde taşeron firmada çalışan bazı kişilerin sigortasız olarak çalıştırıldıkları belirlendi. Yapılan denetimlerde sigortasız çalışırken yakalanan kişilerin ifadelerinde gönüllü çalıştıklarını söyledikleri öğrenildi. İl genelinde çeşitli konularda denetim ve operasyonların devam ettiği öğrenildi.

Aydın’da Sigorta Ve İlaç Operasyonu

Aydın’da Sigorta Ve İlaç Operasyonu

Aydın’da Sigorta Ve İlaç Operasyonu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim