• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Aydın’da Kavşak Kullanımı Bilinmiyor

Aydın’da Kavşak Kullanımı Bilinmiyor
Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç, Aydın'da meydana gelen kazaların büyük çoğunluğunun kavşaklarda yaşandığını dikkat çekerek ilde...

Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç, Aydın'da meydana gelen kazaların büyük çoğunluğunun kavşaklarda yaşandığını dikkat çekerek ilde bir çok sürücünün kavşak kullanımı ile ilgili bilgisinin yetersiz olduğunu kaydetti. Özellikle kavşaklarda yol hakkının kavşağa giren sürücü ya da araca ait olduğunu ifade eden Özmeriç, "Kullanım ve öncelik hakkı döner kavşaklarda kavşağın içindeki aracındır" dedi.

Trafik bilincinin çok önemli olduğunu belirten Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç, "Kavşağın içindeki araca kavşağa giren diğer araçlar yol vermediği için trafik sıkışıklığı meydana gelmektedir. Aydın'da trafik yoğunluğunun en çok olduğu yerlerin başında da kavşaklar ve sonrası geldiği Halbuki Kavşağın içindeki aracın kavşağı boşlatması beklense trafik yoğunluğu da hafifleyecek ve trafik daha hızlı akacaktır. Aydın'da bunu en bariz örnekleri Kozdibi, Zafer Meydanı, Söke Novoda Kavşağı, Kızılay Caddesi Altgeçit Kavşağı'nda yaşanmaktadır" dedi.

Bunun yanından trafikte yayaya saygı bilincinin de çok önemli olduğunu kaydeden Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç, "Ayrıca yayaların geçiş üstünlüğünün olduğu her halükarda araçların yayalara yol vermek zorunda olduğunun bilinmesi oldukça önemlidir. Ne yazık ki ülkemizde yaya yollarında da yayalara yol verilmemekte geçiş üstünlüğünü araçlar kullanmakta. Bu da trafikte saygının ne kadar az olduğunun bir kanıtıdır.

Trafik kuralları çok uzun araştırmalar sonunda ortaya çıkmış kurallardır. Bunların kesinlikle uygulanması gerekmektedir. Sürücülerimizden trafik kurallarını uymaları hususunu rica ediyoruz" diye konuştu.

Aydın’da Kavşak Kullanımı Bilinmiyor

Aydın’da Kavşak Kullanımı Bilinmiyor

Aydın’da Kavşak Kullanımı Bilinmiyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim