• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 12 °C

Aydın’da İncir Tartışmaları Devam Ediyor

Aydın’da İncir Tartışmaları Devam Ediyor
Geçtiğimiz hafta sonu konuşmacı olarak geldiği Nazilli'de incirle ilgili açıklamalarından dolayı tepki gören Prof.

Geçtiğimiz hafta sonu konuşmacı olarak geldiği Nazilli'de incirle ilgili açıklamalarından dolayı tepki gören Prof. Dr. Canan Karatay'a bir cevap da Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan'dan geldi. Başkan Arslan, yaptığı esprili bir açıklama ile adeta Karatay'ı umursamadığını belirtti.

"EN AZINDAN BİR ÖLÇÜ BİRİMİ KULLANILABİLİRDİ"

Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan açıklamasında Canan Karatay'ın fazla incir yemenin ölüme yol açabileceğini söylemesinin gündemde kalma uğraşı olarak değerlendirilebileceğini belirterek "Fazla incirden neyi kast ettiğini anlayamadık. Günlük kişi başı 5 kilo mu, 5 adet mi. Bunun bir ölçüsü yok mudur, neden bir ölçü birimiyle anlatmamış? Aslında cevabı çok basit bir soru. Bu konunun gündemde uzun süre yer işgal etmesi Canan Hanım'ın da bilinirliğini artıracaktır. Kendisi medyatik bir insan, bunu bilmiyor olması imkansız. Açıklamanın bilinçli yapıldığı aşikâr" dedi.

"YENİ LİSTE EKLİYORUM, BUNLARDAN DA FAZLA YEMEYİN"

Arslan açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: "Fazla yenilip de zararı olmayan hiçbir yiyecek yoktur. O zaman Karatay'ın genellemesi yanlış bir genellemedir. Örneğin portakalın da fazlası zarar, patlıcanın da fazlası zarar, fındık fıstığın da fazlası zarar. Burada fazlanın miktarı önemli. Fazlası zararlı olmayan yiyecek ya da içecek var mı? Hatta Sayın Karatay Nazilli'de yaptığı açıklamada "fındık fıstık yiyin, fıstık gibi olun" ifadelerini kullanmıştır. Ben de buradan diyorum ki fazla yemeyin, ölürsünüz" diyerek her şeyin fazlasının zarar olduğunu söyledi.

"PANİK ORTAMI OLUŞTURMA ÇABALARI SADECE MORALİMİZİ BOZAR, PAZARIMIZI DEĞİL"

İncirin son yıllarda Nazilli Ticaret Odası'nın yurt içi ve yurt dışı fuar ataklarıyla pazarının oldukça genişlediğini, bunun son derece önemli ve olumlu bir gelişme olduğunu da sözlerine ekleyen Nuri Arslan "Son günlerde incir üzerinden yapılan açıklamalarla üretici ve incir tüccarları incir pazarının zedeleneceğini düşünebilirler. Fakat incir üretimi son derece kısıtlı, talebi oldukça fazla bir ürün. Biz bunu Nazilli Ticaret Odası olarak hem üreticilerimize, hem de tüccarımıza ispatlamayı başarmış bulunmaktayız. Nazilli'miz ve çevre ilçelerimiz yeni pazarlar konusunda kendisini belirli bir noktaya taşımayı başarmış durumdadır. Panik ortamı oluşturmaya çalışmak, panik havası estirmek sadece moralimizi bozar, pazarımızı değil" İfadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim