• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C

Aydın Ticaret Borsası’ndan ‘İşveren Hakları’ Eğitimi

Aydın Ticaret Borsası’ndan ‘İşveren Hakları’ Eğitimi
Aydın Ticaret Borsası üyelerinin talepleri doğrultusunda "İşveren Hakları" eğitimi gerçekleştirdi.

Aydın Ticaret Borsası üyelerinin talepleri doğrultusunda "İşveren Hakları" eğitimi gerçekleştirdi.

Aydın Ticaret Borsası Toplantı Salonunda "İşveren Hakları" başlığı altında Eğitmen H. Mecit Polat tarafından; İşveren Hakları başlığı ile İşverenin Yönetim Hakkı, İşverenin Yönetim Hakkının İş Sözleşmesi İle Genişletilmesi, İşverenin Çalışma Sürelerini Belirleme Hakkı, İşverenin Yıllık İzinleri Belirleme Hakkı, İşverenin İş Sözleşmesini Bildirimli Fesih Hakkı, İşverenin İş Sözleşmesini Derhal Fesih Hakkı, İşverenin İş Sözleşmesini Sona Erdirme Hakkı, (İkale-Bozma Sözleşmesi) ve Örnek Yargı Kararları, İşçinin Borçları alt başlığı ile İş Görme Borcu, İşverenin Talimatlarına Uyma Borcu, Özen Borcu, İşçinin Sadakat Borcu, ve Örnek Yargı Kararları, Uygulamalar başlığı ile İşverenin Yönetim Hakkının İş Sözleşmesi İle Genişletilmesi Uygulamaları, İşverenin Derhal Fesih Hakkını Kullanma Uygulamaları, Bildirimli Fesih Hakkını Kullanma Uygulamaları, İkale sözleşmesi Uygulamaları, Derhal Fesih ve Bildirimli Fesih İşlemleri İhtarname Örnekleri, Derhal Fesih ve Bildirimli Fesih Bildirim Örnekleri, konularında eğitim gerçekleştirildi.

Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı, yaptığı açıklamada; "İşveren Hakları, İşyerinde çalışan işçiler ile işveren yönetimi arasındaki ilişki iş sözleşmesine bağlı olarak kurulmaktadır. Bu ilişkideki kuralları uluslararası hukuk, anayasa, yasalar, tüzük, yönetmelik ve taraflar arasında yapılan yazılı iş sözleşmesi, işyeri yönetmeliği olarak yaratılan işyeri uygulaması belirlemektedir. Bu kapsamda işveren, işyerindeki işçiler hakkında bir işlem tesis ederken tüm işçilere nispi eşit uygulama yapmakla yükümlüdür. Bu eşitliği mutlak eşitlik olarak anlamamalı, aynı kıdem, iş pozisyonu, başarı seviyesi gibi benzer çalışanlara statülerine göre eşit davranılmalıdır" dedi.

Bosnalı; üyelerinin talepleri doğrultusunda yüzde 100 memnuniyet garantili eğitimlerin devam edeceğini kaydederek, katılımcılara ve Eğitmen H. Mecit Polat'a teşekkürlerini iletti.

Aydın Ticaret Borsası’ndan ‘İşveren Hakları’ Eğitimi

Aydın Ticaret Borsası’ndan ‘İşveren Hakları’ Eğitimi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim