• BIST 9937.32
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

Aydın Özel Başak Koleji Uzaya Çıkıyor

Aydın Özel Başak Koleji Uzaya Çıkıyor
Aydın Özel Başak Koleji Eğitim Kampüsü'nde Ali Kuşçu Gezegenevi açıldı.

Aydın Özel Başak Koleji Eğitim Kampüsü'nde Ali Kuşçu Gezegenevi açıldı.

Aydın'ın ilk sabit gezegen evi Başak Koleji Eğitim Kampüsü'nde Ali Kuşçu Gezegen evi adıyla açıldı. Günümüzde şehir hayatında yükselen binaların etkisiyle gökyüzünden uzak kalındığını belirten Başak Eğitim Hizmetleri Yönetim Kurulu Üyesi Alp Ayaydın, "Dört duvar arasında sıkışan yaşamlarımızdan kafamızı kaldırıp gökyüzüne bakmıyoruz. Ne zaman buradan Kuşadası'na Didim'e gidiyoruz, gökyüzünü o zaman hatırlıyoruz. Oysa yaklaşık 80 yıl önce henüz pervaneli uçakların bile gökyüzünde tek tük gezdiği bir dönemde Atatürk uzay yarışının ipuçlarını bize vermiştir. Bakınız 1936 yılında Eskişehir Hava Alanında aynen şu konuşmayı yapmıştır "Bir gün insanoğlu tayyaresiz de göklerde yürüyecek, gezegenlere gidecek, belki de aydan bize haber yollayacaktır" diyerek şöyle eklemiştir "bu mucizenin tahakkuku için iki bin yılını beklemeye hacet kalmayacak. Gelişen teknoloji bize daha şimdiden bunu müjdeliyor. İşte biz de bu sebeple gerek Çocuk Üniversitesi programımızda gerek ise Astronomi ve Uzay Kulübü çalışmalarımızda çocuklarımızı bu eğitimi en iyi şekilde vermeyi amaç edindik" dedi.

Açtıkları gezegen evine Ali Kuşçu gibi bir astronomi bilginin isimlerini verdiklerini belirten Alp Ayaydın "Tales Matematik Müzesi'nin karşısında Ali Kuşçu Gezegen evi. Anadolu Kültür ve medeniyet mirası bu şekilde Başak Koleji Eğitim Kampüsü'nde karşılık buluyor. Bu mirasın üzerinden geleceği kurmayı çalışıyoruz." diye konuştu.

Konuyla ilgili bilgi aldığımız Başak Eğitim Hizmetleri Genel Koordinatörü Metin Akyol, Ali Kuşçu Gezegen evi, Başak Koleji öğrencilerinin kullanım zamanları dışında belirlenen programlarla ziyaretçilere de açık olacağını belirtti. Akyol, "Şu an için 10'a yakın filmle eğitime başlayacağız. Çocuklarımız sanal gerçekliği kullanarak evrenin oluşumundan, galaktik sistemlere, karadeliklere, güneş, ay ve gezegenlerin uzaydaki konumlarından hareketlerine kadar yaşayarak öğrenecekler" dedi.

Aydın Özel Başak Koleji Uzaya Çıkıyor

Aydın Özel Başak Koleji Uzaya Çıkıyor

Aydın Özel Başak Koleji Uzaya Çıkıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim