• BIST 9908.63
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Aydın Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki AYBEL A.Ş.'ye operasyon

Aydın Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki AYBEL A.Ş.'ye operasyon
Aydın Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan AYBEL A.Ş.'ye Aydın Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü...

Aydın Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan AYBEL A.Ş.'ye Aydın Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri operasyon düzenledi. AYBEL Müdürü Muharrem Şanlı, Ahmet Murat Gök ve bir çalışan, gözaltına alındı. Bazı evraklar ile bilgisayarlara el konuldu.

AYBEL A.Ş.'de işçi olarak çalışan Ahmet Murat Gök'ün, topladığı 4.5 milyon liralık otopark paralarını şirket hesabı yerine kendi hesabına aktardığı iddiası üzerine, Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Savcılığın talimatı doğrultusunda, şirket merkezine bugün operasyon düzenlendi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde AYBEL A.Ş. Müdürü Muharrem Şanlı, Ahmet Murat Gök ve bir şirket çalışanın gözaltına aldı. AYBEL'in bilgisayar sisteminin yazılımını yaptığı ve gizli kasa olduğu ileri sürülen Uğur Saydar'ın da ofisinde arama yapıldığı ancak Saydar'ın İstanbul'da olduğu için gözaltına alınamadığı öğrenildi.

"HİÇBİR ŞEKİLDE BİR USULSÜZLÜK, VURGUN SÖZ KONUSU DEĞİLDİR"

Operasyonu değerlendiren Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Bu büyükşehir değil, büyükşehirin bir şirketi. Sistematik olarak üzerimize geliniyor. İki yıl içerisinde Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne 180 müfettiş geldi. Acaba bizim ölçekte bir AKP belediyesine ne kadar geliyor, ona bakmak gerekiyor. Üç tane çalışanımızı, bunlar 657'ye tabi değiller. Türk Ticaret Kanunu'na tabidirler. Yargı süreci devam ediyor. Arkadaşları emniyete çağırmışlar. Herhalde ifadelerini veriyorlar. Ama biz yaptığımız işlerden eminiz. Aydın Büyükşehir Belediyesi'nde 5 bin kişi çalışmakta. Eğer birisi bir hata yaparsa gereği de yapılır. Hiç bir şekilde bir usulsüzlük, vurgun söz konusu değildir. Yargı sürecinde bu konuda fazla konuşmam doğru olmaz. Sistematik yapılan bir şey. Otopark parası diye makbuzu var. Adalete güveniyoruz. Biz iftiralara alıştık. Biz Aydın halkına hizmete devam ediyoruz." dedi.

Gözaltında bulunan şüphelilerin polisteki sorgusu sürüyor. Cihan

Aydın Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki AYBEL A.Ş.'ye operasyon

Aydın Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki AYBEL A.Ş.'ye operasyon

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim