• BIST 10247.75
  • Altın 2400.636
  • Dolar 32.257
  • Euro 34.6756
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 27 °C

Aydemir’den Bayrak Şairine Vefa

Aydemir’den Bayrak Şairine Vefa
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, "Türk İslam Tefekkür ve Edebiyat Dünyasının mümtaz değerlerinden Arif Nihat Asya'yı hakla vuslata erişinin...

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, "Türk İslam Tefekkür ve Edebiyat Dünyasının mümtaz değerlerinden Arif Nihat Asya'yı hakla vuslata erişinin 41'inci yılında saygı, minnet ve rahmet ile yad ediyoruz. Asya, Vatanın bölünmez bütünlüğü, devletin dirliği, milletin birliği yolunda, bayrak simalarından biri olarak genç neslin yüreğinde ebediyen yaşayacaktır" dedi.

'TEK BAYRAK, TEK MİLLET, TEK DEVLET VE TEK VATAN

5 Ocak 1975'te Rahmeti Rahmana kavuşan Arif Nihat Asya'nın eğitimci, siyasetçi ve edip olarak, "Tek Bayrak, Tek Millet, Tek Devlet ve Tek Vatan" hakikatine imanla hizmet ettiğini, ömrünü adadığını vurgulayan Milletvekili Aydemir, Asya'nın milli ve manevi değerler ekseninde, eserleri ve hayat üslubu ile mesaj veren ufuk şahsiyet olduğunu kaydetti.

'YATTIĞI TOPRAK BELLİ, TUTTUĞU BAYRAK BELLİ'

Bayrak ve Vatan Şairi Arif Nihat Asya'nın, aynı kıbleye yönelmiş Bir büyük Milletin destanını yazdığını, en seçkin kavram ve tariflerle milli ruhu ifade ettiğini aktaran Milletvekili Aydemir, merhum Asya'nın'Bir Bayrak Rüzgar Bekliyor" adlı eserinde, şüheda için yaptığı "Yattığı toprak belli, tuttuğu bayrak belli" tarifinin bugün yaşanan olaylar noktasında ayrı bir anlam ve özel bir mana kazandığına işaret etti.

BAYRAK: TARİHİM, ŞEREFİM, ŞİİRİM, HER ŞEYİM

Milletvekili Aydemir, "Milletçe bayrak sevdamızı, Merhum Arif Nihat Asya'nın Türk Edebiyatına bir şaheser olarak kazandırdığı Bayrak Şiirinde vurguladığı üzere, "Tarihim, şerefim, şiirim, her şeyim:/Yer yüzünde yer beğen! /Nereye dikilmek istersen, /Söyle, seni oraya dikeyim!" imanıyla yineliyor, bil vesile vatan, devlet, bayrak ve millet sevgisi yolunda canlarını feda eden Şehitlerimizi rahmetle anıyor, Arif Nihat Asya'nın aziz hatırasını kaydeden Bayrağımızı canımız pahasına koruyacağımıza bir kez daha ahdediyoruz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim