• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Aydemir: ‘Mehmet Akif İnan, Abide Şahsiyet’

Aydemir: ‘Mehmet Akif İnan, Abide Şahsiyet’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, temsil ettiği değerler, hayata geçirdiği eserler ve kaydettiği vurgu ve mesajlarıyla Mehmet Akif İnan'ın...

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, temsil ettiği değerler, hayata geçirdiği eserler ve kaydettiği vurgu ve mesajlarıyla Mehmet Akif İnan'ın Cumhuriyet Tarihi bütününde yetişmiş abide şahsiyetler arasında yer aldığını belirtti.

İnanç, fikir ve teşebbüs hürriyetleri babında Mehmet Akif İnan'ın çığır açan, dimağ ve yüreklerde yer edinen çaba ve çalışmalarının Türkiye'de bu hürriyetlerin önünün açılmasında öncü rol oynadığına işaret eden Milletvekili Aydemir, Merhum İnan'ın bir mütefekkir ve Akif isminin manasında, savunduğu değerlerde müessir ve sebat eden aksiyoner bir fikir fedaisi olduğunu belirtti.

AYDEMİR MEMURSENİ ZİYARET ETTİ

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Memur Sen Erzurum İl Temsilciğini ziyaret etti. Memur Sen İl Başkanı Abdullah Duman ve yönetim kurulu üyeleriyle görüşen Milletvekili Aydemir, Memur Sen Vizyonu içerikli değerlendirme etkinliğine katıldı.

İNAN BİR UFUK ÖNDERİ

Memur Sen'in ifade özgürlüğü bakımından bir özgürlük abidesi olarak gördüklerini kaydeden Aydemir, "AK Parti iktidarları döneminde büyük fedakarlıklarla, hatta fedalarla hayata geçirilen demokratik açılımın en büyük kurumsal ifadesi Memur Sen'dir. Bu kurumu bir özgürlük abidesi, bir demokrasi kürsüsü olarak görüyoruz. Merhum Akif İnan'ın açtığı çığırda, Türkiye'yi ve bu milleti, ecdadının da paylaştığı ruhla buluşturan Memur Sen, hakikaten ülkemiz için bir ufuk reformu önderliği yapmıştır. Merhum Mehmet Akif İnan'ı bir kez daha rahmetle anarken, Memur Sen'in ifade ettiği değerlere siyaset makamında her türlü hizmet ve desteği vereceğimizi vurgulamak istiyorum" dedi.

MÜCADELEDE KARARLIYIZ

Aydemir, Ankara'da yaşanan menfur saldırıyı şiddetle kınadığını belirterek, "Halkımızın birlik ve beraberliğine ve ülkemizin bütünlüğüne kasteden bu alçakça tezgâhlanmış saldırılar, terörle mücadele alanındaki kararlılığımızı daha da artırmıştır. Bu hain saldırılar karşısında bizlere düşen görev, millet olarak birbirimize her zamankinden daha fazla destek olmak ve her türlü şer odaklarına karşı tek yürek mücadele etmek olacaktır. Evvela şehrimiz, ardından bölge ve ülkemizde olarak oluşturacağımız bu birliktelikle kısa zaman içerisinde zor zamanları geride bırakacak ve Yeni Türkiye yolunda daha güçlü adımlar ile ilerleyeceğiz inşallah. Bu münasebet ile, Ankara Kızılay'da meydana gelen bombalı terör saldırısını şiddetle ve nefretle kınıyor ve lanetliyorum. Bu kahpe saldırıda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Cenabı Hak'tan rahmet, ailelerine ve tüm ülkemize başsağlığı ve sabır diliyorum. Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar niyaz ediyorum" dedi.

Aydemir: ‘Mehmet Akif İnan, Abide Şahsiyet’

Aydemir: ‘Mehmet Akif İnan, Abide Şahsiyet’

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim