• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 16 °C

Aydemir: Çanakkale Ruhu’na Teslimiz..

Aydemir: Çanakkale Ruhu’na Teslimiz..
AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir, "Çanakkale Zaferi İstiklal mücadele ve marşımızın ilhamı, yüce milletimizin duası, Muazzez ecdadımıza ufuk olan...

AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir, "Çanakkale Zaferi İstiklal mücadele ve marşımızın ilhamı, yüce milletimizin duası, Muazzez ecdadımıza ufuk olan Hakkın ziyasıdır. Mukaddesleri uğruna ser verenlerin destanı, ruhunu Allah'a adayanların imanıdır.'dedi.

AKİF'ÇE TARİF

Çanakkale Zaferinin, tarihin idrak ve izanın alamayacağı bir ruhaniyeti ifade ettiğini, tüm takdir ve övgü söyleminin şühedayı tarifte acz içinde kalacağını belirten Milletvekili Aydemir, bu hakikat noktasında en mükemmel tarifi Milli şairimiz Akif'in, Çanakkale müellifleri için kaydettiği, "Seni ancak ebediyetler eder istiab" vurgusuyla ortaya koyduğunu belirtti.

HAK GELDİ, BATIL ZAİL OLDU

'Çanakkale Zaferi, Üstad Necip Fazıl'ın "ayağa kalk Sakarya" remziyle yorumladığı bir dirilişin 1918'deki tezahürüdür." tanımlamasını yapan Milletvekili Aydemir, "Bu duruş halk irfanının ifadesi ile, hakkın galip, batılın zail olmasıdır. Milli imanın kemal noktasıdır." dedi.

ASIM'IN NESLİ OLMAK

Akif'in, "Bedrin aslanları" olarak nitelendirdiği kahraman ecdadın beşeriyet hafızasına kazıdığı zaferi, bir mana seferberliği olarak tanımlayan Milletvekili Aydemir, "Akif'imizin, "Ne çelik tabyalar ister, ne siner hasmından/Alınır kal'â mı göğsündeki kat kat îman?/Hangi kuvvet onu, hâşâ, edecek kahrına râm?/Çünkü te'sis-i İlâhî o metîn istihkâm." gibi berceste ifadelerle tasvir ettiği ruhu anlamak, Asım'ın nesli olmaya amade gençliğimizin önceliği olmalıdır" hatırlatmasını yaptı.

İLA'YI KELİMETULLAH DOĞRUSU

Küfrün karşısında, "Hudâ'nın ebedî serhaddi" olarak ifade edilebilecek emsalsiz bir duruşun, Aziziye'de, Mecidiye'de Nene Hatunlar, Alvarlı Efeler, Kahraman Maraş'ta Sütçü imamlar, Gaziantep'te Şahin Beyler, Şehit Mehmet Kamillerce, vatan coğrafyasının her zerresine hayat veren şüheda ve gazilerce vurgulandığını bildiren Milletvekili Aydemir, "Kahraman ecdadımıza göstereceğimiz vefa, onların ortaya koyduğu değerlere sadakatin tezahürü, ilayı kelimetullah doğrusundan ayrılmamaktır." dedi.

NE MUTLU NEFSİNİ HAKKA ADAYANLARA

Aydemir, "Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor Tevhîd'i" iltifatına mazhar olan şühedamızı, gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, "Aziz hatıralarını yaşatmaya" bir kez daha ahdediyoruz. Rabbim milletimizi, bir hilal uğruna batan güneşlerin ufkundan ayırmasın." niyazında bulundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim