• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Aydemir: ‘9 Mart 1918 İmanlı Ve Kutlu Bir Diriliştir’

Aydemir: ‘9 Mart 1918 İmanlı Ve Kutlu Bir Diriliştir’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir,'9 Mart 1918'teki efsanevi duruş, Büyük milletimizi yok etmek, tarih sahnesinden silmek isteyenlere karşı, Milli...

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir,'9 Mart 1918'teki efsanevi duruş, Büyük milletimizi yok etmek, tarih sahnesinden silmek isteyenlere karşı, Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un vurguladığı üzere, "Cehennem olsa gelen, göğsümüzde söndürürüz/ Bu yol ki Hak yoludur, dönme bilmeyiz, yürürüz" İman ve milli hissiyatının ifadesidir." dedi.

AYDEMİR MESAJ YAYIMLADI

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Çat ilçesinin düşman işgalinden kurtarılışının 98'inci yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayılmadı. Çat ilçesinin Milli kudret, haysiyet ve vicdanın adreslerinden olduğunu vurgulayan Milletvekili Aydemir, "Büyük Milletimizin kaderinde bir dönüm noktası olan, tarihin ender kaydettiği bir varoluş destanının kaydedildiği Çat ilçemizin düşman işgalinden kurtarılışının 98'inci yıldönümünü kutluyor, canlarını feda ederek muazzez ve mukaddes vatan toprağına ebediyen silinmeyecek üslup ve şekilde, milli damgamızı vuran şühedamızın torunlarının milli coşku ve heyecanını yürekten paylaşıyorum." dedi.

TARİHİ UFUK

Çat'ta sergilenen milli duruşun, Erzurum ve Türkiye Tarihi açısından bir ufuk oluşturduğunu belirten Milletvekili Aydemir, "Tarihi, beşeri sermayesiyle, milli coğrafyamızın zirve değerlerini barındıran,Milli kudret, haysiyet ve vicdanın adreslerinden olan Şüheda mekanı Çat'ın 98 yıl önce ortaya koyduğu imanlı ve kutlu diriliş destanı, ilelebet ufkumuz olacaktır." kaydını düştü.

MİLLİ BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU

Çat'ın milli birlik ve beraberlik içinde Tarihe kaydettiği diriliş destanını Milli Şair Akif'in dizeleriyle vurgulayan Milletvekili Aydemir, "Bu aziz vatan toprağında kaydedilen milli mücadele ruh ve azmiyle, Çat, tüm cihana, yine Akifin ifadesiyle: "Değil mi cephemizin sinesinde iman bir/Sevinme bir, acı bir, gaye aynı, vicdan bir/Değil mi ortada bir sine çarpıyor, yılmaz/Cihan yıkılsa emin ol bu cephe sarsılmaz! "hakikatini seslendirmiş, ortak imanımızı, ilahi bir vecd içinde küresel hafızaya kazımıştır. 98 yıl önce, Canlarından geçerek, ruhlarını Hakkın rızasına adayan şühedamızı, "Vatan bir bütündür asla parçalanamaz" izan ve idrakini kainata belleten ecdadımızı, rahmet ve minnetle anıyor, Çatlı dadaşlara saygılarımı sunuyorum." dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim