• BIST 8718.11
  • Altın 2245.336
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1889
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Aybüke öğretmen için bir araya gelen siyasiler birlik ve beraberlik mesajı verdi

Aybüke öğretmen için bir araya gelen siyasiler birlik ve beraberlik mesajı verdi
Çorum'un Osmancık ilçesinde Batman'ın Kozluk ilçesinde düzenlenen hain saldırıda şehit olan müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın için düzenlenen...

Çorum'un Osmancık ilçesinde Batman'ın Kozluk ilçesinde düzenlenen hain saldırıda şehit olan müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın için düzenlenen etkinlikte iktidar ve muhalefet partileri bir araya geldi.

Tekmen Bölgesel Kalkınma, Yardımlaşma, Dayanışma, Eğitim ve Kültür Derneği (TEKMEN-DER) tarafından düzenlenen Geleneksel Çaldağ Yayla etkinliğine katılan AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, CHP Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Tufan Köse, AK Parti Çorum milletvekili Lütfiye ilksen Ceritoğlu Kurt ve MHP Osmaniye Milletvekili Doç. Dr. Ruhi Ersoy birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Şehitleri minnetle andığını dile getiren AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, gönderde albayrak dalganıyorsa şehitlerin, gazilerin canını vermek pahasına yaptıkları mücadele sayesinde dalgalandığını söyledi.

AK Parti, CHP, MHP olarak Çaldağ'da olduklarını dile getiren milletvekili Salim Uslu, "Buradan Çaldağ'da sadece Aybüke hocamızın anısına hediye edilmiş etkinlikte Munzur'a, Erciyes'e, Çukurova'ya, Dicle'ye, Fırat'a Türkiye'nin dört bir tarafında selam gönderiyoruz. Biz hep birlikte Türkiye'yiz diyoruz. Türkiye'yi bölmek, mecalsizleştirmek, Türkiye'yi yoluna taş döşemek isteyenlere karşı biz hep birlikte Türkiye'yiz diyoruz ve hep birlikte Türkiye'yi savunuyoruz" dedi.

Normalde köy şenliklerine, festivallerine katılmadıklarını ancak Tekmen'de düzenlenen etkinliğin amacının Aybüke öğretmene hediye edilmesi nedeniyle mecliste bulunan siyasi partilerle birlikte geldiklerini anlatan Uslu, "Tıpkı 15 Temmuz'da ve daha öncesinde birlikte olduğumuz gibi yine Anadolu'yu tek yürek halinde temsil etmeye devam edeceğiz. Bu ağaçlar dikilir. Bu yollar yapılır. Her şey olur. Ancak Türkiye'nin huzurunu, istikrarını, istikbalini bozmak isteyenlere karşı bir olalım, iri olalım, diri olalım" diye konuştu.

CHP Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Tufan Köse de Geleneksel Çaldağ Yayla etkinliklerine her defasında ayrı bir hevesle ayrı bir heyecanla geldiğini ancak bu sefer gelişlerinin anlamının çok daha büyük olduğunu belirterek, "Bu defa bu şenlik genç yaşında memleketinden uzak diyarda ama Türk bayrağının bir yerde hain teröre kurban verdiğimiz Aybüke hocamızın anısını yaşatmak ve manevi huzurunda bir kez daha eğilmek üzere geldik. Buradan tüm şehitlerimize, yakınlarına başsağlığı diliyorum, Düşmanlarımız şunu bilsinler. Çaldağ'dan sergilediğimiz birlik ve beraberliğimizi devam ettirdiğimiz sürece onlara korku salmaya dostlarımıza da güven vermeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

MHP Osmaniye milletvekili Doç. Dr. Ruhi Ersoy ise Aybüke öğretmenin şehadetinin yüreklerini sızlattığını söyledi. Aybüke öğretmenin mezarını ziyaret etmek ve ailesini görmeyi AK Parti Çorum milletvekili Salim Uslu'ya ilettiğini Tekmen Derneği'nin vefa örneğinin de buna vesile olduğunu anlatan milletvekili Ersoy, "Bu vesile ile birlik ve beraberliğin bir parçası olmanın ayrı bir hazzını yaşıyoruz. Salim bey buradan Munzur'a selam etti. Orada da Necmettin öğretmenimiz aynı hainler tarafından şehit edildi. Şehadet şerbetini içti. Ama güzel olan aynı birlik ve beraberlik içerisinde siyaset üstü tavırla CHP İl Başkanı bütün duyguları ifade eden bir konuşma yaptı. Tunceli'de teröre karşı birlik ve beraberlik toplantıları yapıldı. Türk milletinin azim ve kararlığı yegane serveti ve sermayesi bu birlik beraberliği ve samimiyetidir. Bu samimiyeti merkeze alan yürekler sızlasa da Aybükelerin ve Necmettinlerin arkasından koşarak gidilmelidir. Aybüke estetikle, sanatla musiki ile o gençleri eğitip topluma kazandırıyordu. Necmettin ise o gençlere okuma yazma öğretiyordu. Tekmenliler Derneğine Aybüke'ye gösterdikleri vefa ile teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

AK Parti Çorum milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ise bir evladın kolay yetiştirilmediğinin altını çizerek, "Böyle bir evlat yetiştirmek çok güç. Bu ağırlığı güçlüğü sizler taşıyorsunuz. Sizler bizler tüm partililer AK Parti, CHP, MHP demeden Çaldağ'da bir araya geldik. Bunu tüm dünya görüyor. Biz bu gücü gösterdiğimiz sürece dünyaya gücümüzü göstereceğiz. Bir Aybüke. Bir Necmettin kolay yetişmiyor. Onların kanı, canı bize emanet. Bu bayrak bu toprak bize emanet. Ruhi beye teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberlik içinde mutlu bir Türkiye'de yaşamak istiyoruz. Benim hürriyetime saygı duyana bende herkese saygı duyarım. Ben çocuğumu şehit verirken kimsenin egemenliği altına giremem" dedi.

Program şehitler için okunan duanın ardından sona erdi.

Aybüke öğretmen için bir araya gelen siyasiler birlik ve beraberlik mesajı verdi

Aybüke öğretmen için bir araya gelen siyasiler birlik ve beraberlik mesajı verdi

Aybüke öğretmen için bir araya gelen siyasiler birlik ve beraberlik mesajı verdi

Aybüke öğretmen için bir araya gelen siyasiler birlik ve beraberlik mesajı verdi

Aybüke öğretmen için bir araya gelen siyasiler birlik ve beraberlik mesajı verdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim