• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 16 °C

Avukatlar, Günlerini Buruk Kutladı

Avukatlar, Günlerini Buruk Kutladı
Mersin Barosu, Avukatlar Günü'nü buruk kutladı. Terör belası ve verilen şehitler nedeniyle günlerini gönül rahatlığıyla kutlayamadıklarını belirten...

Mersin Barosu, Avukatlar Günü'nü buruk kutladı. Terör belası ve verilen şehitler nedeniyle günlerini gönül rahatlığıyla kutlayamadıklarını belirten Baro Başkanı Alpay Antmen, "Vazgeçtik artık avukatların her yıl artan sorunlarından bahsetmekten ve kendimiz için bir şey istemekten. Artık Türkiye'nin en önemli sorunu demokrasi ve terör sorunudur" dedi.

Mersin Barosu, 5 Nisan Avukatlar Günü ve Avukatlar Haftası dolayısıyla sabah saat 09.30'da Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenledi. Baroya kayıtlı avukatların cübbeleriyle katıldığı törende, Başkan Alpay Antmen'in Atatürk Anıtı'na çelenk koymasının ardından, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Törende bir konuşma yapan Baro Başkanı Antmen, Türkiye'de yaşanan terör olaylar ve her gün gelen şehit haberleri nedeniyle Avukatlar Günü'nü gönül rahatlığı içinde kutlayamadıklarını ifade etti. "Vazgeçtik artık avukatların mesleki ve ekonomik sorunlarından bahsetmekten. Vazgeçtik kendimiz için herhangi bir şey istemekten" diyen Antmen, avukatların yıllardan bu yana yaşadıkları sorunların katlanarak büyüdüğünü ve artık çözülemeyecek gibi göründüğünü söyledi. Avukatların ciddi ekonomik sıkıntılarla boğuştuklarını, ancak her yıl dile getirdikleri bu sorunlardan bahsetmenin bile artık bir anlamı kalmadığını ifade eden Antmen, "Güzel ülkemizde terör belası içimizi acıtıyor. Bu ülkenin genç fidanları, emperyalistlerin daha çok semirebilmesi uğruna birer birer vatan toprağına düşüyor. Yargının siyasallaşması, demokrasimizin sırat köprüsünden geçmesi, hukukun üstünlüğü ilkesinin zedelenmesi her şeyin önüne geçiyor. Üzgünüz ama ümitlerimizi kırmayacağız, yılmayacağız. Üzgünüz ama Ulu Önder Atatürk'ün dediği gibi yılmadan daha çok çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

"ARTIK TÜRKİYE'NİN EN ÖNEMLİ SORUNU DEMOKRASİ VE TERÖR SORUNUDUR"

Avukatların çözülemeyen sorunlarının artık ikinci planda kaldığına işaret eden Antmen, "Artık Türkiye'nin en önemli sorunu demokrasi ve terör sorunudur. Şiddetin hüküm sürdüğü, tam ve çağdaş demokrasinin olmadığı bir ortamda hukukun varlığından söz edilemez. Türkiye'nin demokratikleşme standartlarının her geçen gün artırılması, özgürlüklerin ve hakların genişletilmesi, adalet duygusunun neredeyse yok olduğu ortam yerine tam demokrasinin inşası gereklidir. Ayrıca, ülkemizi kana bulayan terör belasından da bir an önce sıyrılmak gerekmektedir. Güzel ülkemiz için bu alçak ve hain terör hukuk sınırlarını aşmadan her ne pahasına olursa olsun bitirilmek zorundadır" ifadelerini kullandı.

Avukatların sorunlarını aktaran ve bir an çözüm isteyen Antmen, halka da seslenerek, avukatları ve savunma mesleğini yalnız bırakmamaları çağrısında bulundu. Antmen, vatandaşlara, "Biz avukatlar ve Mersin Barosu olarak, hukukun üstünlüğü, insan hakları ve adalet düşüncelerini savunmaya ödünsüz biçimde devam edeceğiz. Yanımızda durunuz. Biz Mersin Barosu olarak, hiçbir siyasi mülahaza gözetmeksizin ülkemizde terör belası ve laik, demokratik, sosyal hukuk devleti ilkesi ile bağdaşmayan tüm uygulamaların karşısında yer alacağımız bildirir, ülke siyasetinin tüm aktörlerini daha duyarlı olmaya davet ederiz. Siz de yanımızda yürüyünüz" diye seslendi.

"BAĞIMSIZ YARGIYA, İNSAN HAKLARINA, ADALETE, HUKUKA HEP BİRLİKTE SAHİP ÇIKALIM"

Hükümete de hukuktan, savunmadan, avukatlardan uzak durmamaları çağrısı yapan Antmen, şunları söyledi: "Bu ülke hepimizin, hukuk hepimiz için. Gelin el ele verelim, her kesimin kendi içinde hissedeceği evrensel hukuk normları ışığında güzel yarınları birlikte inşa edelim. Her şeye rağmen, ümitsizliğe kapılmadan, demokrasiye, barışa, kardeşliğe, Cumhuriyetimizin temel kazanımlarına, tam bağımsız yargıya, insan haklarına, adalete, hukuka hep birlikte sahip çıkalım. Avukatlar ve Baroların da tam desteğiyle terörü bitirelim, yurttaşlarımızın refah seviyesi için hep birlikte çalışalım."

Artmen, konuşmasını tüm meslektaşlarının Avukatlar Günü'nü kutlayarak tamamladı.

Tören, Antmen'in konuşmasının ardından sona erdi.

Avukatlar, Günlerini Buruk Kutladı

Avukatlar, Günlerini Buruk Kutladı

Avukatlar, Günlerini Buruk Kutladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim