• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Avukat Ömer Turanlı: İddianame aşure çorbasına benziyor

Avukat Ömer Turanlı: İddianame aşure çorbasına benziyor
Selam Tevhit terör örgütünü soruşturdukları için tutuklanan emniyet mensupları, 18 ay sonra hakim karşısına çıktı.

Selam Tevhit terör örgütünü soruşturdukları için tutuklanan emniyet mensupları, 18 ay sonra hakim karşısına çıktı. Duruşmanın ikinci günü öncesi konuşan Avukat Ömer Turanlı, iddianameyi aşure çorbasına benzetti. Turanlı, "Her sazdan, her telden bir cümbüş var. Gökkuşağı gibi. İnanının Fransa'da gerçekleşen Charlie Hebdo olayının bununla alakası var denilse inanın mahkeme onu bile kabul eder. İddianame savcısı zaten Brezilya olayını da bağlamış. Onu bile mahkeme kabul etti. Dolayısıyla biz böyle bir cümbüşün içerisinde yargılama yapıyoruz." dedi.

Duruşma öncesinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde açıklamalarda bulunana Ömer Turanlı, "Duruşmanın ikinci gününde de reddi hakim talebinde bulunacaklarını ifade eden Turanlı, "Reddi hakim taleplerimiz bittikten sonra tahliye taleplerine geçeceğiz. Yalnız mahkeme heyeti dosyanın hızlı bir şekilde bitirilmesi yönünde bir tavır sergiliyor. Şuanda mevcut dosyanın uzaması müvekkillerimizin aleyhine olacak. Müvekkillerimiz 2 senedir hiçbir delil gösterilmeden tutuklu bulunuyor. Mahkemeyle yeni yüzleştik. Ama mahkeme de hızlıca karar verme yoluna gitmektedir." diye konuştu.

Mahkeme heyetinin dosyanın kapsamından haberdar olmadığını ifade eden Turanlı, "Bunu duruşma safhasında çok net bir şekilde gördük. Bu soruşturma nerede başladı? Denildi ki 7 bin kişi dinlenildi. Şuan mahkeme heyeti bu algıyla hareket ediyor. Bu dosyada kaç kişi dinlenildi bunun teknik ve fiziki takibi nedir mahkeme heyeti bunu bilmemektedir. 10 bin sayfayı bir mahkeme heyetinin inceleme şansı da yoktur. Dolayısıyla bu dosyanın her yönüyle araştırılıp ona göre hükmünün tesis edilmesi gerekiyor. Bu dosyanın sonunda müvekkillerimiz beraat edecek. Selam Tevhit dosyasındaki gerçek ajanlar ve casuslar yargılanacak." şeklinde konuştu

Mahkeme sonunda gerçeklerin anlaşılacağını anlatan Turanlı, "Mahkeme salonunda biz kimin casus olup olmadığını, kimin hangi ülkenin istihbaratına çalıştığını adeta insanların kafasına çakar gibi çakacağız. Bu dosyanın sonunda bizim müvekkillerimizin gerçek vatan evladı olduğunu hiçbir şekilde hiçbir ülkenin menfaati doğrultusunda hareket etmediği, sadece ülkemizin birlik ve beraberliği için çalıştıklarını herkes görecek. Sonunda da bu insanlardan özür dilenecek." açıklamasını yaptı.

Mahkeme heyetinin her şeyi dosyaya alındığını belirten Turanlı şöyle devam etti: "Reza Zarrab'ın nasıl bir alakası var açıkçası ben göremedim. Mavi Marmara olayının hiçbir şekilde ilgi ve alakası yok. Ama mahkeme ne olursan ol gel edasıyla dosyaya konulan her şeyi kabul etti. Bu iddianame değil bana göre bir aşure çorbası. Her sazdan, her telden bir cümbüş var. Gökkuşağı gibi. İnanının Fransa'da gerçekleşen Charlie Hebdo olayının bununla alakası var denilse inanın mahkeme onu bile kabul eder. İddianame savcısı zaten Brezilya olayını da bağlamış. Onu bile mahkeme kabul etti. Dolayısıyla biz böyle bir cümbüşün içerisinde yargılama yapıyoruz."

Avukat Ömer Turanlı: İddianame aşure çorbasına benziyor

Avukat Ömer Turanlı: İddianame aşure çorbasına benziyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim