• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 16 °C

Avukat Kemal Şimşek: Biz buna asrın casusluk dosyayı diyoruz

Avukat Kemal Şimşek: Biz buna asrın casusluk dosyayı diyoruz
Selam Tevhit terör örgütünü soruşturdukları için tutuklanan emniyet mensupları, 18 ay sonra hakim karşısına çıkıyor.

Selam Tevhit terör örgütünü soruşturdukları için tutuklanan emniyet mensupları, 18 ay sonra hakim karşısına çıkıyor. Duruşma öncesinde "Biz bu dosyaya müvekkillerin tabiri ile asrın casusluk dosyayı diyoruz." diyen Avukat Kemal Şimşek, "Umarım gizlilik kararı alınmaz. Eğer gizlilik kararı alınmazsa elimizdeki tüm belge ve bilgilerle bu iddiaların asılsız olduğunu ortaya koyacağız." dedi.

Selam Tevhit örgütüne yönelik soruşturmayı yürüten polislere ilişkin açılan davanın ilk duruşmasına başlandı. Aralarında Emniyet müdürleri Yurt Atayün ve Ömer Köse'nin de bulunduğu çok sayıda emniyet mensubu ile MİT TIR'ları soruşturmasından tutuklanan 26 asker hakim karşısına çıkıyor.

Duruşma öncesinde Avukat Kemal Şimşek dava ile ilgili basın mensuplarının sorularını cevapladı. "Biz bu dosyaya müvekkillerin tabiri ile asrın casusluk dosyayı diyoruz." diyen Şimşek, "Malumunuz olduğu üzere İstanbul emniyetinde görev yapmış ve birçoğunun terörle mücadele personelinden oluşan müvekkiller Uğur Mumcu ve Taner Kışlalı gibi birçok suikaste ve birçok silahlı eylemde usulsüzlükler nedeniyle yargılanmakta. 150 sanıktan ve binden fazla şikayetçiden oluşan bu dosyanın 10 bin 500 sayfalık iddianamesi üzerinde çalışıyoruz. Her satırını cümle cümle çürütecek elimizde veriler ve doneler mevcut. Yargılama safhasında bunları ortaya koyacağız. Suçlamanın hepsi asılsız. Müvekkiller haksız bir şekilde cezaevinde. Yargılamanın açılmış olması da ayrıca önemli." diye konuştu.

'İDDİALARI ÇÜRÜTMEYE HAZIRIZ!'

İddiaların ne kadar asılsız olduğunun ortaya çıkacağını aktaran Şimşek, "Umarım gizlilik kararı alınmaz. Bu tarz dosyalarda bazı hakikatlerin ortaya çıkmasının yaratacağı olumsuz koşullar nedeniyle anında gizlilik kararı alınabilmekte. Eğer gizlilik kararı alınmazsa elimizdeki tüm belge ve bilgilerle bu iddiaların asılsız olduğunu ortaya koyacağız. İddianamenin ve eklerin mahkeme tarafından yeteri kadar incelenebildiğini düşünmüyoruz. Biz iddiaları çürütmeye hazırız. Her bir müvekkilim vatanı ve milleti için gönülden görev yapmış insanlar. Bir tek imzada dahi usulsüzlük bulunmamakta. Bir darbe dosyası bu kadar aleni bir şekilde mahkeme kararıyla, savcılık kovuşturması ile yürütülmez." ifadelerini kullandı.

Avukat Kemal Şimşek: Biz buna asrın casusluk dosyayı diyoruz

Avukat Kemal Şimşek: Biz buna asrın casusluk dosyayı diyoruz

Avukat Kemal Şimşek: Biz buna asrın casusluk dosyayı diyoruz

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim