• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Avrupa’nın En İyi Projeleri Arasına Girdi

Avrupa’nın En İyi Projeleri Arasına Girdi
Hayvansal gıdaların etkin izlenebilirlik sistemlerinin Avrupa Birliği (AB) standartlarında incelenmesi Erasmus projesi, 2015 yılında AB projeleri içinde 90...

Hayvansal gıdaların etkin izlenebilirlik sistemlerinin Avrupa Birliği (AB) standartlarında incelenmesi Erasmus projesi, 2015 yılında AB projeleri içinde 90 puan ile ilk onda yer almayı başardı.

Eskişehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Tükoder Eskişehir Şubesi, Eskişehir Ticaret Odası, Sivrihisar Belediyesi Başkanlığı, Eskişehir Bilecik Veteriner Hekim Odası'nın da paydaş (yerel ortak) olarak katıldıkları Erasmus Projesi'nin çalışmalarına başlandı. Proje ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Tüketicileri Koruma Derneği Şube Başkanı Sülahi Özalp, "Bu önemli AB projesinin tüketicilerimize, üreticilerimize ve satıcılarımıza büyük fayda sağlayacağı açıktır" dedi.

"Hayvansal gıdaların etkin izlenebilirlik sistemleri AB standartlarında incelenmesi" konulu proje ile ilgili Özalp, şöyle devam etti:

"Proje kapsamında ülkemizdeki hayvansal kökenli gıdaların etkin izlenebilirlik sistemlerin oluşturulması, var olanların geliştirilmesi ve AB müktesebine uyum sağlanması amacıyla İrlanda ve Almaya'daki iyi uygulamaların yerinde iş başı ziyareti ile bilgi ve tecrübelerin karşılıklı aktarılması sağlanacak. Konunun gıda olması ve gıda tüketiminin önemi en başta üretim aşamasında başlayarak üretim, paketleme, satış öncesi hazırlıkları, gıdaların kimliklerini içeren künye sistemleri, üretim esnasında ve tüketime sunulması esnada denetimlerinin en sağlıklı şekli ile yapılması konularında AB projesinin önemi bir kez daha artmaktadır. Bu nedenle ki çok titiz bir şekilde Tarım İl Müdürlüğünün hazırlamış olduğu ve yukarıda bahsedilen paydaşların da katılımları ile hayvansal gıdaların etkin izlenebilirlik sistemleri AB Erasmus projesinin 90 Puanla ilk on başarılı proje arasına girmesi sevindiricidir. Tüketicilere yönelik yapılan her çalışmanın yanında Tükoder yer almıştır bundan sonrada yer almaya devam edecektir. Yapılan projenin tüm illere örnek olmasını da temenni ederiz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim