• BIST 9898.66
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Avrupalılar temizlenmiş, işlem görmüş ve yemeye hazır balık istiyor

Avrupalılar temizlenmiş, işlem görmüş ve yemeye hazır balık istiyor
Su Ürünleri Tanıtım Grubu (STG), Avrupa'da tanıtım çalışmalarına devam ediyor.

Su Ürünleri Tanıtım Grubu (STG), Avrupa'da tanıtım çalışmalarına devam ediyor. Almanya'nın Bremen şehrinde 14-16 Şubat 2016 arasında düzenlenen Fish International 2016 Fuarı'na katılan STG, su ürünlerini başta Almanlar olmak üzere Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden gelen ziyaretçilere tanıtarak Türkiye'yi temsil etti. Türkiye'de 2015 yılında ihracatı düşmeyen nadir sektörler arasında yer alan su ürünlerinin yurtiçi ve yurtdışındaki tanıtım elçisi STG, önemli ihracat pazarlarından olan Almanya'daki fuara bu yıl dördüncü defa katıldı. Türkiye'nin su ürünleri ihracatında üçüncü büyük pazar konumundaki Almanya'ya satış miktarı, 2015 yılında yüzde 9 artarak 62 milyon euroya yükseldi. Avrupalılar temizlenmiş, ısıl işlem görmüş ve yemeye hazır balık talep ediyor.

Fuarla ilgili değerlendirmelerde bulunan STG Başkanı Melih İşliel, "Önceki yıllara göre Fish International'ın çok daha iyi yerlere geldiğini gözlemledik. Bu yıl fuara katılım sağlayan Türk firma sayısında da artış yaşandı. Almanya'ya başta çipura, levrek ve alabalık olmak çok çeşitli su ürünleri ihraç ediyoruz. Özellikle çipura, ihracatımızın parlayan yıldızı oldu. Ülkemizde önemli miktarda Alman turist ağırlamamızın da balıklarımızın Almanlar tarafından beğenilmesinde rol oynadığını düşünüyoruz." diye konuştu.

Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan ise fuarda gördükleri ilgiden memnun olduklarını belirterek, şunları söyledi: "Tanıtım grubumuz, iki yılda bir gerçekleştirilen bu fuara dördüncü defa katılıyor. Bu fuarda bir kez daha gördük ki Avrupalılar temizlenmiş, ısıl işlem görmüş, tüketime hazır halde balık talep ediyorlar. Balıklarımız, gerek burada yaşayan Türk vatandaşlarımız gerekse Almanlar tarafından tercih ediliyor. Almanya'ya 2014 yılında 57 milyon euro olarak gerçekleşen su ürünleri ihracatımız, 2015 yılında 62 milyon euroya yükseldi. Almanya, en çok su ürünleri ihracatı gerçekleştirdiğimiz üçüncü ülke olması sebebiyle de bizim için önemli bir pazar olmaya devam ediyor."

Bu yıl 15.'si düzenlenen Fish International'a 22 ülkeden 273 firma katılırken üç günde yaklaşık 11 bin kişi ziyaret etti. Türkiye'den altı firmanın katılımcı olarak yer aldığı fuara üretici ihracatçı firmalar, toptancılar, otel, restoran ve catering hizmeti veren işletmelerin ilgisi yoğundu. STG'nin 32 metrekare stantla yer aldığı fuar süresince şefler Recep Kırhan ve Timur Özakcan tarafından çeşitli sunumlarla hazırlanan fileto levrek ve çipura, yaklaşık 3 bin ziyaretçiye ikram edildi ve büyük beğeni topladı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim