• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 15 °C

Avrupa Birliği Heyetinden, Fatma Şahin’e Ziyaret

Avrupa Birliği Heyetinden, Fatma Şahin’e Ziyaret
Avrupa Birliği Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Komiser Johannes Hahn ve beraberindeki heyet, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı...

Avrupa Birliği Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Komiser Johannes Hahn ve beraberindeki heyet, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i ziyaret etti.

Ziyaretin ana sebebi olan Suriyeli mülteciler ile ilgili konuların konuşulduğu ziyaret yaklaşık bir buçuk saat sürdü. Ziyaret sırasında konuşan GBB Başkanı Fatma Şahin "Bu süreç 5 yıl boyunca karşımıza çıkan yönetmeniz gereken bir alan olarak ortaya çıktı hem insani olarak hem vicdani olarak hem şehir olarak hem de bölgesel bu sınavdan başarıyla çıktığımızı düşünüyorum. Mülteci meselesini çok ciddi bir şekilde yönetmeye ve bu süreçte hem kendi vatandaşımızın hakkını hukukunu koruyor, hem onların yaşam kalitesini aşağı çekmeyecek tedbirler almayı ön planda tuttuk. Ama çok üzüldüğümüz bir nokta var. Bütün misafirlerimize buradaki gördüklerimizi anlatmamıza rağmen özellikle Avrupa Birliği'nden gelen heyetler, burada Aylan bebek ölene kadar, mülteciler kendi sınırlarına gelene kadar hepsi üç maymunu oynadılar ve bu sorunu görmemeye çalıştılar, yok saydılar. Belediye olarak bir yerel yönetimin başı olarak özellikle konuk ihtiyacı en temel ihtiyacımız ve 50 bin konut gibi yeni bir şehir kurmaya çalıştık kurmak zorunda kaldık. Çünkü dünya buna yeterince hassasiyet göstermeyince kendi çözümümüzü kendimiz üretmek zorunda kaldık. Yalnızca bu altyapı için 450 milyon liralık kanalizasyon altyapı yağmur suyu gibi yol gibi temel ihtiyaçlarını giderecek yatırım yapmaya başladık" şeklinde konuştu.

Avrupa Birliği Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Komiser Johannes Hahn ise, "Öncelikle şehrimizde karşılaşması olduğunuz mülteci sorunundan dolayı sizi ve çalışma arkadaşlarınızın çabalarını takdir etmekteyim" dedi. Hahn konuşmasının devamında, "Birkaç defa hükümet tarafından bize finansal açıdan ne gibi yardımlar bulunabiliriz gibi sorular geldi. Bu ilk defa geçtiğimiz senenin ilk bölümünde gerçekleşti. Tabi bunu anlamak mümkün çünkü hükümet de kendi başına bir şeyler yapma çabasındaydı geçmişten günümüze kadar yapmış olduğumuz müzakerelerde ortak bir karar alma aşamasına gelindi. Avrupa Birliği ülkelerinden yaklaşık 3 Milyar Euro'nun Türkiye'ye verildiğini de belirtmek isterim. Tabi bunun yanı sıra en önemli olan da Suriyeli göçmenlerin eğitilmesi bu harcamayı Unicef aracılığıyla yapıp en az 2 bin öğrencinin eğitime kazandırılması Türk hükümeti ile birlikte yürütmüş olduğumuz çalışmalarda Bu Suriyeli göçmenlerin katılımının yanı sıra bu sayının artmasını Arzu etmekteyiz. Ortada bir meblağ var bu meblağın ne zaman nerede kime harcanacağı oturup karar verilmesi gerekiyor" şeklinde ifadelere yer verdi.

Avrupa Birliği Heyetinden, Fatma Şahin’e Ziyaret

Avrupa Birliği Heyetinden, Fatma Şahin’e Ziyaret

Avrupa Birliği Heyetinden, Fatma Şahin’e Ziyaret

Avrupa Birliği Heyetinden, Fatma Şahin’e Ziyaret

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim