• BIST 9879.45
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

Avcı: “Türkmenistan, Dünyada Büyük İtibar Görüyor”

Avcı: “Türkmenistan, Dünyada Büyük İtibar Görüyor”
DEİK Türkiye-Türkmenistan İş Konseyi Başkanı Halil Avcı, dünyada büyük itibar görmeye başlayan Türkmenistan için Adana başta bazı kentlerde tanıtım...

DEİK Türkiye-Türkmenistan İş Konseyi Başkanı Halil Avcı, dünyada büyük itibar görmeye başlayan Türkmenistan için Adana başta bazı kentlerde tanıtım etkinlikleri düzenleyeceklerini söyledi.

Avcı, Türkmenistan'ın, 12 Aralık 1995 yılında Birleşmiş Milletler tarafından tarafsızlık statüsünü kazanmasının 20. yıldönümü dolayısıyla Tarafsızlık Bayramı'nı dünya liderleri ile kutladığını belirtti.

Kendisinin de İş Konseyi Başkanı olarak orada bulunup, bu toplantılara katıldığını belirten Avcı, Türkmenistan'ın uluslararası düzeyde gördüğü itibarı vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 4 bakan ve geniş bir resmi heyetle Türkiye'yi temsilinin iki ülke ilişkilerini daha da geliştirdiğini ifade eden Avcı, "Biz DEİK İş Konseyi olarak, Türkmenistan'la Türkiye'nin ekonomik ilişkilerini artırmak için çabalıyoruz. Bunun yanı sıra Türk ve Türkmen iş adamlarının güçlerini birleştirerek üçüncü ülkelerdeki projelerde birlikte iş yapabilmelerini de sağlamaya çalışıyoruz. Böylece Türkmenistan'ı da dünyada daha iyi tanıtabilmenin gönüllü elçiliğini yapmaya çabalıyoruz" ifadelerini kullandı.

Avcı, bu yöndeki çalışmalarını anlatırken şunları söyledi:

"4 Mart 2015'de Başbakan Gurbanguli Berdimuhamedov'un izni ile İstanbul'da Çırağan Sarayı'nda yapılan ve dünyanın çeşitli ülkelerinden çok sayıda iş adamını ağırlayan Türkmenistan Yatırım Forumu'nun düzenlemesinde DEİK olarak görev yaptık. Bu forum sayesinde dünyadaki iş adamları Türkmenistan'ı daha yakından tanıma ve yatırım imkanlarını görme fırsatı buldu. İzmir Enternasyonel Fuarı'nda ise Türkmenistan, fuarın özel konuk (partner) ülkesiydi."

Halil Avcı, geçmişte Türkmenistan ile ilgili DEİK İş Konseyi olarak, Kayseri, Mersin, İstanbul, İzmir ve İzmit'te Türkmenistan'ın tanıtım günleri yapıldığını hatırlatarak, 2016 yılında Adana, Konya ve Eskişehir'de benzer etkinlikler yapmayı planladıklarını kaydetti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim