• BIST 8718.11
  • Altın 2240.877
  • Dolar 32.3243
  • Euro 35.1697
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C

Avcı: “Şampiyonluk hikayesi ile yola çıkmadık”

Avcı: “Şampiyonluk hikayesi ile yola çıkmadık”
Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Karabükspor maçı sonrası ligin iki iyi takımının karşılaştığını ve keyifli bir mücadele olduğunu...

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Karabükspor maçı sonrası ligin iki iyi takımının karşılaştığını ve keyifli bir mücadele olduğunu söyleyerek, "Karabük çok iyi bir takım ve çok zorlu bir deplasman. Burada maç kazanmak kolay değil ama bugün bunu gerçekleştirdik" dedi.

Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında Medipol Başakşehir, deplasmanda Karabükspor'u 2-0 mağlup ederek liderliğini sürdürdü. Karşılaşmayı değerlendiren Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, "Özellikle rakibin kalecisinden oyunu başlatıp yönlendirmeyi doğru yapıp, rakibin bütün hücum opsiyonlarının sol taraftan çıktığından buraya baskı kademli destek yapmak ve oradan sonrasında geçişlerde de pozisyon bulmaktı. İkincisi rakibi merkeze oynatıp orada baskı yapıp bu pozisyonları orada yakalamaktı. İlk 45 dakika çok doğru çıktı bizim için. İlk 45 dakika iki takım için çok keyifli bir maç vardı oyun içinde. 60'a kadar oyunda iki gol bulup bu planların içinde oyun tamamen elimizin altında gitti. Rakip oyuna hamleler yaptı, oyuna biraz daha genişlik verdi ve kalemize çok daha otalar gelmeye başladı. Savunmamız doğru yerde durdu. Bugün ligin iyi takımları, koşu mesafesi en yüksek takıma karşı olarak oynadık. Karabükspor 120, biz ise 117 kilometre koştuk. Keyifli bir maç oldu. Buradan zor bir deplasmandan kazanıp dönmek çok önemliydi. Son 4 deplasmanda 10 gol attık ve yemedik, bu çok önemli" dedi.

"Şampiyonluk hikayesi ile yola çıkmadık"

Bu yola çıkarken, şampiyonluk hikayesi ile çıkmadıklarını da anlatan Avcı, "Hafta hafta düşünüyoruz. 2,5 senedir istikrarlı bir şekilde gelişiyoruz. Geçen hafta Konya maçına çalıştık onu kapattık. Bu hafta Karabük'e hazırlandık ve karşılığını aldık. Haftaya da Akhisar'a çalışacağız. Biz resme bütün bakmıyoruz. Hem Karabük halkına gösterdikleri ilgiden dolayı hem de kendi oyuncularımı ve Karabük'ün oyuncularını tebrik ediyorum. Güzel bir karşılaşma oldu. İki tane iyi takım karşılaştı ve bunun karşılığını biz aldık" dedi.

Emre Belezoğlu'nun ikinci yarı değişikliği ile ilgili bir soruya ise Avcı, "Adalesinde bir sertlik vardı. Riske etmek istemedik. Oyun 2-0 olunca riske almak istemedik. İkinci yarı oyunda olabilseydi, 60 dakikadan sonra geçişlerde kaybettiğimiz toplarda daha çok atak sonuçlandırma şansımız olabilirdi. Eğer Karabük 60 ile 90 dakika arasında daha baskılı ve orta yaptılar. Bir gol atsalardı Karabük'ü devreye sokardı. Böyle zor deplasmanda kazanmak bizim için önemliydi" ifadesinde bulundu.

Avcı: “Şampiyonluk hikayesi ile yola çıkmadık”

Avcı: “Şampiyonluk hikayesi ile yola çıkmadık”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim