• BIST 9753.94
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

ATSO Başkanı Pazvant "OSB Çevreye Zarar Vermeyecek"

ATSO Başkanı Pazvant "OSB Çevreye Zarar Vermeyecek"
Akçakoca Sanayi ve Ticaret Odası (ATSO) Başkanı Mehmet Pazvant son günlerde kamu oyunu meşgul eden OSB ile bazı açıklamalarda bulundu.

Akçakoca Sanayi ve Ticaret Odası (ATSO) Başkanı Mehmet Pazvant son günlerde kamu oyunu meşgul eden OSB ile bazı açıklamalarda bulundu.

"EĞİTİME ÖNEM VERİYORUZ"

ATSO Başkanı Mehmet Pazvant çalışmaları değerlendirerek "Çok genç, dinamik, enerjik bir kadro ile yönetime geldik. Şu ana kadar 4 proje ürettik. Üyelere eğitim, yurt dışı gezileri, MARKA ve KOSGEB ile ortaklaşa destek alarak vatandaşlarımızı iş sahibi yaptık. 270 öğrenciye girişimcilik sertifikası verdik. 17 tanesine iş kurma imkanı sağladık. Üyelerimizin yararına olacak faaliyetler yaptık. İyi bir binaya sahibiz ve 150 öğrenciyi 3 grup halinde 40 süre içerisinde eğitim verdik ve Avrupa'ya gönderdik" dedi.

SAHİLE MAHMUZ YAPILACAK

Akçakoca Balıkçı Barınağı ve mahmuzlar ile ilgili konuşan Pazvant "Barınakla ilgili çok güzel bir projemiz var. Yalnız size şunu hatırlatmak istiyorum. Barınağa yapılacak olan 540 metrelik Batı Mendireği Projesi ile Mahmuzlar Projesi çok ayrı bir projedir. Kesinlikle Batı mendireği yapılacaktır. 2015 yılında Kalkınma Bankası ödenek ayırmadı. Maliyeti yüksek olduğu için biraz bekletiliyor. 2015 projesi kapsamı içinde olmasına rağmen ödenek sıkıntısından dolayı gecikmeye uğradı. Sanırım 2016 yılında ödeneği çıkacaktır. Bizde bunu öğrenince maliyeti düşük olan başka bir proje sunduk. Bizler sahillerimizdeki turizmi canlandırmak için sahillerimize masrafı dahada az olan Mahmuzlar yapmak için bir proje sunduk. Bu proje ile sahillere mahmuzlar yapmak istiyoruz. Bu mahmuzlar sayesinde turizm dahada canlanacaktır. Bu mahmuzların incelemeleri devam ediyor. Sanırım iki ay içerisin de sonuçlanacaktır. Yani sonuçta Batı mendireğin maliyeti çok olduğu için şimdilik durduruldu, ama mahmuzların maliyeti az olduğu için bunu yapacağız'dedi.

Pazvant fındık konusunda yapılan çalışmaları değerlendirerek "Akçakoca'mızın en önemli ürünü fındık. Fındığı kesinlikle markalaştırmak lazım bunu yapacağız. Ticaret borsasının burada olmasını istiyoruz" dedi.

OSB ÇEVREYE ZARAR VERMEYECEK

Akçakoca'da yapımı planlanan OSB konusuna değinen Pazvant "OSB için gerekli işlemleri halen devam ediyor. Bir odanın verdiği şikayet dilekçesinden dolayı OSB çalışmaları geri durumda kaldı. Çok hızlı ilerleyen bir proje idi ama gecikmeye girdi. Ama bizler hedefimizden sapmış değiliz. Biz yeni bir ÇED Raporu daha hazırladık ve tekrardan teslim ettik. En kısa zamanda sonuç alacağımıza inanıyorum. Bizler çevreye zarar vermeyerek kaliteli güvenli bir sanayileşme istiyoruz. Buranın alt yapısının yapılması için Enerji Bakanlığından söz aldık. Yalnızca kamulaştırma için kredi alınacak ve en kısa zaman içerisinde bu proje hayata geçirilecektir" dedi.

İŞLETME FAKÜLTESİ İNŞAATINDA ÇALIŞMA BAŞLAYACAK

Akçakoca İşletme Fakültesi konusuna değinen Pazvant "Akçakoca'nın yaşam tarzına lüzum olan bir konudur. Akçakoca için çok önemlidir. Fakültenin gecikmesi şöyle olmuştur. Mevcut müteahhit binanın yüzde 75'ini yapmış durumdayken ihaleye giren diğer ikinci firmanın itirazından dolayı yaşanan 7 aylık bir gecikme var. 14 Ocak tarihinde Danıştaydan karar çıktı ve İkinci müteahhit davayı kazandı ve binanın bundan böyle yapım işini üstelendi. İnşallah 6-7 sonra ikinci firma binayı teslim edecektir. İşletme Fakültesi kesinlikle bizim hakkımızdır" diye konuştu.

Akçakoca'nın sanayi kenti olmadığını işaret eden Pazvant "Sanayileşmede kaliteli bir sanayi hedefliyoruz. Turizmde ise marka olmak istiyoruz. Tarıma odaklanıp çalışmalarımızı hep birlikte güvenceli bir şekilde yürütmeliyiz. Akçakoca'da STK yalnız biz değiliz. Her STK taşın altına elini koymalıdır. Bu güzel kentimizi hep birlikte markalaştırmalıyız. Vatandaşlarımız sanayi odasına hiç çekinmeden gelerek bizden her türlü bilgiyi alabilir" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim