• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 18 °C

ATSO Başkanı Koçaş İşbaşı Eğitim Programını Değerlendirdi

ATSO Başkanı Koçaş İşbaşı Eğitim Programını Değerlendirdi
Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş "İşbaşı Eğitim Programı" (İEP)" nda yapılan değişiklikler, uygulanması,...

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş "İşbaşı Eğitim Programı" (İEP)" nda yapılan değişiklikler, uygulanması, yararlanma şartları ile iş arayan ve işverene sağladığı katkılar hakkında değerlendirmede bulundu.

Başkan Koçaş, işbaşı eğitim programı, ilgili mevzuatı gereğince en az iki sigortalı çalışanı olan ve Kuruma kayıtlı işyerlerinde uygulanabileceğini belirterek, "Bu sayede artık bankalar, meslek birlik ve odaları, noterler, sendikalar da programdan faydalanabilecektir. Kurum tarafından istenen şartları sağlamak kaydı ile bir katılımcı İŞ-KUR tarafından azami 160 fiili gün desteklenmekte iken, bu süre 320 fiili güne çıkmıştır. 11 ve üstü mevcut sigortalı çalışanı olan işyerlerine, çalışan sayısının onda biri kadar katılımcı verilebilmekte iken işverenlerce katılımcıların en az yüzde ellisinin program sonunda istihdamının taahhüt edilmesi durumunda, fiili çalışan sigortalı sayısının en fazla yüzde otuzuna kadar katılımcı talep edilebilir. Açık öğretim ilkokulu, ortaokulu ve lisesi ile yükseköğretim öğrencileri hariç öğrenciler programa katılamaz iken şartları haiz olup programa devam etmelerine engel durumları bulunmayan öğrenciler de programa katılabilecektir" dedi.

Koçaş, özellikle işletmelerin personel maliyetlerini azaltacak olan işbaşı eğitim programı fırsatının Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri tarafından en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti. Başkan Koçaş, işbaşı eğitim programları hakkında üyeleri bilgilendirdi. 18 yaşından büyük, 29 yaşından küçük kişilerin program sonrasında 3 ay içinde işe alınması durumunda işe alan işverenlerin imalat sanayi sektöründe faaliyet gösteriyorsa 42 ay, diğer sektörlerde faaliyet gösteriyorsa 30 ay süre ile SGK işveren primi, işsizlik sigortası fonundan karşılandığını belirten Koçaş, "Ayrıca işverenler 30.06.2015 tarihine kadar başlayan işbaşı eğitim programlarına katılan kişileri işe almış olurlarsa 42 aylık süre 48 aya; 30 aylık süre ise 36 aya uzamaktadır. 30 yaşından büyüklerin istihdam edilmesi durumunda katılımcının cinsiyetine göre 6 aydan 30 aya kadar işveren sigorta primi İŞ-KUR tarafından karşılanmaktadır. Ayrıca, Programa katılan kişilere İŞ-KUR'un yaptığı ödemeler dışında programın düzenlendiği işveren tarafından yapılan ve aylık asgari ücretin yarısını geçmeyen fiili ödemelerin gelir vergisi kanunu gereğince vergi matrahından indirilmesi imkanı bulunmaktadır" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim