• BIST 9797.08
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

ATSO Başkanı Davut Çetin:

ATSO Başkanı Davut Çetin:
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, bu yıl kapılarını 50'nci kez açan ITB Berlin Fuarı'nda Antalya'ya yoğun bir ilginin olduğunu...

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, bu yıl kapılarını 50'nci kez açan ITB Berlin Fuarı'nda Antalya'ya yoğun bir ilginin olduğunu görmenin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Yurt dışında tanıtım, PR ve imaj çalışmalarının sürdürülmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Çetin, hepimizin birer turizm elçisi gibi çalışması büyük önem taşıyor" dedi.

Yönetim Kurulu Üyeleri Hüseyin Barut ve Ayhan Kızılsavaş ile ITB Berlin Fuarı'na katılan Başkan Davut Çetin, 3079 metrekarede kurulu bulunan Türkiye standını gezerek sektör aktörleri ile biraraya geldi. Başkan Çetin, Antalya'ya yoğun bir ilginin olduğunu gördüklerini belirterek, "Turizm sektörü Antalya ekonomisinin lokomotifi konumunda. Hemen hemen tüm sektörler de turizm vesilesi ile yaşanan ekonomiden bir şekilde pay alıyorlar. Bugüne kadar Antalya turizminin yarısını Rusya ve Almanya pazarı oluşturuyordu. Bu yıl Rusya pazarında bir kriz yaşıyoruz ve Almanya pazarı bizim için çok daha önemli hale geldi. Berlin'de Avrupalı'nın Antalya'yı sevdiğini bir kez daha görüyoruz. Ancak gösterilen ilgiyi turizm rakamlarına yansıtmak için PR, tanıtım ve imaj yenileme çalışmalarımızı sürdürmeliyiz." dedi.

Antalya'ya ayrılan bölümde EXPO 2016'nın görselli tanıtımları hayli ilgi çekerken, Manavgat, İbradı, Kemer, Alanya, Serik ilçelerinin standlarını ziyaret eden ATSO heyeti görüş alışverişlerinde bulundular. Vali Muammer Türker ile birlikte standları gezen Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'a Antalya turizmi için kültür sanatın önemini anlatan Davut Çetin "Sayın Bakanımızın ITB'ye katılması Bakanlığımızın sektörün arkasında olduğuna dair güçlü bir mesaj verdi, kendisine teşekkür ediyorum. Özellikle bu yıl imaj çalışmalarımıza ağırlık vermek durumundayız. Özellikle Expo2016'nın Antalya tanıtımında aktif olarak kullanılması turizme olumlu katkı yapacaktır. Antalya tanıtımının ülkemizin yaşadığı olumsuz gelişmelerden sıyrılıp EXPO, G20 gibi Dünya çapında etkinliklerle yapılması son derece önemlidir." dedi.

HERKES TURİZM ELÇİSİ OLMALI

Turizme ve dolayısı ile ülke ekonomisine katkı için herkesin el birliği ile çalışması gerektiğini kaydeden Başkan Çetin "Önemli oranda turizme dayalı Antalya ticaret hayatını zor bir süreç bekliyor. Bu zor süreci atlatmak için Antalya'da yaşayan yabancı kökenli hemşerilerimizin, yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın, ihracatçılarımızın, hatta yurtdışı eğitimlere giden öğrencilerimizin, kısaca hepimizin birer turizm elçisi gibi çalışması büyük değer taşıyor.

Diğer taraftan Antalya sadece deniz-kum-güneş turizminden ibaret de değil, tarihinin yanına artık sanat ve kültür de eklendi. Expo 2016 ile birlikte, Odamızın kurduğu Antalya Kültür Sanat'ta Andy Warhol eserleri sergilenecek. Alış-Veriş Festivali hazırlıklarımız son hızı ile devam ediyor. Antalya'da tatil yapmayı seçen misafirlerimizi buralara da bekliyoruz." dedi.

ATSO Başkanı Davut Çetin:

ATSO Başkanı Davut Çetin:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim