• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 16 °C

Atıl Durumdaki Tarihi Gar Binası Hayat Bulacak

Atıl Durumdaki Tarihi Gar Binası Hayat Bulacak
Manisa'nın Yunusemre ilçesindeki atıl durumda bulunan tarihi Horozköy Gar Binası Yunusemre Belediyesi tarafından yeniden canlandırılacak.

Manisa'nın Yunusemre ilçesindeki atıl durumda bulunan tarihi Horozköy Gar Binası Yunusemre Belediyesi tarafından yeniden canlandırılacak. Kadınlara yönelik kurs ve aktivitelerin yapılacağı binada çocuklar da, anneleri kurs görürken; kendileri için restore edilecek vagonda hem eğlenecek hem eğitim görecek.

Horozköy'de atıl durumda olan tarihi gar binası Yunusemre Belediyesi'nin çalışmaları sonucu yeniden cazibe merkezi olmaya hazırlanıyor. Yunusemre Belediyesi Fen İşleri ekipleri, kadınlar için çeşitli kurs ve aktivitelerin düzenleneceği tarihi binada çalışmalarını tamamladı. Proje kapsamında garın yanındaki alana 24 metrelik vagon konuşlandırılacak. Restore edilecek vagonda anneleri kursa katılan minikler, hem eğlenecek hem de eğitilecek.

YUNUSEMRE BELEDİYESİ TARİHİ YAPIYI GÜNÜMÜZE KAZANDIRACAK

Proje hakkında bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Saniye Altay, projenin tamamlanmasıyla bölgenin cazibe merkezi haline geleceğini ifade etti. TCDD'ye kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkür eden Altay, "Yaklaşık bir yıl önce TCDD'yle bir protokol imzalayarak şu anda kullanılmayan Horozköy Gar binasının kullanım hakkını almıştık. Binanın kullanıma hazır hale getirilmesi bizim için yeterli değildi. Burada gerekli düzenlemeleri yaparak cazibe merkezi haline getirmek için proje çalışmalarını yaptık. Söz konusu bina restorasyon projesinde kadınlara yönelik birtakım aktivitelerin yapılmasına imkan verilecek şekilde restore edildi." diye konuştu.

ÇOCUKLAR İÇİN VAGON KREŞ

Yalnızca kadınları değil, çocukları da düşünerek hareket ettiklerini anlatan Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Altay sözlerini şöyle tamamladı:

"Kadınlara yönelik birtakım şeyler yaptığınızda çocuklarımızı da düşünmemiz gerekiyor. Ancak tarihi bir yapıda dokuyu bozmamak adına böyle bir alan yapmak mümkün değil. Biz dokuyu bozmamak adına yine TCDD'den talepte bulunarak vagon istedik. Vagon şu anda tadilattan geçmeyi beklerken; ray ve traversleri kurumun Manisa'da hizmet veren makine ikmal bölümüyle çalışma yaparak çok kısa bir süre içerisinde bölgeye sevk edip montajını yaptık. Vagondaki restorasyon tamamlandığında hem kadınlara hem çocuklara çok güzel bir aktivite alanı kazandıracağız. Yunusemre Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Çerçi'nin girişimleri ile yeni bir projeyi daha tamamlayacağız."

Atıl Durumdaki Tarihi Gar Binası Hayat Bulacak

Atıl Durumdaki Tarihi Gar Binası Hayat Bulacak

Atıl Durumdaki Tarihi Gar Binası Hayat Bulacak

Atıl Durumdaki Tarihi Gar Binası Hayat Bulacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim