• BIST 8718.11
  • Altın 2245.336
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1889
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Atatürk Üniversitesi toplum ile iç içe

Atatürk Üniversitesi toplum ile iç içe
Atatürk Üniversitesi, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı ve Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü'nün geçtiğimiz nisan ayında imzaladığı protokol kapsamında...

Atatürk Üniversitesi, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı ve Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü'nün geçtiğimiz nisan ayında imzaladığı protokol kapsamında denetimli serbestlik hizmetinde çalışan hükümlülerin fidan dikimi gerçekleştirildi.

Etkinliğe; Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Ünal Bingül, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Mehmet Metin Kahraman, Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Mustafa Çetin, Erzurum Orman Genel Müdürü Şaban Bıyıklı, daire başkanları, kurum amirleri ve denetimli serbestlik hizmetinde çalışan hükümlüler katıldı.

Rektör Çomaklı: "İçinde Bulunduğumuz Toplumla İletişim Halindeyiz"

Denetimli Serbestlik kapsamında kamu yararına çalıştırma yükümlülüğüne tabi tutulan hükümlülerin çalıştırılmalarını esas alan işbirliği protokolü kapsamında hükümlülerin topluma yararlı işlerde çalıştırılmalarının hedeflendiğine dikkat çekerek sözlerine başlayan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı; "Bu işbirliği ile hükümlülerin yeniden suç işlemelerini engelleyici tedbirlerin alınması ve orman alanlarının artırılması amaçlanmaktadır. Bu sayede hem fidanlar toprakla buluşacak, hem de hükümlülerimiz bir fidan dikmenin mutluluğunu yaşayarak ormanları koruma noktasında bilinçlenmiş olacak" dedi.

"Güçlü Bir Üretim Üssüne Dönüşmek İçin Çalışmalarımız Aralıksız Sürüyor"

Atatürk Üniversitesinin, bölgesi ve ülkesi için güçlü bir üretim üssüne dönüşmesi adına çalışmaların aralıksız sürdüğünün altına çizen Rektör Çomaklı; "Artık kapılar açık, teknoloji ve proje peşinde koşan bir üniversite profilimiz var. Toplumumuzun sosyal huzuru ve gelişmesi için ne yapılması gerekiyorsa Üniversitemiz bu konuda üstüne düşeni yapmaya her zaman hazırdır. Burada dikilecek her fidanın, kişinin etkin pişmanlık duymasını sağlamasına, kişilerin cezalarını toplum içerisinde denetim ve gözetim altında çekmelerine ve dolayısıyla toplumsal barışa katkı sağlamasına vesile olmasını diliyor, hepinizi saygılarımla selamlıyorum" ifadelerini kullandı.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal: "Çağdaş Ceza İnfaz Sistemi Anlayışını Uyguluyoruz"

Böylesine anlamlı bir etkinliğin paydaşı olmaktan memnuniyet duyduklarını ifade eden Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal: "Üç kurumun buluşmasına vesile olan ve böylesine güzel bir günde bizlere ev sahipliği yapan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı başta olmak üzere, denetimli serbestlik müdürlüğümüze, infaz koruma memurlarımıza ve hükümlü arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığımız, Atatürk Üniversitemiz ve Erzurum Orman Bölge Müdürlüğümüzün ortaklaşa düzenlediği proje için bugün bir araya geldik. Malumunuz çağdaş ceza infaz sistemi anlayışının bir sonucu olarak yüz yıla aşkın bir süredir dünya üzerinde uygulanan, ülkemizde ise 11 yıldır devam eden denetimli serbestlik hizmetlerinin amacı; suçluları hapisle tecil etmeden, toplum içinde denetim altında tutmak ve aynı zamanda iyileştirme faaliyetleriyle yeniden suç işlemelerini engellemektedir" dedi.

"15 Bin Çam Fidan Dikiliyor"

Kamu hizmeti cezası; hükümlünün topluma verdiği zararı, kamu hizmetinde çalışarak geri ödemesini ve bu şekilde kamu düzeninin sağlanmasını esas alan bir yaptırım çeşidi olduğunu belirten Cumhuriyet Başsavcısı İnal, Orman Genel Müdürlüğü tarafından temin edilen yaklaşık 15 bin çam fidanının Atatürk Üniversitesi ağaçlandırma sahasına dikilmesine katkı sağlayan herkese ayrı ayrı teşekkür ederek, bu hizmetlerin devamını dilediğini belirterek sözlerini tamamladı.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen: "El birliği, Gönül Birliği ile Ülkemizi Ağaçlandıralım"

Bu organizasyondan dolayı Atatürk Üniversitesi, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı ve Erzurum Orman Bölge Müdürlüğüne teşekkür eden Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen; "Eğer bugün bir yeşillik görüyorsak bu geçmişte bu işlere gönül veren insanlar sayesindedir. Bizim de bugün buna ilave katkılar sağlamamız lazım. Bildiğiniz üzere Peygamberimizin güzel bir sözü var, "Kıyametin kopacağını da bilseniz, elinizdeki fidanı dikiniz." Biz de el birliği, gönül birliği ile ülkemizi ağaçlandıralım. Yarın buralara gelenler de "geçmişte hizmet edenler hakikaten dinlerinin, medeniyetlerinin gereğini yerine getirmişler" desinler. Bu vesile ile emeği geçen herkese teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından katılımcılar, denetimli serbestlik hizmetinde bulunan hükümlüler ve ceza infaz koruma memuru adayları ile birlikte fidan dikimi gerçekleştirdi.

Atatürk Üniversitesi toplum ile iç içe

Atatürk Üniversitesi toplum ile iç içe

Atatürk Üniversitesi toplum ile iç içe

Atatürk Üniversitesi toplum ile iç içe

Atatürk Üniversitesi toplum ile iç içe

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim